maanantai 12. tammikuuta 2015

Pientä pintaremppaa osa 2

Johan vierähti usea päivä, ilman kirjoittelua! Nyt remppa on saatu päätökseen maalaamisen osalta ja tässä tulee toinen osa aiheesta, kirjoittelin nimittäin perjantai-iltana hieman jo valmiiksi tätä osaa.

Remppa etenikin hyvin, maali saatiin heti seuraavana päivänä tapettejen irroittamisesta. Yhdeksän litran pönttö. Tarkoitus oli siis maalata olohuone ja Tomaksen huone pariin kertaan, sekä tietysti listat, ovenkarmit ja eteisen seinä.
Noh, kuinka ollakaan, juuri kun olin iloinnut, että samana iltana päästään jo laittamaan kamppeet takaisin, iski se todellisuus jota epäilinkin. Maali loppui kesken. Ehdimme maalata olohuoneen kertaalleen ja yhden seinän Tomaksen huoneesta. Ketutti aia rankasti, sillä olin jo aiemmin varma, ettei tuo yksi pönttö maalia riitä mitenkään.


En mä kuitenkaan lannistunut, otettiin ilta rennosti ja myönnän, että saatoin itseni hilpeään humalatilaan hetkeksi. Tuolla kokoonpanolla ei pahemmin vietetä aikaa yhdessä, mukavaa vaihtelua pitkästä aikaa. Sai olla rennosti ja höpötellä. Eikä me juodakkaan, kuin aniharvoin, vaikka kovasti aina väitän, että nyt juon varmasti yhden siiderin.... Nytkin kaapissa oli elokuussa hankittuja juomia.

Aamulla herättiin ajoissa, ilman minkäänlaisia oloja tai morkkiksia. Keiteltiin kahvia, katsottiin televisiota ja suunniteltiin maalikauppaan lähtöä. Tällä kylällä ei nimittäin maalikauppa ollut auki, joten suunnattiin sitten kauemmaksi. Maali löytyikin helposti ja ostettiin Teknoksen maalia. Merkki kuulosti tutulle ja hintakaan ei ollu järisyttävä.


Kotiin tullessa alettiin maalaamaan ja sehän ei mennyt putkeen. Maali oli suoraan sieltä minne aurinko ei paista. Kahteen kertaan maalattu seinä näytti vain sille, että siihen olisi levitetty liisteriä. Täytyi siis vain tyytyä siihen, että hitto vieköön, se on odotettava maanantaita, jolloin saadaan parempaa maalia lisää.

Asuttiin sitten täydellisessä kaaoksessa, pari päivää.Huonekaluja oli keittiössä ja meidän makkarissa, vessassa ja eteisessä. Mihinkään ei tuntunut mahtuvan mitään. Mutta se ei haitannut, sillä olin onnellinen jo siitä, että ne kamalat tapetit oltiin saatu alas!

Vielä on tiedossa remppapostauksia, mutta välillä voisin kirjoitella muustakin. Tämä maalaus osuus on tosiaan valmis, seuraavaksi aletaan odottelemaan sisustustarroja ja aivan mahtavalta kuulostavaa keksintöä nimeltä teippitapetti.


Kuvituksena toimi ekan remppapäivän kuvat, jolloin suurin osa tavaroista oli vain siirretty hieman pois edestä.

2 kommenttia:

 1. Vinkki. Maalattu seinä ei tule siistiksi millään maalilla, jos tapetin poiston jälkeen seinää ei ole puhdistettu kunnolla puhtaaksi liisterijämistä esim. hiomalla liisterijämät pois, pinta puhtaaksi+ sen jälkeen puhdistamalla kaikki hiomapölyt pois.

  Tsemppiä remppaan.

  Terkuin Elva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se olikin tiedossa. Ensin revittiin tapetit, hiottiin, paikattiin suurimmat reiät ja viimeiseksi pestiin seinät ja annettiin kuivua kinnolla ennen maalausta :)
   Oon kyllä ite tyytyväinen maalaustulokseen. :)

   Poista

Haleja <3