perjantai 22. tammikuuta 2016

Luistimien valinta

Lapsen luistimien valinta se sitten vasta onkin haastavaa, kun on eka lapsi kyseessä. Mistä sitä voikaan olla varma, että ne eivät purista ja kiristä..

Tomaksen viime talven harkkaluistimet olivat jo sen verran naftit, että lähdettiin etsimään uusia luistimia niiden tilalle. Lisäksi halusin ehdottomasti maskillisen kypärän tälle jätkälle, joten sekin meni hankintalistalle.Löydettiinkin sitten sekä luistimet, että kypärä samasta paikasta. MUTTA, kyllä voi oikeasti olla hankalaa, että mikä koko se paras olisikaan valita. 
Kokeilimme kaksia eri merkkisiä luistimia ja niissä oli samassa koossa koko heittoa 4cm! Helpoimmalla päästiin lopulta, kun irrotettiin pohjallinen ja verrattiin sitä jalkaan, jossa villasukka ja tarkistettiin, että siihen jää vähän tilaakin.
Valitsimme sitten mukaamme kahdesta vaihtoehdosta ne pienemmät. Ilmeisesti koko valinta oli oikea, sillä valitusta ei käyttäjältä ole tullut. Tämä sama homma on varmasti taas ensi talvena edessä, mutta nytpähän on helpompi valkata se oikea koko.

Tomas nauttii luistelusta hurjasti ja taas aamusta kysyttiin mentäisiinkö luistelemaan. Meillä on hyvä tilanne luistelupaikkojen kanssa, sillä takapihaltamme pääsee järvelle, jossa voi luistella ja pihasta on noin 100m ulkojäälle ja sen "takana" vielä jäähallikin.
Tänään sääkin näytti heti aamusta leudommalle, joten suunnattiinkin heti aamupäivästä suoraan jäälle ja joka kerta se luistelu alkaa sujumaan paremmin.

2 kommenttia:

  1. Meillä tyttö luisteli viime talven kans harjoitusluistimilla ja nyt hänellä on "kaunoluistimet". Poikamme luistelee nyt harkkaluistimilla. Luistimen koon valinta on kyllä vaikeaa ja ei niissä saisi olla paljon tyhjää tilaa, kun eihän se luistelu muuten onnistu. Meille vinkattiin että terät kannattaa pitää luistimissa terävinä, silloin luistelu on lapselle helpompaa. Täällä on kans innostuttu luistelusta! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Haleja <3