maanantai 19. lokakuuta 2015

3-vuotiaan kertoma tarina

Tomas on hyvin kiinnostunut kirjoista, tarinoista, lukemisesta, kirjaimista ja numeroista.Istuttiin porukalla vanhempieni keittiössä piirtelemässä kunnes Tomas halusi kirjoittaa tarinan omaan vihkoonsa. Itse äänitin ja kirjoitin tarinan muistoksi. 


Tarina kuului näin:


"Aamulla kerran, mörkö meni tänne puistoon. Pupujussikin hyppi puistoon, kettu meni kans puistoon.
Aamulla kerran kettu meni tonne puistoon ja sit se meni tonne pihalle. Siellä se nyt leikkii. 
Mörkö haki ystävän ja norsu meni kans puistoon leikkii. Pöllö meni kans puistoon kattoo kettuja. Äiti kettu ja isä kettu meni kattoo kettuja tonne ja möröt lähti aamulla tuolta mörkömaasta.
Pandakarhutkin menee puistoon. 

Aamulla kerran perhosetkin lähti kattoo kettuja, kattoo kettuja. Kaikki eläimet on puistossa kattomassa kettuja, kissatkin on kattomassa kettuja. Ne keinuu ja leikkii siellä. Kengurutkin lähti puistoon, seurataan niitä, mennään seuraamaan niitä aamulla!

Aamulla kerran meni oravat puistoon ja kengurut lähti. Leppäkertut ja lampaat ja nasu ja ihaa lähti puistoon leikkimään. Aamulla tiikeri lähti puistoon leikkii ja kenguru lähti puistoon kans. Ne leikki ja ne tuo lelut takasi autoon. Niillä on avain autoon ja ne ottaa taas peräkontista lelut.

Aamulla muumit lähti puistoon. Muumit leikki puistosssa ja niillä oli avain kans. Niillä on oranssi avain. Se käy kans autoon. Minkähän auton ne puput ottaa?
Ne ottaa oranssin auton ja lähtee sillä reissuun tonne HopLoppiin. Siellä ne leikkii, ettii asuntoo, ja leikkii poliiseja ja rosvoja.
Ne ottaa yhen pienen auton ja sillä ne menee puistoon.
Sen pituinen se."

Aikamoinen satusetä tää poitsu jo nyt. Sanomattakin on varmaan selvää, että eläinsadut on pojan mieleen. Samoin kuin puistossa käynti, jonne lähedettiinkin pian tuon satuilun jälkeen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3