tiistai 12. toukokuuta 2015

Taaperon pyörä

Kirjoittelin aiemmin postauksen Kolmipyorä, potkupyorä vaiko polkupyorä - postauksen , jossa pohdimme millainen kulkupeli olisi meille sopivin ja nyt päätös on tehty. Päädyimme ostamaan Tomakselle polkupyörän, appareilla ja työntöaisalla. "Heräteostoksena" se tarttui lopulta mukaan.

Käytiin ostamassa uusi astianpesukone ja samalla poikettiin cittarissa, kävelin pyörien ohi moneen kertaan ja olin jo menossa kassalle, kun päätin lopulta, että nyt muuten ostetaan se pyörä samalla reissulla.


Pyörä on ihanan söpön keltainen Jippo ja juuri saman mallinen, jollaisella Tomas aiemmin cittarissa kokeili pyöräillä. Positiivista oli myös se, että pyörä oli valmiiksi kasattu. Säädimme vain satulan korkeutta ja kirimme appareita. Hintakaan ei hirvittänyt, sillä pyörän sai omakseen hieman alle sadan euron hintaan!

Tomas ei ollut kyseisellä reissulla mukana, joten päätimme miehen kanssa väristä. Tomas ei myöskään tiennyt saavansa polkupyörää nyt, joten veimme sen suoraan olohuoneeseemme hieman piiloon ja sanoimme, että hän saa etsiä kotoa yllätyksen.


Ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, sillä silmät loistivat ja Tomas tuumasi " Kuka on ostanut Tomakselle pyörän, onko se Tomaksen uusi kaunis pyörä?"

Ja sitten sitä jo harjoiteltiinkin olohuoneessa pyörällä ajoa!

Nyt olemme ehtineet jo harjoitella ajelua ulkonakin, vielä se ei täysin luonnistu, sillä pätkis haluaisi vain kyytiä sillä, tai silloin kun polkeminen luonnistuu lyö pätkis jarrut pohjaan. :D
Polkeminen kuitenkin luonnistuu kohtalaisesti, mutta vielä on harjoiteltavaa, onneksi meillä on koko kesä aikaa!

Milloin teillä on opittu pyöräilemään?


4 kommenttia:

 1. Onpa kiva :) Meillä on samanikäisellä tytöllä mun vanha pyörä, eli yli 20v vanha! Vielä toimii, vaikka tekisi mieli vähän päivittää uudempaan ;) Ainakaan vielä tyttö ei osaa pyöräillä, istuskelee vaan kyydissä ja odottaa että joku antaa vauhtia. Potkulauta onkin kivempi juttu tällä hetkellä, oppii vähän tasapainoiluakin siinä. Toivon kuitenkin, että tyttö oppisi vielä tämän kesän aikana pyöräilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oispa mun vanha pyörä ollut vielä olemassa! Tai miehen! Varmasti ois pätkis sellaisella saanut sit ajella!
   Potkulaudalla tää meidänkin jätkä yrittää päästellä mummilassa. :D

   Mulla muuten oli sairaan makee pyörä penskana, siinä oli pinnoissa helmiäkin! :D

   Poista

Haleja <3