maanantai 16. marraskuuta 2015

DIY: Havukranssi


Olen väkertänyt näitä kransseja, kuten taisinkin jo jossain postauksessa mainitakkin. Nyt olen pitänyt taukoa melkeimpä pari viikkoa, sillä sormet meinasivat hieman tykätä huonoa jatkuvasta havujenkäsittelystä. Tein näitä suunnilleen 3-5 illassa ja tietysti ilman käsineitä. 

Ylhäältä näkee miten kranssi lähdetään tekemään. Vaikein kohta itselleni on kranssin päättely ja siitä ei edes löytynyt kuvaa. Nämä ovat yllättävän helppoja toteuttaa kunhan on saanut tehtyä pari harjoittelu kappaletta ja näkee itse millainen tyyli silmää miellyttää. Itse tykkään että kranssi on muhkea ja ensimmäiset kranssini olivat lörtsöjä, joten purin ne. 
Pohjana käytin pajusta tehtyä rinkulaa. Tähän kannattaa laittaa useampi pajunoksa rinnakkain, niin rinkula pysyy jämäkämpänä.

Ohje:
-Muotoile pajusta haluamasi kokoinen rinkula.
-Leikkaa havut 10-15cm pitkiksi ja pinoa 5-8 oksan nippuihin.
-Kieritä rautalanka kiinni pajuista tehtyyn rinkulaan ja ala kiinnittämään oksa nippuja siihen.
-Kiinnitä aina 1-1,5cm verran oksanippuja päällekkäin.
-Päättele kranssi ja tee taakse ripustuslenkki. 
-Koristele halutessasi.

Näitä tein/teen siis myyntiinkin asti, sillä periaatteella että Tomas saa tuotot. Hyvin näitä onkin mennyt kaupaksi ja partsilla on yksi oikein muhkea yksilö, joka on ns. testikappale ja kokeilen kauanko se säilyy ulkona. Nyt neljän viikon aikana se on säilynyt täsmälleen samanlaisena.


2 kommenttia:

Haleja <3