maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sukupolvelta toiselle

Pääsiäiloma oli ja meni oikein mukavasti. Sunnuntaina kokoonnuimme lapsuudenkotiini tekemään karjalanpiirakoita yhdessä äitini ja serkkuni kanssa.

En itseasiassa muista tehneeni karjalanpiirakoita koskaan aiemmin, joten peukalo keskellä kämmentä tyylillä mentiin alkuun, mutta  kyllä se kahdessadas piirakka oli jo kauniimpi kuin ensimmäinen.
Yllättävän työlästähän tuo homma on, mutta mukavaa ja ainakin seura oli mieluisaa.


Sunnuntaina aikaa kului sellaiset neljä tuntia piirakoita tehden, maanantaina meni näihin viimeisiin vielä pari tuntia, mutta nytpähän on tehty ja ajattelimpa tehdä näitä vielä kotonakin! Tomas olisi halunnut kovasti myös auttaa, mutta poitsu viettikin lähes koko päivän ulkoillen isänsä kanssa.


Oli mukava leipoa akkojen kesken ja opittiimpahan jotain uutta taas. Mummuni nimittäin on opettanut äidilleni karjalanpiirakoiden teon nuorempana ja äiti opetti sen nyt minulle ja serkulleni. Näin ne opetukset kulkevat suvussa ja hyvä niin.

Piirakat maistuivat oikein hyville tuoreeltaan, toivottavasti nämä maistuvat myöhemmin muillekkin!

Tämä kyseinen serkkuseni muuten kirjoittaa myös blogia ja se löytyypi täältä, jos jotakuta kiinnostaa:11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Jokainen on erilainen, mutta rakkaudella tehty. :D <3

   Poista
 2. Karjalanpiirakoita mun on pitänyt jo monesti kokeilla tehdä itse, mutta kuulostaa niin työläältä että toistaiseksi se on jäänyt.
  Teidän tekeleet onnistui kyllä hyvin! Näyttää herkullisilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kannattaa tehdä mahdollisimman paljon edellisenä päivänä valmiiksi, esimerkiksi tuo riisipuuro. Riisipuuron menekki yllätti meidät, ja sitä keitettiin varmaan 3 tai 4 kertaa lisää. :D
   Yhdestä litrasta riisipuurooa tulee noin 25 piirakkaa. :)

   Poista
 3. Meillä on suvussa mummoista jokainen vuorollaan pitänyt huolen että lapset ja lapsenlapset osaa tehdä aidon karjalanpiirakan. :D Ja osataanhan myö! Oon muuten aika onneton ruuanlaitossa ja leipomisessa, mutta karjalanpiirakka tulee selkäytimestä. :D

  VastaaPoista
 4. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found
  any interesting article like yours. It's pretty worth
  enough for me. In my view, iif all website owners and bloggers made
  good content as you did, the internet will be a llot more useful than ever before.  Feel free to surf to my website ::oscommerce customization india

  VastaaPoista

Haleja <3