maanantai 23. marraskuuta 2015

Tauti selätetty!

Marraskuu ei ole ollut kaikista paras mahdollinen. Ei blogin kannalta, ei kodin kannalta, ei terveydellisesti, eikä muutenkaan. Mutta jotain positiivista kuitenkin täytyy etsiä ja se on ehdottomasti rauhalliset yhdessä vietetyt päivät, käpertyen sohvalle peiton alle.

Meillä alkoi Lokakuun lopussa flunssa kierre. Mulle nousi korkeampi kuume, joka veti olon aivan veteläksi useammaksikin päiväksi. Seuraavaksi Tomakselle tuli ihmeellinen kolme viikkoa kestänyt flunssa, jolloin hänellä oli satunnaisesti kuumetta ja sitten taas parina päivänä ei, kunnes taas kuume nousi.

Nyt kuitenkin viime viikon loppupuolella kuume nousi korkeammaksi ja poika oli välillä kovinkin "veltto". Kuumemittari näytti parhaimmillaan päivittäin  39,9 astetta, vähimmillään kuume taisi olla 38 pilkku jotain, vaikka lääkettä annettiin säännöllisesti. Tätä kesti neljä taikka viisi päivää.

Mähän tietysti olin huolesta sekaisin, valvoin öitä, pistin herätyskelloa varulta soimaan parin tunnin välein ja herättelin Tomasta ottamaan keskellä yötä lääkettä.

Käytiin sitten päivystyksessä lääkärillä ja aika oli kevyet kaksi tuntia myöhässä. Lopulta mun oli pakko pyytää että saisin mitata Tomaksen kuumeen, kun aulassa poitsu taas "veltostui" ja kotona oli  lääke otettu muutama tunti sitten. Kuume oli taas noussut 39,6 asteeseen ja saatiinkin sitten lääkettä. Lääkärille päästiin myöhemmin ja en voi kehua.

"Onko teillä tiedossa, onko lapsen vanhemmilla astmaa?"
Anteeksi mitä?! Mitä hittoa vanhempien astma tähän vaikuttaa, mietin.
"Kyllä on tiedossa, pojan isällä joka on tuossa vieressä, on rasitusastma todettu muksuna"

Ja lopulta lääkäri totesi, että pojalla on kuumetta.
Kas kummaa, sitähän mä en tiennytkään etukäteen. Turha reissu, turhaan joutui poika kipeänä istumaan autossa pitkään ja odottelemaan lääkärille pääsyä.

Mutta nyt, yksi kuumeeton päivä takana ja toivottavasti tää tauti ei uusiudu heti kenelläkään meistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3