tiistai 30. syyskuuta 2014

Tunti lisää lapselle

 Yhteistyössä: Vileda & Lastenklinikan Kummit
Vileda lahjoittaa 100 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyölle. jokaista kampanjan aikana tehtyä aikaa säästävää siivousvinkkiä kohden (1 postaus/ bloggaaja).Perheen yhteinen aika on tärkeää, siitä ei päästä mihinkään.
Vaikka meillä itse olen kotona hoitamassa Tomasta ja T tekee töitä, on se perheen yhteisen ajan järjestely välillä haastavaa. Aikaa vie niin moni asia arjen pyörittämisessä ja tulee aina viemään. Välillä tapahtuu suunnittelemattomia asioita, jotka sekoittavat pakkaa.
Meillä etenkin siivous vetäisee helposti tunnin tai toisenkin, kun aina ei tajuakkaan heittää siivousta leikiksi.

Täällä ruudun takana ei todellakaan ole mikään siivousintoilija, mutta yritys on kova. Tykkään kun koti on siisti, mutta jatkuvasti lelujen järjestely ja imuri kädessä liikkuminen, eivät ole niitä ykkös juttuja arjessa.

Sain yhteydenoton koskien tunti lisää lapselle kampanjaa, lueskelin ja siinä vaiheessa kun silmiin osui teksti, jossa kerrottiin Viledan lahjoittavan 100€ lastenklinikoiden kummeille jokaista kirjoitettua tekstiä varten, olin jo mukana.

Vileda lähetti minulle setin helpottamaan siivousta ja viimeksi tänään näillä siivoilin keittiötä ja kylppäriä. Kuvissa näkyy lemppari tuotteeni.

Toisessa kuvassa näkyvä moppi sai minutkin innostumaan moppaamisesta eri tavalla. Lattioiden pesu on ollut lemppari puuhani siivouksessa aina, mutta tällä se on vieläkin kätevämpää.

Tomas tykkäsi suihkussa käydessä pestä laattoja ja ratsastaa pesurin varrella. 

Mä itse otan välillä vähän turhan paljon stressiä siivoamisesta, mutta olen opetellut muistamaan että siivouksesta voi tehdä leikkiä. Hyvillä välineillä siivouskin sujuu miellyttävämmin. 


Tässä omat vinkkini. 

Leiki! 
Lapsi tykkää, kun saa olla apuna askareissa.
Tomas tykkää kokata, laittaa pyykkejä ja tiskejä, pyyhkiä pölyjä, imuroida jne. Meillä onkin välillä kisoja, kumpi on kerännyt ensin lelut omaan koriin, kumpi on pyyhkinyt ensin tv-tasosta oman puolensa. Mopilla voi ratsastaa tai siihen voi laulaa kuin mikrofoniin.

Vie tavarat takaisin paikalleen, tiskit koneeseen.
Tämä on se oma heikkouteni.

Hankkiudu eroon tavaroista, joita et ole tarvinnut pitempään aikaan tai joille ei ole omaa paikkaa. 

Itse pidä nyrkkisääntönä seuraavaa, jos tavara ei ole ollut kahteen kuukauteen käytössä, laita se myyntiin, lahjoita tai heitä pois. Mahdolliset myynnistä tulleet rahat päätyvät aina Tomaksen kukkaroon. Tässä on kuitenkin poikkeus (kausikoristeet jne)

Pidä kiinni siivouspäivästä. 
Siivoa kerran viikossa kunnolla, raivaa ja pidä järjestystä yllä muina päivinä. 
Niin ja se ei ole kamalaa, vaikka lastenhuoneessa legot olisivat lattialla vielä päikkäreiden jälkeenkin.

Romukaappi

Tämä on se piilota ratkaisu, kun yllätysvieraat ovat oven takana viidessä minuutissa ja olet juuri päättänyt levittää kaiken pitkin kotia. Meillä löytyy romukaappi, joka siivotaan sitten siivouspäivänä ja sinne kertyneet tavarat pääsevät omille paikoilleen.

Ystävän vinkkinä
Tiskit voi piilottaa uuniin :D
5 kommenttia:

 1. Jos laittaa aina tavarat paikoilleen ei ehdi syntyy niin hirveetä sotkua. Kerran viikossa lattioiden imurointi ja pesu. Kämppä on aina siistinä :D Näin meillä.

  VastaaPoista
 2. Mikä kenenkin mielestä on hirveä sotku ;) Toisilla toimii erijutut kuin toisilla :)
  Meillä ei onnistuis kerran viikkoon imurointi ja lattioiden pesu. Imuroin aina joka toinen päivä ja lattiat pestään 2 kertaa viikossa kaiken muun siivouksen lisäksi :D

  VastaaPoista
 3. Heiii!

  Sun blogi on aivan ihana tykkään todella paljon! Siksipä jäin lukijaksi!

  Mukavaa alkanutta syksyä!

  http://elamanpieni-iloja.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Haleja <3