tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kolmipyörä, potkupyörä vaiko polkupyörä?

Tomas sai viime vuonna kolmipyörän ja se oli kyllä hyvä ostos, mutta nyt se on jo pieni.
Nyt kun lumet ovat saaneet lähdöt - vaikka sitä juuri yöllä tulikin lisää - on tullut aika pohtia mikä menopeli seuraavaksi ostetaan. Ehkä tähän pikkuruisen vaikuttaa myös tuo mun alla näkyvä "heittoni".Mä olen itse aina tykännyt pyöräillä ja toivon tietysti, että Tomaskin tulee siitä tykkäämään! Mikäs sen parempaa kun hypätä pyörään ja lähteä rantsulle? Ei mikään! 

Mietittiin sitten miehen kanssa hieman vaihtoehtoja, jotka nyt lukevatkin jo otsikossa. Kolmipyörä, potkupyörä vaiko polkupyörä?


Kolmipyörä, meillä on jo, se on jäänyt pieneksi, joten jätetään pois heti laskuista. 

Potkupyörä, kuulostaa hauskalle, helpolle ja kivalle! Mutta kuinka käytännöllinen sellainen sitten on?

Polkupyörä, onko vielä kuitenkin liian aikaista? Apupyörät ja työntöaisa täytyy ainakin olla, 12" renkaat, rissa/tarakka/tavarateline myös. Jalkajarrut on nuin pienelle ehdottomat, soittokello ja heijastimet myös.

Millainen sitten olisi hyvä pyörä?
Millaisia  menopelejä teiltä löytyy?


16 kommenttia:

 1. Me ostettiin vuosi sitten tytölle ensimmäinen pyörä ja tyttö oli silloin 2,5-vuotias. Renkaat oli 12". oli apupyörät ja työntöaisa ja kaikki mahdollinen :D Tyttö ei jostain syystä kuitenkaan oppinut polkemaan sillä viime kesänä, vaan se valmius tuli vasta nyt 3,5-vuotiaana. Alle otettiin tuo pieni pyörä, mutta tytöllä oli suunnilleen polvet suussa, joten ei auttanut muu kuin käydä ostamassa isompi pyörä eli 16". Sillä polkeminen alkoi luonnistua ihan heti ja nyt tyttö viilettelee jo kovaa vauhtia sillä. Jospa ensi kesänä sitten päästäisiin luopumaan apupyöristä :) Voi olla, että ensi kesänä on edessä taas isomman pyörän ostaminen, jos tyttö jatkaa tuota kasvuaan samaan tahtiin.

  Itse en ole jaksanut perehtyä noihin potkupyöriin, kun olen kokenut tavallisen pyörän helpommaksi. Työntöaisan avulla lapsen ei tarvitse koko ajan polkea, vaan pidemmätkin pyöräretket onnistuu, kun lapsi voi lepuuttaa jalkojaan polkimilla aikuisen työntäessä. Meillä kun ei ole enää rattaitakaan käytössä, niin tarkoitus olisi kesäaikaan liikkua mahdollisimman paljon polkupyörällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Tomas on nyt hirveän kiinnostunut tuosta pyöräilystä ja polkemisesta, niin melkein pelkästään sen takia haluaisin hankkia pyörän, mutta toisaalta sitten taas potkupyörällä varmaan tasapaino kehittyisi paremmin. :)
   Polkutraktorilla on polkenut tänäänkin kotona ja pyytänyt katsomaan,kun muistaa lupaukseni. :)

   Poista
 2. Valtterilla on täällä mun luona potkulauta, jonka saanut jo ennen kun täytti 2v. Siinä on kolme rengasta, pysyy paremmin pystyssä :)
  Mutta nyt oon miettinyt kans, että ostaisin sille täksi kesäksi myös pyörän sen pienimmän, mutta kaikkia ihania kaupoista löytyy ja olis se mahtavaa jos Valtteri ite saisi päättää värin. Kypärä tottakai myös, se pitää ainaki ostaa niin, että poika testaa sen eka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomas tykkäis varmasti potkulaudastakin kun enonsa potkulaudalla (ja skeittilaudalla) pääsetelee menemään.. :D

   Poista
 3. Potkupyörää suosittelen. Meidän reilu 2v potkutteli eka kerran ja heti alkoi sujumaan. Reilu 3v oli ku kokeiltiin pyörää ilman apupyöriä, onnistuisi heti mut halu edelleen potkutella. Nyt pian täyttää neljä ja edelleen potkuttelee mutta polkupyörä alkanut kiinnostaa enemmän. Hyvin sujuu silläkin. Ei siis tarvittu apupyöriä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Tosi hienosti mennyt siellä! :) Kiinnostaisi kyllä kovasti tuo potkupyörä, mutta en tiedä kumpi meille on parempi vaihtoehto, eikä sekään varmaan haittaisi vaikka molemmat hankkisi :)

   Poista
 4. Meillä poitsu sai 2v-lahjaksi sekä tavallisen pyörän, että potkupyörän ja oppi niihin kyllä samointein. ^^ Molemmilla viipotti menemään! 3veenä sitten oppi polkemaan ilman appareita ja 4veenä siirryttiin sitten 12 tuuman pyörästä 16 tuumaseen, jolla mennään ainakin vielä tää kesä kun on 5v. :)))

  Pyöräily on kyllä kivaa ja ainakin meillä täällä pihoilla se tuntuu monelle lapselle olevan se JUTTU! :)))

  Tsemppiä pyörän valintaan! Suosittelen siis joko tavan pyörää tai potkupyörää. Potkupyörä tuo kivasti tasapainoa ja meilläkin varmasti edesauttoi siihen, että kolmeveenä ei enää tarvinnut appareita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkupyörässä on juurikin hyvä tuo tasapainon harjoittaminen, mutta ei mitään hajua vielä mihin päädytään. :D

   Poista
 5. Samaa mietitään täälläkin. Tosin pyörän ja potkupyörän välillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro sit mihin päädyitte! :)
   Tai no, ehkä mä nään sen myös sun blogista ;)

   Poista
 6. Meilläkin 3v tyttö, jolle pyörän hankinta varmaan edessä. Tosin meidän budjetilla tyttö saa luultavasti harjoitella jonkun vanhalla pyörällä. Jään odottelemaan millaiseen pyörään päädyitte.

  -Susanna / Colour Outside the Lines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää päätös onkin vaikeempi kuin ajattelin! :D Saa nähdä millainen hankitaan, eikä kyllä meitäkään haittaisi, vaikka menopeli löytyisi käytettynä. :)

   Poista
 7. Hi, after reading this remarkable article i am as well cheerful to share my familiarity here with friends.


  Feel free to surf to my web-site gastroesophageal reflux symptoms

  VastaaPoista
 8. Sut olisi haastettuna :)

  http://anden-pilvilinnoja.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-blogihaaste.html

  VastaaPoista
 9. Meillä neidille hankittiin 2v ikäisenä Strider merkkinen potkupyörä+ sen lisäksi oli Nopsan 10" kolmipyörä (Trike). Nopsan Trike oli ihan ok, mut kovassa vauhdissa sillä ei mutkaan voinut ajaa ja oli vähän kömpelö isoine renkaineen. Nyt kuukausi sitten hankittiin neidille Nopsan 12" polkupyörä (Picnic) ja sillä neiti ajelee jo pitkiä matkoja (useita kilometrejä) ja aika kovaa vauhtiakin :) Potkupyörällä meillä ei ole enää kamalasti ajettu, kun tuo uusi polkupyörä hankittiin.

  VastaaPoista

Haleja <3