tiistai 18. marraskuuta 2014

Ekat piparit

Oltiin eräänä päivänä mummolassa kyläilemässä. Tomas pääsikin siellä yhden ihan lemppari hommansa pariin, nimittäin leipomaan! Tomas tykkää hirmuisesti leipomisesta. Tällä kertaa poika pääsikin leipomaan ”talven” ekat piparit mummon kanssa. Onneksi olin ottanut kameran mukaan, niin sain räpsittyä muutamat kuvatkin tuosta.


Ensimmäinen opetukseni Tomakselle oli, ”Maista sitä taikinaa, se on hyvää” ja poika katsoi  mietteliäänä minua, sillä yleensä kiellän takinan syömisen. Onhan jokaisen kuitenkin maistettava piparitaikinaa, se on paljon parempaa kuin itse valmiit piparit! Pienien ennakkoluulojen jälkeen sitä sitten maistettiinkin, ensin tiett piti vähän haistaa ja vasta sen jälkeen uskaltauduttiin maistamaan. Kuten ilmeistä voi päätellä, tykkäsi myös poika siitä.

Sotkuahan saa aikaan kun leipoo taaperon kanssa, pipareiden leipomisen jälkeen kotona on nimittäin leivottu mm. kaurakeksejä ja sämpylöitä. Kun tekee pieniä annoksia, voi leipoa useammin ja näin ollen lapsi pääsee myös toteuttamaan itseään useammin.

2 kommenttia:

Haleja <3