maanantai 20. lokakuuta 2014

Kun lapsi nukkuu


Alkaa äidin tai vanhempien aika. Mitä meillä silloin tapahtuu?

Päikkäreiden aikaan kotona ollaan yleensä vain minä ja Tomas.
Tomas nukkuu noin tunnin pituiset päiväunet ja siinä ajassa yritän ehtiä touhuta mahdollisimman paljon kaikkia kodinhoidollisia juttuja. Mä haluan mielummin hereillä oloaikana käyttää sen aikani poikani kanssa touhuamiseen, ulkoiluun ja muuhun kivaan, kuin siihen että sanoinsin "Oota, äiti tekee vielä tän ja tulee sit", vaikka tuohonkin lausahdukseen huomaan havahtuvani usein.

Tomas nukahtaa huonosti päkkäreille, mutta nukkuu öisinkin niin vähän, että neuvolasta kehotettiin jatkamaan päikkäreitä vielä. Nukahtaminen vaatii pojalla oman aikansa ja päikkäriaikaan menen aina viereen.

Kunhan hiljainen tuhina valtaa huoneen, tämä mutsi saa nousta ylös.
Ensimmäisenä haen lasin vettä, rysähdän sohvalle ja katson ympärilleni, että mistä aloittaisin. Tsekkaan tietokoneen työpöydän muistilaput tehtävistä jutuista, kurkkaan kännykällä facebookin, blogin ja instagramin.


Siivoilen olkkaria ja keittiötä, koska kaaos on vallannut ne. Polkutraktorikin on vienut olohuoneen pöydän paikan. Otan pyykit pois kuivumasta, vien kaappeihin ja laitan märät pyykit kuivumaan. Samalla saatan puhua puhelimessa ystävän kanssa.

Tyhjennän ja täytän astianpesukoneen. Vilkuilen kelloa. Teen siis samoja juttuja kuin muutkin.

Alan pohtimaan loppupäivän touhuja, valmistelen välipalaa ja kiroan mielessäni täyttä roskakoria. Heitän toisen koneen pyykkiä kuivumaan, istahdan tietokoneen eteen ja juuri kun saan läpän auki, tepsuttaa vasta herännyt Tomas luokseni.

Illalla käytän aikaani kirjoittamiseen, kuvien tsekkaamiseen ja pienentämiseen, sekä silloin on minun ja T:n yhteinen aika, joten rentoudutaan milloin mitenkin.

Mitä te teette kun lapsi nukkuu?

2 kommenttia:

  1. Mie nukun :D tai lepään, päikkäriaikaan siis. Mutta oon antanu ittelleni luvan koska olen raskaana ja muuten en jaksaisi pojan kanssa touhuta loppupäivää :)

    VastaaPoista

Haleja <3