keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Tortut


Tänä vuonna tehtiin Tomaksen kanssa vähän erilaisia joulutorttuja, niiden perinteistenkin kaveriksi. Tulin siihen tulokseen, että tämä on helpoin tapa pojan kanssa leipoessa. Innoissaanhan tuo murunen olikin ja joka päivä on pyydetty, voitasko leipoa torttua. Kävin ostamassa kaupasta isoimman tähtimuotin jonka löysin ja poika painoi sillä sitten taikinasta "tähtösiä", nosti ne pellille ja laitettiin yhdessä luumuhilloa päälle.

Tomaksen itse ottama kuva omasta joulutortustaan jota maistoi!
Tomas ei itse tykkää tortuista, enkä myöskään minä, mutta tekeminen on molempien mieleen. Saapahan sitten mies ja muut syödä näitä. Tehtiinkin kyllä torttuja niin vähän, että eivät ne varmastikkaan kauaa ehdi "kuivua". Ei haittaa, päästään tekemään lisää!

Onko siellä muita jotka eivät tykkää joulutortuista tai muusta ja leipovat silti?


8 kommenttia:

 1. Nämähän näyttävät nätimmiltä kuin tavalliset tortut! Voisikin tehdä tänä vuonna tuon muotoisia. Ja kyllä, minulle maistuu myös kovasti tortut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin myös siilitorttuja muutama taikinan jämistä. :D Niistä tuli ihan hauskoja, kun piparimuotilla painettiin siili ja "piikit" laitettiin hillon peittoon. :)

   Poista
 2. Minä!

  En tykkää joulutortuista yhtään enkä joulupipareista. Molempia on kyllä kiva leipoa pojan kanssa :)

  -Lunakuu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöks, piparitkin on pahoja ja silti teen niitä joka vuosi! :D Itseasiassa huomenna tehdään talven vikat piparit. :)

   Poista
 3. Kiva tapa tehdä torttuja. Tortut eivat ole kaikkien mieleen, eivät ole liian makeita. Sokerisuille makea on aina herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä näissä onkin, etteivät ole liian makeita. :) Silti vaan ei maistu. :D

   Poista
 4. Minä! Luumuhillo ei uppoo, anoppi tekee mulle aina omenamarmeladilla :D nyt kokeilin ohjeen löytäessäni laittaa vuohenjuustoo (ois pitäny tulla myös viikunahilloa mutta meidän lähikaupasta ei löydy).
  Mutta tuo vuohenjuusto - uppos muuten useempi torttu napaan :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä toi vuohenjuusto, täytyypä joskus kokeilla itsekkin! :)

   Poista

Haleja <3