keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Suklaa ähky : Kahden suklaan juustokakku

Tässäpä olisi takuuvarma suklaa ähkyn aiheuttaja ja vieläpä ohje sille! Kahden suklaan juustokakku tai kinderjuustokakku, kummallakin nimellä olen tätä vastaavan ohjeen löytänyt.


Jos sun heikko kohta on suklaa, niin ole hyvä, kokeile tätä! Kakku tehdään 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja hyydyttämiseen käytetään liivatetta.

Tää ohje on niin ällömakea, että varoitan myös hetkellisestä inhosta suklaata kohtaan!

Ystäväiseni kanssa teki mieli leipoa jotain, olin aiemmin bongannut tämän ohjeen, ei muuta kun T lapsenvahdiksi ja K:n kanssa kauppaan. Ostoskorista löytyi melkein 600g suklaata, kermaa jnejne. Tämä ohje on siis testattu jo useampi viikko sitten, mutta nyt sain vasta kuvat koneelle..

Voitte siis ehkä jo pelkästä suklaan määrästä arvata, että tämä jos jokin on tooooodella imelä. Myönnän myös, ettei meistä kukaan pystynyt syömään omaa palastaan loppuun ja veinkin loppukakun vanhempieni luokse, kun käytiin siellä kahvilla.







Itse ohje on tässä:
Pohja:

  • Murskaa suklaapikkuleivät, itse käytin vahtelun vuoksi domino keksejä.
  • Sulata rasva.
  • Sekoita rasva ja keksinmurut, painele irtopohjavuokaan ja laita kovettumaan jääkaappiin.


Maitosuklaakerros:

  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sulata suklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja sula suklaa.
  • Liuota liivat 1-2 rkl kuumaa vettä ja lisää seokseen liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
  • Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään.


Valkosuklaakerros:


  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sulata suklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja sula suklaa.
  • Lisää seokseen hivenen jäähtynyt sula suklaa.
  • Liuota liivat 1-2 rkl kuumaa vettä.
  • Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kaada massa vuokaan maitosuklaakerroksen päälle ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin.



Kreemi


  • Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita n.2 min.
  • Kaada kreemi valkosuklaakerroksen päälle ja nosta kakku pakastimeen hyytymään.


Kuorrutus:


  • Sulata suklaa, sekoita sulaneen suklaan sekaan kerma, Kaada kakun päälle ja laita jähmettymään pakkaseen vähintään 15min ajaksi.



Ota pieni pala ja nautiskele! 



2 kommenttia:

  1. Ajattelin ähkyillä vähemmän ja jättää pari kerrosta pois. Keksipohja ja valkosuklaatäyte, oi nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joo, kuulostaa hyvälle! Ja vähemmän imelälle! <3 :)

      Poista

Haleja <3