sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Vuoden säästöhaaste

En luvannut uutena vuotena mitään, mutta tammikuun alussa päätin laittaa menoni syyniin. Olen lueskellut paljon  sijoittamisesta ja säästämisestä viimeisen vuoden aikana ja siitä ehkä sainkin kipinän säästöhaasteeseen. Pohjana pidän 52 viikon säästöhaastetta, mutta idea on pistää joka kuukausi rahaa säästöön niin paljon kuin irtoaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä etten osta mitään mitä emme oikeasti tarvitse, en syötä satasia tai edes kymppejä rahaa toisille lainaksi tai muuten vain hyvää hyvyyttäni ja laadin viimein kuukausittaisen budjetin.

Olen rehellisesti juuri sitä tyyppiä jonka mielestä heräteostokset on lähes parasta kaupassa käynnissä ja joka kerta sieltä tarttuu mukaan jotain, useimmiten kukkapuska, alekengät tai lapsille jotain. 
Toki olen aina ollut tarkka rahan kanssa ja hoitanutkin aina raha asiat ilman ongelmia, mutta haaste on avannut nyt jo silmiä. 

Tammikuun puolivälissä kirjoitin facebookkiin päivityksen, jossa totesin pahimmaksi haasteeksi jättää kukat ostamatta. Nautin suunnattomasti kaikesta kauniista ja nuo kaikki ihanan värikkäät tulppaanit houkuttelevat suunnattomasti kaupoissa. Edelleen ihastelen kaupassa kukkia, mutta toistaiseksi olen pitänyt itseni aisoissa ja jättänyt kukat kauppaan. 

Nyt kun kuukausi on takana päin huomasin myös muita sellaisia pieniä juttuja joita tavallisesti ostan ehkä enemmän kuin tarvitsemmekaan, muunmuassa suihkusaippuat. Toki ne ovat kuluvia aineita, joten eivät siinä mielessä turhia, mutta selitän silti hieman. 

Meillä on pieni kylpyhuone/wc yhdistelmä. Peilikaappi on täynnä suihkusaippuoita/shamppoita/hoitoaineita. Tää on vielä sallittava määrä minulle, sillä näitä meillä menee todella paljon.  Kun tein inventaariota löytyi näitä reippaasti lisää sieltä ja täältä jemmasta. Lisäksi löysin pahvilaatikollisen (banaanilaatikko) pelkkiä apteekista ostettuja avaamattomia rasvoja. No eipähän tarvitse aikoihin ostella niitäkään. Eli näitä on oikeasti liikaa ja en osta enempää ennen kuin otan viimeisen purkin käyttöön.

No mitenkäs se raha. Niin, sain säästöön tammikuun aikana reilut 380 euroa. Se on paljon äidille joka ei käy toistaiseksi töissä, joka säästää vain omista rahoistaan ja hoitaa talouden laskut. Fiilis ensimmäisen kuukauden jälkeen on oikein hyvä, vaikka meinasinkin sortua turhaan nettishoppailuun ja tiedän että tässä kuussa ei säästöön eksy lähellekkään samaa summaa, kun tiedossa on vakuutuslaskujen maksua ja muita rahareikiä.

Onko muilla käynnissä säästöhaastetta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3