perjantai 30. tammikuuta 2015

Koko perhe sairastaa

Meillä oli paljon suunnitelmia tälle viikolle. Viime viikonloppuna Tomakselle kuitenkin nousi kuume, nuhan kaveriksi. Myöhemmin mullekkin, tai no itselläni on lähinnä lämpöä ja nyt mieskin on kipeänä.

Tomaksella kuumetta oli nyt kuudetta päivää putkeen. Seuraksi tuli myös kipeältä kuulostava yskä. Voitte siis uskoa, että huonot yöunet ovat tehneet tehtävänsä ja poitsu on väsynyt. Toisaalta Tomas on kyllä jaksanut kohtuullisesti touhuta ja juoksennellakkin välillä. Ruoka ja juoma taas ovat maistuneet huonosti ja välillä on pitänyt päästä lepäämään sohvalle tai sänkyyn.

Ajattelin ensin, että tätä kuumetautia on liikkeellä niin paljon, etten ala soittamaan terveyskeskukseen. Kuitenkin aamulla tulin toisiin ajatuksiin, kun kuume ei laskenut lääkkeellä lainkaan. Ajattelin että soitan nyt kuitenkin, onhan tässä viikonloppu tulossa ja päivystys on kaukana. Saapahan sitten varmistuksen.

Saatiin sitten aika tälle päivälle. Käytiin lääkärissä toteamassa samat asiat kuin kotonakin, ylähengitystie infektio. Lisäksi otettiin pissatesti, joka kyllä oli puhdas, se kuitenkin käydään vielä otattamassa uudelleen parin viikon päästä.

Mun on pakko hehkuttaa tähän väliin, kuinka ylpeä olin Tomaksesta. Tomas jännitti lääkäriin menoa paljon, mutta antoin ihan nätisti lääkärin tehdä kaikki tarvittavat jutut. Olin ihan varma, että viimeistään korvia katsottaessa tulee huutoa, mutta ei.Iltaakohden Tomasen vointi parani, mutta kuume kuitenkin taas nousi, 38,7 asteeseen. Käytiin viileässä suihkussa ja annoin poitsulle lääkettä. Soitin myös lähimpään terveyskeskukseen ,kuten päivällä lääkäri ole ohjeistanut, mikäli kuume nousee yli 38 asteeseen.

Ei tarvinnut onneksi lähteä näytille, kun poika oli muuten virkeä, sitten sairaalaan jos tulee hengitysvaikeuksia.

Tomas nukahtikin yllättävän reippaasti, seuraavaksi vahditaankin pienen unta.
Sovittiin miehen kanssa, että valvotaan yö puoliksi ja tarkkaillaan pojan vointia. Tuo poitsu kun on hirmuisen tukkoinen ja yskii välillä niin ettei siitä tahdo tulla loppua ja lima ei tahdo liikkua sitten kumpaankaan suuntaan.


Toivottavasti te lukijat olette olleet terveitä!
Täälläkin toivottavasti jo ensi viikolla päästään takaisin touhuamaan normaalisti.


2 kommenttia:

 1. Voi pientä ja teitä isompiakin potilaita! Parantukaa pian! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritetään kovasti! :)
   Tomaksella edelleen kuumetta ja yskä vaan pahentunut eilisestä. :/

   Poista

Haleja <3