keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kun äiti säikähtää osa1.

Tomas pääsi taas säikäyttämään.
Viime viikolla hän meni leikkimään omaan huoneeseensa, mutta pysähtyi eteisessä. Ihan normaalia toimintaa. Tällä kertaa poika vaan päätti ottaa matkaansa jotain, mitä me emme huomanneet.

No, lueskelin sohvalla rauhassa ja T teki omia hommia, pieni rauhoittuminen kaikille teki hyvää. Tomas usein iltaisin haluaa itse olla rauhassa omassa huoneessaan, joten miksipä ei. Koko päivä kumminkin touhutaan muuten yhdessä.Kuitenkin pienen hetken päästä Tomas tulee mun luo ja sanoo "Äiti ota pois, kivi nenässä".
Eka ajatukseni oli "Ei oo totta"
Nappasin pojan syliin ja aloin tsekkaamaan tilannetta, näin pienen vilauksen kivestä. Pyysin Tomia näyttämään valoa ja etsimään vinot pinsetit. Onneksi kerrankin oltiin ostettu vääränlaiset pinsetit!

Näin kiven nyt paremmin ja Tomas oli saanut sen työnnettyä syvälle sieraimeen, yritin varovasti napata kivestä kiinni pinseteillä, mutta eihän siitä mitään tullut. Poikakin alkoi jo käydä levottomaksi ja minä suuntasin kohti puhelinta ja mietin, että päivystys on 100 kilometrin päässä.

Sain puhelimen kaivettua esille, kun T hihkaisee minulle, että kivi lähti pois. Säästyttiin lääkäriin lähdöltä, mutta nyt muuten kengät puhdistetaan paremmin sisälle tullessa!

Säikähdin jo itse hieman tuolloin, mutta nyt lähinnä naurattaa. Täytyy vaan olla vieläkin tarkempi ajattelin ja luulinkin olevani, mutta kuten huomaatte, tämä oli vasta osa 1.

Onko muiden lapset laittaneet nenään jotain mitä sinne ei kuulu?

12 kommenttia:

 1. Meillä tyttö työnsi kesällä (ikää silloin 2 v 9 kk) kans pikkukiven nenään. Tuossa se sitä olohuoneessa pyöritteli käsissään ja käskin viedä roskiin, ni hetken päästä tyttö näyttikin säikähtäneeltä ja kiveä ei löytynyt mistään. Kyseltiin sitten, missä se kivi on, niin tyttö osoitteli nenäänsä. Ei näkynyt nenässä mitään ja minä rupesin jo vähän panikoimaan ja etsimään neuvoja netistä. Ajateltiin sitten vielä yrittää opettaa tyttöä puhaltamaan ilmaa voimakkaasti nenän kautta ja onneksi se toimi! Tyttö sai puhallettua ilmaa tarpeeksi voimakkaasti ja pikkukivi lensi nenästä lattialle. Ei tullut onneksi päivystysreissua :) Ja sen jälkeen painotettiin tytölle, että kiviä, eikä muutakaan pientä saa työntää nenään. Hyvin taisi oppi mennä perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei sielläkään tarvinnut päivystykseen lähteä. Meillä kans on opetettu, mutta nää varmaan täytyy oppia aina kantapään kautta! :D

   Poista
 2. Hui että! Mä oisin kans ollu ihan paniikissa! :D mutta onneks loppu hyvin, kaikki hyvin <3 tai noh, jatkoa odotellessa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tällä erää kaikki oli hyvin, mutta jep jatkoa seuraa.. :D

   Poista
 3. Apua! Onneksi kivi lähti pois eikä tarvinnut lääkäriin lähteä. Kyllä näiden lasten kanssa aina sattuu ja tapahtuu.. :/

  VastaaPoista
 4. Taisi olla joku magneettipallo mikä eksyi jontun nenään joskus männävuosina. Itekseen tuli sekin pois niistättämällä. Se on varmaan joku vaihe,kun keksivät että muihinkin reikiin voi työntää tavaroita kuin suuhun?!
  HK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jonttunen! :D
   Musta tuntuu, että meillä menee sinne suuhukin nyt kaikki mitä ei tarvis! Ihan hölmöä! :D

   Poista
 5. voi ei... juu noitahan sattuu. :D ei kiva tietty. Meillä ei ole vielä mennyt, mutta en yhtään ihmettelis vaikka joku päivä oliskin jotain ylimääräistä nenässä. On sinne koitettu tunkea mm. kännykän laturin johtopäätä... kun vaan ehtis aina kaikkeen puuttua, silmät sais olla selässäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ei teillä oo menny mitään ylimäärästä! :)
   Ja se on tosissaan niin, että silmät sais olla selässäki!

   Poista
 6. Mun pikkuveli työns joskus herneitä nenää xD ja ne huomattii siinä vaiheessa kun ne mätänivät ja alkoi haista. Lääkäri sitte löys herneet ja sai ne onneks pois ettei tartte olla koko aika herne nenässä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa nauraa, mutta vähän nauratti. :D
   Tuosta pikkuveljesi varmaan tulee kuulemaan ja pitkään. :D

   Poista

Haleja <3