torstai 28. elokuuta 2014

Ex tempore

Huh, nyt on taas kotiuduttu. Tää meno on ihan hölmöä, me taidetaan Tomaksen kanssa tosiaankin tehdä enemmän ex tempore reissuja ja muita juttuja kuin aiemmin. Kesä sekoitti meidät ja ilmeisesti alkava syksykin ajaa meitä pakoon rapakelejä. Mutta, toisaalta, mulla alkoi viimeinen mahdollinen vuosi kotiäitinä, tai no kotihoidontuesta nauttivana kotiäitinä, joten aiotaan kyllä ottaa näistä seuraavista kuukausista kaikki ilo irti!

Lähdettiin eilen aamulla hammaslääkäriin, josta kirjoittelen myöhemmin lisää. Sieltä suunnattiin suoraan vanhempieni kotiin, tein miehille ja veljelle lounasta ja myöhemmin soittelinkin jo siskoni kanssa. Eipä me kauaa lounaan jälkeen ehditty aikaamme kuluttaa, kun päätettiikin lähteä käymään kaupoilla viereisessä kaupungissa. Käytiin ruokakaupassa ja lisäksi pyörähdetiin parissa muussa kaupassa.

Tomas oli niin villi ruokakaupassa, että soitin siitä pihasta kummipojan äidille, että nyt me muuten ollaan tulossa sitten käymään. Tarvitsin jonkun lapsen saaneen aikuisen ymmärrystä, koska no, uhamaava vilkas taapero kaupassa melkein pystyyn nukahtavan äidin kanssa ei ole hyvä ajatus.

 Noh, pyörähdettiin samalla kummipoikaa katsomassa ja kas kummaa, sille tielle jäätiin. Sovittiinkin sitten ystäväni kanssa, että mehän jäädään siihen yöksi, meillä oli Tomakselle vaihtovaatteet, mutta ulkohousut olivat kotona, lisäksi itse tarvitsin vaihtovaatteet ja T lupautui ne tuomaan töiden jälkeen.

Koko iltapäivän satoikin vettä, joten emme edes olisi päässeet ulos. Saatiin pojat ihme kyllä, ajoissa nukkumaan ja itse katseltiin tv:tä, puhuttiin kaikesta mahdollisesta, saunottiin ja juotiin yhdet siiderit, jonka jälkeen oli pakko jo luovuttaa ja painua nukkumaan.

Aamu kahden lapsen kanssa oli taas kerran huvittava. Tomas pääsi heti aamiaispöydästä miettimään tuhmia tekosiaan ja rauhoittumaan. Myöhemmin suunnattiinkin jo ulos, Tomas kävi ystäväni kanssa ostamassa kierrätyskeskuksesta pallon, sillä välin kun itse odottelin kummipojan kanssa ulkosalla. Pyörähdettiin puistossa ja käveltiin madellen kauppaan. Tomas kun leikki kepillä matkalla ja tämä keppihän oli sitten onki ja hän oli kalalla.

Loppupäivä sujui tasaisesti, kiukkuttelevat ja väsyneet lapset sekä äidit päätyivät kaikki vahingossa loppujen lopuksi parin tunnin päiväunille.


Nyt ollaan kotona, Tomas on flunssainen ja jo nukkumassa. T:llä on huomenna ylimääräinen vapaa, joten saadaan pidennetty viikonloppu perheen kesken. Saapi nähdä mitä nyt keksitään. Tarkoitus oli mennä Helsinkiin media-aamiaiselle, mutta matka on vähän turhan pitkä puolentoista tunnin vuoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3