perjantai 13. helmikuuta 2015

Siellä täällä mörköjä

Möröt, mörköset, niinkuin Tomas niitä kutsuu, ovat ilmeisesti muuttaneet meille tässä viimeisten kuukausien aikana. Yleensä ne ovat sängynalla taikka kaapin raosta kurkkimassa.Mietin pitkään, että miten tähän hommaan pitää suhtautua, sanotaanko ettei mörköjä ole vai mennäänkö ne häätämään pois.


Päivisin möröt ovat kivoja, mutta ne menevät aina äitiä piiloon. Iltaisin möröt ovat tuhmia ja pelottelevat nukkumaan menevää Tomasta ja ellei äiti hätistä niitä omiin koteihinsa, tulevat ne yölläkin kiusaamaan Tomasta.

Noh kaikki keinot on kokeiltava, ensin kokeilitiin kieltämistä. "Ei mörköjä ole olemassakaan, katso nyt ei täällä mitään ole nuku nyt vain, hyvää yötä, kauniita unia, autoja ja junia, pupujen kuvia."

Ei toiminut ja noh, enhän mä edes itse usko etteikö jotain ns. yliluonnollista voisi olla olemassa.

Seuraavaksi kokeiltiinkin hyväksymistä, joka meillä on toiminut. Menin illalla ennen iltapalaa kertomaan "möröille", että nyt on aika mennä omaan kotiin, Tomas lähtee kohta nukkumaan. Se toimi, möröt antoivat kuulemma Tomaksen nukkua hyvin.Mörkölapset meillä ilmeisesti vierailevat joka päivä, on ainakin on kuulemma yksi iloinen tyttö, joka kiipeää minua piiloon. Olkoon sitten mielikuvitusystävä tai ei, niin sopu sijaa antaa.

Meillä mörköset edelleen välillä pelottavat, mutta harvemmin nykyään.
Huomasitteko muuten jo, että on perjantai kolmastoista? 


Miten teillä on mörköjuttujen kanssa toimittu?
2 kommenttia:

  1. Ei ole tuollaista tilannetta vielä tullut vastaan, mutta jos tulee niin kokeilen "mörkökarkoitetta"! Netistä bongasin joskus ohjeen: suihkepullo, joka koristellaan vaikkapa tarroilla ja siitä suihkutetaan sängyn alle/kaappiin yms. karkoittamaan möröt.

    VastaaPoista

Haleja <3