tiistai 14. lokakuuta 2014

Pimeän pelko

Muistan itse lapsena pelänneeni pimeää, en tiedä syytä siihen, mutta ehkä se oli se epävarmuus, kun ei voi varmasti nähdä mitä siellä huoneen pimeimmässä nurkassa tapahtuu. Olin lapsi jolle on siunattu vähän turhan lennokans mielikuvitus, nykyään olen aikuinen jonka mielikuvitus on samanlainen kuin lapsena.


Olemme Tomaksen isän kanssa kiinnittäneet viime viikkoina huomiota Tomaksen käytökseen iltaisin. Poikaa ei meinaa saada millään nukkumaan vaikka selkeästi väsymys painaa. Jos pojan saakin vietyä sänkyyn ei valoja saa sammuttaa. Kuitenkin täydessä valaistuksessa poika ei myöskään saa nukahdettua. Ei myöskään riitä, että oven yläpuolella olevasta ikkunasta tulee valoa.
Poika on nukkumaan laitettaessa väsynyt, ei siis liian virkeä tai yliväsynyt. Kaikella järjellä unen pitäisi tulla.

Mietimmekin, että tässä taitaa olla jonkinnäköistä pimeän pelkoa taustalla. Vai tuleeko muille mieleen jotain muuta?

"Lamppu ei pois, eeeeiii pois!" Kuuluu iltaisin.
Meillä oli yhdessä vaiheessa Tomaksella sellainen ikean seinälle kiinnitettävä tähtilamppu. Hävitettiin se kuitenkin jonnekkin jo. Mietinkin, että pitäisi varmaan hankkia jostain jalallinen yövalo tai pöytälamppu tuonne hyllyyn.

Suositukset hyvistä yövaloista otetaan vastaan, saisi olla kuitenkin niin himmeä, ettei häiritse nukahtamista.

10 kommenttia:

 1. Oon kuullut, että joillakin lapsilla on auttanut Ikean Spöka-lamppu pimeänpelkoon http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70150982/
  Meidänkin tytöllä on tuollainen aina nukkuessa vieressä, mutta harvemmin tyttö sitä painaisee päälle. On siis ladattava ja turvallinen unikaveri. Tuo ei ole myöskään kovin kirkas ja sen voi asettaa hyllyyn tai pöydälle antamaan vähän valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kattelin tommosta ikeassa viimeks ku käytiin, mutta musta toi on pelottava :D

   Poista
 2. Mulla itellä on hirvee pimeän pelko ja nukkusin valot päällä. Mies käy aina sammuttamassa kaikki yövalot ja sit väännetään asiasta =DD pakkohan niitä on päällä pitää sitten, jos ja kun aaronille tulee pimeän kanssa oireilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä pystyt kuitenkin nukkumaan ne valot päällä ihan hyvin? :D Tomaksella on just se, että se ei saa nukuttua jos ihan kattolampussa on valo, mutta sitten taas ei voi nukkua jos on ihan pimeääkään. :)

   Poista
 3. Meidän Mikaelilla on kans joku pelkokausi menossa. Pimeä ja hämärä pelottaa kovasti.
  Meillä on just se Ikean tähtilamppu hänen seinällä ja se onki päällä koko yön. Niin se saa rauhassa nukahdettua ja nukuttua :) Ilman että pitää itkeä kun pelottaa....tai että mun pitää istua vierellä tai että hän tulee meidän väliin aamuyöllä kun havahtuu pimeään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ei muuta kuin etsimään uusi lamppu ja testaamaan meilläkin. :)

   Poista
 4. Mää pelkään ihan kauheesti pimeää ! Se onkin suurin syy, että en vois asua siellä teidän huudeilla päin, keskustan ulkopuolella on niin vähän katulamppuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :D
   Onni asua keskustassa, kun täällä onneks on nuita katulamppuja.....Vaikka meillä mies viekin iltaisin koiran ulos.. :D

   Poista
 5. Meillä on pojalla käytössä sellaset Clah Ohlssonilla myydyt riisipaperipallovalot, niistä tulee tosi ihana sellainen himmeä ja pehmeä valo. Poika on vasta sen 9kk, mutta täysin pimeässä ei tuu uni, ja sit pitää jatkuvasti mennä lohduttamaan pitkin yötä. Toivottavasti teillä helpottaa pian ja lamppu auttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalle! :)
   Mä mietin tässä justiin että pitäisikö tehdä itse sellaiset pallovalot paperinarusta! :)

   Poista

Haleja <3