perjantai 12. kesäkuuta 2015

Parvekkeen muutos

Parveke, se on paikka josta erityisesti pidän kotonamme. Tänä keväänä päätin, että toteutan viimeinkin haaveilevamani muutoksen parvekkeelle. Lisäksi päätin, että haluan käyttää mahdollisimman paljon jo valmiiksi löytyviä juttuja ja ostan mahdollisimman vähän uutena. Siinä onnistuinkin hyvin.

Kun vanhalle parvekkeen pöydälle ja tuoleille oli uusi koti tiedossa, aloin etsiskelemään kuormalavoja facebookin kautta. Noin 30 kilometrin päässä meiltä sattuikin sopivasti olemaan etsimiäni lavoja. Lavat saimme ilmaseksi kunhan vain itse ne noudimme. Yhteensä 60 kilometriä ja 7 lavaa. Kuusi lavoista päätyi sohvaamme, kaksi niistä on isompia ja neljä pienempiä. 

Yllä oleva kehys taas löytyi sattumalta vajasta ja se sopi parvekkeelle kuin nenä päähän, metallinen pannu taas päätyi meille sattumien kautta. 
Parvekkeella olevat matot taas tulivat mummoltani, tarjotin kirpparilta, kuormalavojen päällä oleva patja on yksi vanhoista patjoistamme, joka taas on tullut isomummoni sängyn mukana. 
Vihreä koristetyyny löytyi kirpparilta, harmaan voitin blogiarvonnassa, päiväpeitto patjan päältä on tuurista ja taisi maksaa hurjat 12,90€. Kukkalaatikkokin meiltä löytyi valmiiksi ja se on muistaakseni aikoinaan äitini ostama, lampaantalja taas on ostettu muistaakseni Tomaksen ensimmäisenä talvena, kukat taas on ihan tuoreita ja ne haettiin aiemmin kesällä kukkakaupalta. 


Miksi sitten emme laittaneet kulmaosaa suoraan parvekkeen lasiin kiinni? Siksi ettei Tomas vahingossakaan kurkottele parvekkeelta alas. En myöskään käsitellyt kuormalavoja mitenkään, sillä ne ovat hyvät näin, maalia kyllä löytyy valmiina, jos ne joskus haluaakin maalata. 

Parveke sai kivan päivityksen ja muovihirvityskset ovat poissa. Hintaa projektille en ole laskenut, mutta arvioiden :
6€ (kukat) 
12,90€ (päiväpeitto, tämä tarttui mukaan yhdellä reissuistamme, joten en laske bensoja tähän) 
 7,70€ (bensat kuormalavoja noutaessa bensan hinta 1,54€/l) 
= 26,60€


Mitä tykkäätte? Mä tykkään, mutta kaikki ehkä eivät. :) 12 kommenttia:

 1. Tosi kiva! Kuormalavoista on tosiaan moneksi. Jotkut tekee niistä jopa sänkyjä, mut itse ehkä haluan siinä hieman pehmeämmän elämyksen :D Meillä oli saunalle aiemmin kuormalava portaat ja kotonakotona saunalle menee silta mikä on tehty just kuormalavoista :) Ne on käteviä!

  Oispa ihana tuollainen parveke. Meillä on tässä nykyisessä "väliaikais" kodissa pieni parveke etupihalle ja toinen takapihalle, mut en laita niitä nyt mitenkään kun olis niin turhaa hankkia mitään ylimääräistä muutettavaa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon kans nähnyt vaikka mitä juttuja kuormalavoista tehtyinä. :) Niistä on moneks. :)

   Poista
 2. Voi juku, tuollahan voisi vaikka nukkua! Olinkin jo hyvän hetken tyytyväinen riippumattooni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä hyvä pötkötellä ja etenkin ottaa aurinkoa! Oli kyllä eräänäkin päivänä aika lähellä etten nukahtanut Tomaksen kanssa päikkäreille tonne. :D
   Riippumatto olis kans ihana <3

   Poista
 3. Tykkään!! Kivannäköistä :) Meillä on vähän samannäköinen parveke lavasohvineen!

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva! Mulla on pyörinyt pitkään pikku partsiuudistus mielessä, tää tais laittaa vauhtia rattaisiin! Ihana parveke, vieläpä edullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! :) Olisipa enemmän aurinkoisia kelejä, niin tuolla viihtyisi paremmin. Nimittäin nyt partsi on kokonaan märkä, kiitos koko päivän jatkuneen vesisateen. :D

   Poista

Haleja <3