lauantai 19. syyskuuta 2015

(lapsi)Vapaa

Sama kaava toistuu. Mennään saunomaan porukoille, Tomas haluaa jäädä mummilaan yöksi. Kello on 21.08, mitä ihmettä me tehtäisiin? Nythän olis loistava aika lähteä tanssimaan, kavereiden kanssa baariin tai jotain muuta vastaavaa. Heittää joka tapauksessa aivot narikkaan. Nukkua ainakin 12 tuntia putkeen.Rättipoikkiväsynyt. Mitä todellisuudessa tapahtuu?

Käyn lenkillä vesisateessa, kotiin tullessa kerään kesken jääneet leikit ja arviolta ainakin kaksikymmentä pehmolelua Tomaksen huoneen lattialta, petaan sängyn jonka olin avannut valmiiksi. Edes telkkarista ei tule mitään katsottavaa. Istahdan hetkeksi sohvalle ja haen irttispussin viereeni. Yök. Ei maistu irttiksetkään, pää varmaan tietää että "Haloo akka, herkkupäivä on lauantai, ei perjantai! :D "

Alan siivoamaan kaappeja ja omia askartelujani pois kuivumasta. Poltan tupakan ja vielä toisenkin. Mietin pitäisikö ihan vaan periaatteesta ottaa vielä pitkä kuuma suihku, mutta totean sen turhaksi. Juurihan me käytiin saunomassa pitkän kaavan mukaan.

Tyhjennän astianpesukoneen, laitan pyykkikoneen ajastuksen päälle. Raivailen hieman, selaan facebookkia ja instagramia.. Selaan vielä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, eikä sielläkään tapahdu mitään. Katson hetken elokuvaa, josta en edes muista mitään. Lähden nukkumaan.

Yöllä herään varulta ja mietin, tarvitseekohan pätkistä käyttää potalla, alan nukkumaan uudelleen, kun muistan että mummi hoitaa tämän yön.

Nukun aamulla meilkein kahteentoista. Ulkona paistaa aurinko. Tänään on hyvä päivä päätän.
Tyhjennän pyörineen pyykkikoneen, laitan uuden koneen pyörimään ja mietin, joko voin hakea pätkiksen kotiin ja pian olenkin jo mummilan pihassa tekemässä pojan kanssa hiekkakakkuja ja jätti suurta tunnelia! :D

Meneehän muillakin (lapsi)vapaat näin edes joskus?


4 kommenttia:

  1. Voi kun olisin lapsivapaata. Mutta eipä semmosta herkkua oo saatavilla. Ei yli kolmeen vuoteen olla oltu kahdestaan yön yli. Ole onnellinen kun teillä on ihanat vanhemmat jotka ottaa yökylään lapsen.

    VastaaPoista
  2. Joo menee välillä näin, mutta sitten välillä lähtee ulos tuulettumaan, MUTTA ei osaa nukkua pitkään kun lähtee sitten ennen puolta päivää hakemaan lapsia, vaikka olikin suunniteltu että nyt nukutaan kun saadaan :D

    VastaaPoista

Haleja <3