tiistai 11. elokuuta 2015

Inhottava atopia

Helou helou, tuntuu etten ole kirjoittanut taas ikuisuusksiin ja päivistä ei saa nipistettyä tarpeeksi aikaa kaikkeen mitenkään, mutta täällä ollaan ja ajattelin vieläpä kirjoittaa tuoreimpia juttuja teille.Tässäkin näyttää kuluvan aikaa hyvin paljon, aloitin kirjoittamisen jo aamulla viiden jälkeen.

Kävimme eilen Tomaksen kanssa neuvolassa ja lääkärissä. Tomaksen iho on mennyt huonompaan kuntoon ja atopiasta johtuen hänelle nousi "outoa" ihottumaa, joka piti käyttää ensin neuvolassa ja sitten lääkärillä näytillä. Mä itseasiassa toivoin, ettei tuo iholle noussut päivittäin laajemmalle alueelle leviävä ihottuma olisi liittynyt atopiaan, siihen kun emme ole saaneet kunnon apua koskaan...

Iho-oireet alkoivat ensin reisistä, siitä se levisi koko jalkoihin, siitä käsivarsiin, selkään, vatsaan ja kasvoille. Kämmenet ja jalkapohjat ovat ainakin toistaiseksi säilyneet. Kaikki tämä tapahtui noin kolmen päivän sisällä ja eilen iltapäivästä kasvoihin ilmestyi enemmän ihottumaa.

Saimme taas hoidoksi kortisonivoidetta, mutta kokemuksesta voin sanoa, että tuo ei auta yhtään mitää, ei ole auttanut ennenkään, eikä myöskään ne samat perusvoiteet joita lääkärit aina ehdottelee. Meillä siis on ollut käytössä varmaan kaikki apteekin perusvoiteet, aqualan ja essex viimeisimpinä, lisäksi ceridalin lipogeeli, erivahvuiset kortisonivoiteet jnejnejne.

Mä en ymmärrä sitä, miksei lapsen vanhempia oteta tosissaan näissä asioissa. Jos sanoo että nämä on kaikki jo kokeiltu eikä apua ole, niin miksi sitä tuputetaan kuitenkin samaa kortisonivoidetta ja perusrasvaa? Miksei voida miettiä kunnolla mikä tällaisessa tapauksesa olisi parasta?
Saisiko yksityisen lääkärin kautta paremmin apua tällaisiin juttuihin?


Kello näyttää lähentelevän jo puoli seitsemää. Joten aika siirtää kone pois ja lähteä tekemään aamupalaa.

Mukavaa päivää!
8 kommenttia:

 1. Kannattaa mennä ihan ihotautilääkärille niin saatte kunnon avun! !

  VastaaPoista
 2. Yksityiseltä ihotautilääkäriltä annettiin mulle itselleni ihan samat reseptit kortisoniin ja perusvoiteisiin kuin terveyskeskuksestakin. Eli ei ainakan mun kohdalla yhtään sen parempi vaihtoehto. Toki annettiin enemmän ohjeita peseytymiseen, hanskojen käyttöön ym. mutta eipä taida voida vaatia lasta käyttämään jatkuvasti puuvillahanskoja..

  VastaaPoista
 3. Vauvalla kanssa ihottumaa mikä ei tunnu lähtevän millään pois eikä mikään rasva oikein auta. Oletteko kokeilleet sibicort-voidetta? Seon meillä ainut voide joka on rauhoittanut ihoa. Me käytiin vauvan kanssa ihotautilääkärillä, mutta ei siitä kyllä oikein mitään apua ollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kokeiltu. Missä kohdissa ihottumaa esiintyy? Onko todettu allergiaa tai atopiaa?
   Toivottavasti löydätte avun! :)

   Poista
  2. Pahimmat ihottumat on jalkataipeessa, olkapään tuntumassa ja solisluun kohdalla. Nämä on semmosia rupisia ja vereslihalla olevia jotka ei oikein koskaan tunnu paranevan. Atopiasta lääkärit puhuu ja kananmuna allergia todettiin, tosin kananmunaa ei ollut saanut kun vasta testaus viikolla ensimmäisen kerran. Noihin pahimpiin iho rikkoihin lääkäri kehotti laittamaan apteekista saatavaa "tekoihoa", jonka pitäis olla hengittävä ja auttaa paranemisessa.

   Poista
 4. Oletteko kokeilleet apteekkien kosmetiikkasarjojen perusvoiteita? Esim. La roche posay lipicar AP, Eucerin atocontrol ja physiogel. Ovat hoitavampia kuin normit perusrasvat.

  VastaaPoista

Haleja <3