perjantai 27. marraskuuta 2015

Pimeyttä ja joulukadun avajaisia

Hitsin ihanan kamala piemeys! Meillä herättiin vielä alkusyksystä 05-08 välillä ja nyt nukutaan kevyesti tuonne kymppiin saakka. Päivästä on kadonnut siis enemmän tunteja ja ulkona on vain märkää ja pimeää. Ehdittiin me onneksi yksi örkkikin rakentaa, vielä silloin kun lunta oli. Nyt se taitaa olla aikamoinen läjä vain tuolla takapihallamme.Tänään pyörähdettiin joulukadun avajaisissa koko perheen voimin. Tomas moikkasi joulupukkia alku jännityksen jälkeen ja pyöräytti myös onnenpyörää. Rakettejen paukkeesta jätkä ei taaskaan tykännyt, oma mokani, kun unohdin kuulosuojaimet. Reppana kun on aika herkkää poikaa koville äänille edelleen.  Toisin, oli se ilmanpainekkin vissiin vähän kovempi yhdessä välissä kun parilla autolla lävähti varashälyyttimet päälle eri parkkiksilla.

Mä olen käynyt joulukadun avajaisissa tällä kylällä penskasta asti, toki opiskeluvuosina taisin skipata ne, mutta kuitenkin. Harmittaa parikin juttua jotka on muuttunut tässä välissä.

Ennen kohokohta oli ensinnäkin se lumi, jota ei ole vuosiin ollut avajaisten aikaan ja johon nyt ei pieni ihminen paljon voi vaikuttaa. Mutta hitsit, että oli kivaa kavereiden kanssa riehua hangessa sellaisena metrimatona.

Toinen juttu on se, että vanhoina hyvinä aikoina (joo oli pakko kirjottaa noin) jouluvalot sytytettiin joulukadunavajaisissa ja se jos jokin oli pienestä ihmisestä siistiä. Nyt jouluvalot on palaneet jo jonkin aikaa. Ja joo, toki ne sammutettiin siksi aikaa, kun raketit ammuttiin ja sytytettiin uudestaan heti rakettejen ampumisen jälkeen. Kuitenkaan siinä ei ollut sitä THE juttua.

Onneksi kuitenkin tällä pikku kylällä vielä joulukadun avajaisia järkätään! Sekään kun ei ole itsestään selvyys. Toki enemmänkin aktiviteettia ympäri vuoden saisi olla tarjolla.


Muksuilla näytti olevan kivaa, oli joulupukkia ja mörkömaan asukkejakin paikalla. Joten se lienee asiassa tärkeintä! Nyt sitten odotetaan ensi kuuta ja mietitään kuumeisesti löytyykö se joulufiilis ehkä lahjoja paketoidessa vai hyppäisikö se esiin joulukalenterin ensimmäisestä luukusta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3