tiistai 21. huhtikuuta 2015

Lapsi ja verikokeet

Aloitetaampas ihan alusta ja vieläpä mahdollisimman lyhyesti.
Tomas on valitellut pitkään vatsakipua, talvella käytiin päivystyksessä ja vatsanseutu ultrattiin, eikä mitään löytynyt. Nyt kuitenkin vatsakipu on jatkunut edelleen ja taas soitettiin neuvolaan ja terveyskeskukseen.

Neuvolasta ohjattiin soittamaan terveyskeskukseen, koska heidän kauttaan lääkärinaika olisi mennyt toukokuulle. He myös olettivat, että kyseessä voisi olla joko maito tai vilja allergia. Terveyskeskukseen sitten päästiin päivystyksen kautta lääkärille.

Selitettiin samalle lääkärille kuin viimeksi, täysin samat oireet. Tällä kertaa ei vatsaa ultrattu lainkaan.
Nyt saatiin lähette labraan verikokeisiin ja huomenna olisikin jo aikomus mennä sinne.
Kävin hakemassa "taikavoidetta" valmiiksi ja huomenna otetaan verikokeet. Mikäli näistäkään ei selviä mitään, suunnataan seuraavaksi suoraan yksityiselle lääkärille, koska pakkohan tähän joku syy on olla. Viimeksi tänään poika oli kuulemma ollut kaksinkerroin juotuaan kaakaota ja valittanut mahaansa. Tuolloin minä itse nukuin, mutta mies tämän minulle kertoi nyt illalla.

Otankin nyt oikein mielelläni vastaan kaikki vinkit vastaan, sillä nämä ovat ensimmäiset verikokeet. Itsellänihän on pienoinen kammo neuloja kohtaan, joten isimies saa hoitaa sylissä pitämisen labrassa. Sovittiin jo valmiiksi myös se, että palkinnoksi käydään ostamassa sitten jotain kivaa.

Eli vinkit ovat erittäin tervetulleita, miten valmistautua itse, miten valmistella lasta, miten kiinnittää huomio pois neulasta jne ?

8 kommenttia:

 1. Kannattaa ite yrittää olla näyttämättä omaa jännitystään lapselle. On varmaan hyvä jutella mitä tulee tapahtuu ja olla itse tilanteessa mahdollisimman rauhallinen. Joskus meillä on ollut kirja siinä silmien ja piikin välissä :P hyvin se sujuu toivottavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän olla näyttämättä, mutta valahdin jo tänään valkoiseksi labrassa kun haettiin pelkät EMLAt. :D
   Me ollaan juteltu, että huomenna käydään ottamassa kokeet ja sitten Tomas saa valita itselleen kaupasta palkinnon. Tuo kirjavinkki kuulostaa sille, että sitä täytyy testata, kunhan muistetaan ottaa joku kirja mukaan! :)

   Poista
 2. Oot ite rauhallinen :)
  Sekä lahjonta tietenkin ;)
  Mä kirjotin jokin aika sitten verikokeista, mutten kyllä vinkjejä antanu siinä.
  Tsemppiä matkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, minä ja rauhalisena olo, ei kuuluta samaan lauseeseen. :---D
   Lahjonta hoidetaan heti verikokeiden jälkeen, saa nähdä ollaanko konkurssissa kun Tomas saa valita mitä tahtoo. :D
   Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 3. Valmistaudu siihen,että joudut olla myös itse pitämässä kiinni.. Verikoe on otettava,halusi tai ei :( Kyllä siinö itku tuli melkeen iteltäkin ja pahaa teki,kun täysiä ite pitää kiinni ja toinen pitää viell kättä paikallaan ja yks ottaa näytteen. Onneks onnistui ekasta pistosta.
  Ei oo aina kivoja reissuja ja valitettavasti lapsi vaistoaa,että äiti pelkää. Minkäs sillekään voi?
  Tsemppiä!
  HK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siihenkin valmistauduttu, että minä pidän kiinni :) Kiitos tsempeistä! Kohta sitä jo mennäänkin!

   Poista
 4. Olen postannut aiheesta: http://eiihanviela.blogspot.fi/2014/09/lapsi-verikokeessa.html
  Ammatiltani olen siis laboratoriohoitaja ja olen ottanut useamman vuoden pelkästään lapsista näytteitä. Jos mahdollista, niin kannattaa hakeutua (pelkäävän) lapsen kanssa kokeisiin esim. lastenpolin labraan, jossa kokemus lasten näytteenotosta on suuri. Valitettavasti terkkulan labrassa näytteenottaja saattaa pelätä lasta yhtä paljon kuin te sitä neulaa ihan vain siksi, ettei lapsipotilaita tule vastaan usein. :/

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes tajunnut että voitas mennä muualle labraan, mutta ollaan nyt pian siirtymässä kotoa tk:hon. Saapa nähdä miten menee. Isommissa kaupungeissahan olisi varmaan helppo mennä lapstenpolin labraan ja mentäisiinkin, mutta täällä sellaista ei ole lähellä. :)

   Tuon sun tekstin olinkin jo aiemmin lukenut :)

   Poista

Haleja <3