perjantai 5. joulukuuta 2014

Daim-suklaa



DAIM-suklaa

½dl mantelijauhetta
2rkl vehnäjauhoja
2rkl  voita
2rkl siirappia
1dl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
150g maitosuklaata

1. Öljyä leivinpaperi
2. Seikoita kaikki ainekset suklaata lukuuottamatta kattilassa, keitä noin 15min. 
3. Levitä seosöljytylle leivinpaperille. Anna jähmettyä hetki, sulata suklaa ja levitä se jäähtyneen massan päälle. Anna suklaan jähmettyä. 
4. Paloittele ja nauti (tai pakkaa vaikka lahjaksi).



Daimiakin kokeiltiin taas tehdä, itseasiassa samana päivänä kuin tikkunekkujakin. 
Tämäkin onnistui hyvin ja huomattavasti nopeammin kuin nekut. Daimin saa leikattua terävällä veitsellö siisteiksi paloiksi, mutta itse vain paloittelin sen käsin. Tätäkin saattaa löytyä paketeista jouluna.

Oletteko tehneet Daimia? 

11 kommenttia:

  1. Mummi teki joskus kun olin pieni, mutta nyt tekee kyllä mieli tehdä. Kiitos mahtavasta reseptistä ja ihanaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
  2. Voi nampskis kun näyttää hyvältä! Ja varmasti maistuukin :) Kysymykseesi: ei, en ole tehnyt, ainakaan vielä!

    VastaaPoista
  3. En ole kokeillut, mutta alkoipa heti tehdä mieli kokeilla. Toffeeta teen kyllä usein, (Kun alkaa illalla tehdä makeaa mieli ja on ihan pakko saada jotain ;) ), mutta voisin vaihteeksi kokeilla tätä :) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millä ohjeella teet toffeeta? :)

      Poista
    2. Vähän riippuu siitä, mitä kaapista löytyy.
      Tällä tulee hyvää http://soulkitchen1.blogspot.fi/2013/01/kotitekoinen-toffee.html?m=1, mutta monesti teen ihan vain tätä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/279400/Erittäin%20helppo%20toffee/. Maitoa, sokeria ja voita löytyy aina :)

      Poista
  4. Kiitos tästä ohjeesta!! Menee kokeiluun ;) t. herkkuperse =D

    VastaaPoista

Haleja <3