perjantai 12. joulukuuta 2014

Suukot


Se ei ole kakkakikkare, vaikka siltä hieman näyttääkin. Se on kotitekoinen suklaasuukko!

Facebookissa pyöri kertaalleen video, jossa valmistettiin näitä, en sitten löytänyt ohjetta enää joten sovelsin ja googlettelin hieman.
Nämäkin onnistuivat kivasti, mutta seuraavalla kerralla aion laittaa erittäinhienoa sokeria tai tomusokeria, saa nähdä miten sitten onnistuu! Tässä on ohje teillekkin!


Suukot 15kpl

3 munanvalkuaista
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
15 marie keksiä
200g maitosuklaata


1.Laita leivinpaperille Marie keksit ja laita uuni läpenemään 175 asteeseen.
2. Erottele kulhoon valkuaiset ja puolet sokerista, vaahdota.
3. Lisää loppu sokeri ja vaniljasokeri, varmista että vaahto on kovaa.
4. Pursota vaahtoa keksejen päälle.
5. Paista vaahdolla kuorrutettuja keksejä 6-8 min uunin keskitasossa.
6. Anna jäähtyä hieman ja sulata suklaa.
7. Kuorruta suklaalla ja laita jääkaappiin jähmettymään, tarjoile!


Oletteko te kokeilleet, aiotteko kokeilla? Miten onnistui?

4 kommenttia:

  1. Onpa ihana ja helpon tuntuinen ohje! Varmasti kokeilen ja laitan vaikka joululahjojen kylkeen viemisiksi :-)

    VastaaPoista
  2. Miten lisäsit sulatetun suklaan vaahdon päälle?

    -Lunakuu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valuttamalla. Lusikkaaan/kauhaan suklaata ja valutetaan suukon päälle. Kokeilin myös suukon dippaamista suklaassa, mutta ei onnistunut niin hyvin :)

      Poista

Haleja <3