perjantai 12. syyskuuta 2014

Potta on kaveri, vai onko sittenkään?

Varoitus: Teksti sisältää pissajuttuja! 

Vaippa on vauvoille ja potta on kaveri. Vai onko sittenkään?

Noin luulin, kun Tomas ei ole käyttänyt vaippaa hetkeen ja meillä on pottailtu säännöllisen epäsäännöllisesti reilun vuoden.
Pitemmän aikaa Tomas oli myös päiväkuiva, automatkoilla ja nukkuessa käytettiin vaippaa. En ihan vielä kuitenkaan uskaltanut tuudittautua siihen, että se turvaistuin pysyy kuivana ja olisin ollut ihan liian laiska pesemään sitä kerta toisensa jälkeen.Nyt on kuitenkin tapahtunut taantuminen, potta ei kiinnosta yhtään, mutta vaippaakaan ei ole kiva pitää. Kaikista kivointa olisi varmaan pissata lattialle. Joka taas ei ole äidin mielestä kivaa ja jonka poika kuitenkin ihan tahallaan tekee sanotaanko, että ainakin pari kertaa viikossa.

Pottia meillä on kaksi. Toinen vessassa ja toinen siellä huoneessa missä Tomas milloinkin sattuu leikkimään, eli potalle ehtii kyllä jos haluaa.

Huomasin nyt kuitenkin, että Tomas olisi kovasti kiinnostunut isojen poikien tavasta pissata pönttöön. Mutta eiköhän tuo varpaillaan seisominen pissaamisen aikana ole hieman haastavaa? Mene ja tiedä. Pitäisiköhän hankkia jokin korone tuotakin hommaa varten? Nyt onkin pakko kysyä, onko muilla ollut tällaista taantumaa?
Taas vissiin yksi vaihe muiden joukossa.

14 kommenttia:

 1. Mulla lyö ihan tyhjää mikä T:n ikä oli, mut meillä isompi alkoi vaan yhtäkkiä viikossa oppia potalle ja sen sileen tien oppi. Mut ikää oli n. 2,5v. Pienempi käynyt jonkun kerran potalla mut nyt en oo laiskuuttani jaksanut käyttää, saattas oppia äkkiäkin. Ja vissiin ihan normaalia että joskus tulee kausia ettei pottailu kiinnosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T=mies 23v
   Tomas=poika 2v
   On normaalia :D kuulemma osa sitä oman tahdon kehitystä ja isin matkimista :)

   Poista
  2. Tarkoitin juu poikaa mut laiskana näköjää lyhensin. :D

   Poista
  3. Niin ajattelinkin :D
   Moni vaan sekoittaa nää niin aattelin kirjottaa tähän ;)

   Poista
 2. Iitalla ainaki on juuri tää sama taantuminen.. Ei yhtää kiinnosta potta, joten en oo sitä siihen pakottanutkaan ettei tulis pottakammoa.. Yritän kuitenkin päivittäin pottaa näytellä ja leikin varjolla tyttöä siihen istumaan. Ennätys istumisaika taitaa olla peräti minuutti 😀 oon aatellu että ei se sit 15 vuotiaana ainakaan enää kehtaa vaippaa käyttää et eiköhän potta tai pönttö ala kiinnostamaan taas jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän näillä mikään kiire ole :D
   Neuvolan täti T sanoi ettei kiirettä ole :D

   Ja hei! Tulkaa Iitan kanssa leikkimään ku sulla on aikaa? :)

   Poista
 3. Kyllä mä suosittelen hankkimaan korokkeen, että pääsee halutessaan pöntölle :) Meillä tyttö oppi nyt kesällä kuivaksi (täyttää nyt tulevana tiistaina 3 vuotta) ja jossain vaiheessa tykkäsi enemmän käydä pöntöllä kuin potalla. Korokkeen avulla tyttö pääsi pöntölle itsekin, tosin nyt pääsee jo ilman korokettakin. Alkuun tyttö hengaili kotona ihan kokonaan ilman housuja, niin hakeutui sitten mielellään potalle tai pöntölle, kun ei halunnut pissiä lattialle.

  Taantumista tosin voi olla meilläkin tiedossa. Nytkin tyttö on kahtena päivänä kakkinut housuunsa ihan muuten vain, vaikka kesäkuusta asti kakat on tulleet pottaan tai pönttöön, kuten kuuluukin. Vaippoihin ei enää aiota palata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilöä on sellainen ikean koroke kotona, mutta se tuntuu liiannkorkealle juurikin siksi että poika haluaa pissia kuin isot pojat. Olisko sulla tietoa, mistä saisi matalempia suht edullisesti? :)

   Poista
 4. Meillä sama!! Alussa meni niiiin hyvin ja potalla käytiin tiuhaan..sitten se loppu. Potta ei oo kaveri!! MUTTA pönttö on! :D Potalle ei mennä eieieie mutta pöntölle hän kiipee itse ja tekee pisut sinne :) Vielä ei olla vaipattomia, mutta monet päivät ollaan kotosalla ilman vaippaa ja muistutan pöntölle menosta :) Sama kai se sit on mihin se pissaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Eihän kaikki lapset edes käy potalla, vaan menevät suoraan pöntölle :)

   Poista
 5. Meen matilda oli kans täysin päiväkuiva. Vain öisin käytettiin vaippaa. Vahinkoja sattui kyllä paristi viikossa, mikä on ihan ymmärrettävää tollaselle 2-vuotiaalle. Sitten synty pikkuveli ja kaiken sen mustasukkaisuuden keskellä alko tyttö tahallaan pissailemaan milloin mihinkin ja "vahinkoja" sattuikin 2-5 kertaa PÄIVÄSSÄ! Aika turhauttavaa kun ennen ihan päiväkuiva. Nyt onneksi mustasukkaisuus helpottanu ja pottailukin taas luonaa. Pari yötäkin ollaan jo koitettu ilman vaippaa niin, että oon vauvan syöttöjen jälkeen käyttänyt Matildan pissalla. Hyvin sujuu siis tällä hetkellä. Kyllä mulle riittikin se ainainen pissapyykin peseminen ja lattioiden luutailu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan liian laiska (ja kiukkuinen yöllä herätessä) että vielä saisin itseni tsempattua siihen, että käyttäisin tomasta yölläkin vessassa :D
   Ou mai, kuulostan kauheelle!!

   Poista
 6. Maria jokin aika sitten tykkäsi käydä potalla istuskelemassa vaipan kanssa ja ilman, mutta nyt on taas joku kummallinen vaihe että potta lentelee seinille ja vaipat kanssa! Välillä oon miettinyt, että onkohan Maria tullut poisnukkuneeseen mummoonsa, joka tykkäsi nudistia leikkiä kun pitäisi ton pikkumimmin saada olla alasti 24/7 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kukas sitä ei nudistina haluaisi olla :D
   Tomas ois kans aina mahd bähissä vaatteissa kotona :D

   Poista

Haleja <3