perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen perinteet

Aloin jo aiemmin pohtimaan perinteitämme ja nyt pääsiäisen tullen etenkin näitä perinteitä.
Meillä on ollut tapana koristella kotia värikkäästi, tipuja siellä täällä, rairuohoa kulhoissa jne. Sitä jatketaan meillä kotonakin.

Mulle on myös pienestä asti opetetttu perinne, jossa käydään virpomassa ja seuaavana viikonloppuna pääsiäsipupu käy tuomassa yllärit. Muistan että muksusna oli ihana koristella oksia ja käydä tuttujen ovientakana toivottamassa hyvää pääsiäistä, kuitenkin kun jouduin vielä yläasteikäisenä menemään 10- ja 12- vuotta nuorempien sisaruksieni mukaan alkoi homma tökkimään, toisaalta näin jälkeen päi kun ajattelee, niin eihän siinä mitään, olin sisaruksieni vahita, eikä mun tarvinnut virpoa, vaikka hyvää pääsiäistä toivotinkin.


Meillä jatketaan myös tätä virpomis perinnettä ja Tomas pääsi virpomaan muutamaan paikkaan viime viikolla. Poika puettiin harmaaksi pupuksi, joka kuljetti oksia ja sankoa mukanaan. Kävimme molemmissa mummoloissa, yhdessä isomummolassa ja serkkuni luona. Tomasta meinasi hieman jännittää aina, kun olisi pitänyt lorutella. 

Pariin kertaan saatiin kuulla vain "Hyvää Pääsiäistä" ja pariin kertaan tuli loru Tomaksen tyyliin:"Virvon varvon tuoreeks, vitsa sulle, mulle namu, iskälle palkka"

Me vähän niinkuin unohdettiin harjoitella lorua, mutta tuo Tomaksen versio olikin ihan hauska.Mä en muista että oltaisiin lapsuudessani käyty ainakaan usein pääsiäiskokolla, mutta se taas on tapa jonka haluaisin Tomakselle opettaa. Pääsiäiskokko ja juhannuskokko ovat sellaiset joita on itsekkin kiva käydä katsomassa näin aikuisena.

Huomenna täällä olisikin kokko. Ja tänään meillä olisi treffi ilta tiedossa.
Millaisia perinteitä tai tapoja teidän pääsiäiseenne kuuluu?

Rauhallista ja rakkaudentäyteistä pääsiäistä!1 kommentti:

 1. I leave a response each time I especially enjoy a post on a site or if I have something to valuable to contribute to the conversation. It is caused by
  the passion communicated in the article I browsed.
  And on this article "P�si�isen perinteet". I was moved enough to create a commenta response :-P I do have a couple of
  questions for you if you usually do not mind.
  Is it simply me or does it seem like a few of these responses appear like left by brain dead visitors?
  :-P And, if you are posting on other online social
  sites, I would like to keep up with you. Could you list every one of your community sites like your Facebook
  page, twitter feed, or linkedin profile?

  Here is my blog post; search engine optimization marketing services

  VastaaPoista

Haleja <3