keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Tomas 1v11kk

Tomas on nyt 1v 11kk, tai itseasiassa tuo ikä tuli mittariin eilen. Mä en vaan tajua tätä ajankulkua. Meidän rääpäle, pätkis, minimies, odotusajan Nuu, on pian kaksi vuotias. KAKSI!
Kirjoittelen sitten 2-vuotis postauksessa pojasta enemmän, mutta pakkohan sitä on vähän nytkin kirjoitella.Tomas osaa puhua jo kohtuu hyvin, tietysti myös siansaksaa on välissä, mutta puhtaita sanoja ja lauseita tulee runsaasti. Enää ei tosiaan kannata pojalle kertoa salaisuuksia.
Tyylillä kun heittää vitsinä :

Äiti: "Saat nyt purkan, älä kerro isille" 
Poika: "Shhhh, hiljaa"
Sitä seuraa taas se, että poika poika isänsä luo:
Poika: "Isi, isi kato! Nam nam!" ja avaa samalla suutaan
Isi: Kuka antoi sulle purkan?
Poika: "Äiti! Shhh.. Äitiii, anna lissää joooko?"

Ei siis mitään syviä salaisuuksia tälle pojalle. Pätkis puhuu muutenkin kuin papupata, niin hereillä kuin unissaankin.

Unen kanssa meillä onkin ollut oikea ongelma. Siitä toisin kirjoitin jo aiemmin ja toivon, että se helpottaa pian. Olen jo kirjoitellut valmiiksi viimeisiltä viideltä yöltä juttua asian kehittymisestä parempaan suuntaan.

Tomaksen lemppari jutut ovat edelleen, legot, autot, kirjojen katselu, musiikki, kotitöissä auttaminen, ulkoilu, uiminen ja jalkapallo! Taidankin pian osata kaikki lastenkirjamme ulkoa.

2-vuotis synttäreiden suunnittelu on alkanut, päivämäärä ja kutsuttavat vieraat on vielä auki. Mitään jätti partyja meillä ei pidetä vieläkään, pienet kemut on jees.

Itseasiassa kemuista puheenollen, ajattelin tilata tarvikkeet Pop up kemuilta! Tuossa juuri valkkasin mieleiset tarvikkeet, mutta odottelen vielä inspiksen loppuun viemistä, jotta saan tilattua kaikki tarvittavat jutut samalla kertaa.
Myös kakku asia alkaa olla selvillä ja tiedän millainen kakku tulee. Itseasiassa Tomas sai itse valita tietyistä kuvista millaisen kakun haluaa.

Se nyt niistä synttäreistä.

En vaan ymmärrä miten nämä viikot, kuukaudet ja vuodet kuluvat näin nopeasti. Ja muuta lässynläätä. Mutta onhan se nyt aivan järjettömän upeaa tajuta, että on pian ollut kaksi vuotta äitinä maailman upeimmalle lapselle.


9 kommenttia:

 1. Mäkään en meinaa millään tajuta että Nicky on 2kk päästä 1v, se ei varmaan koskaan iskostu tonne mun päähän :D On ne lapset kuitenkin ikuisesti äitin "pieniä vauvoja" Ollaan muuten tulossa hoodeille sunnuntaina ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä Tomas on aina mun vauva. :D
  Ilmottele itestäs jos ehdittäis treffata! :)

  VastaaPoista
 3. Eeeeei en kestä, yritän kokoaika työntää ajatusta 2v. vauvastani ja synttäreistä ja tarhan aloituksesta pois mielestäni ja sitten pomppii tämmösiä postauksia ja saan taas tajuta, että ei helvetti! VAJAA KAKSI VIIKKOA ENÄÄ 0_o What, mihin se aika katosi?
  Tooosi pelottavaa.. Olen nyt jo valmiiksi valmistanut itseäni siihin, että koulussa seuraavat 2vuotta tulee menemään niin julmetun nopeeta, että voin suoraan panikoida jo nyt pojan 4v. kemuja ;)
  Ja sovitaaks et nää pienet ei ikinä muuta pois kotoo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääää, kaks viikkoa on vielä lyhempi aika! Ja se menee ihan törkeen nopeesti! :D
   Niin ja mieti sit 4v:n jälkee tuleekin jo pian kouluun lähtö pojalle! Sit sitä vasta panikoikin. Ala-aste menee nopeesti, ylä-aste menee nopeesti ja sit onkin jo lukio taikka amis...

   EI EI EI. Mä pidän vauvan kotiopetuksesssa :D (tai sitten en. :D)

   Poista
 4. Voi ei, joko Tomas on noin iso poika! Vähän aika menee nopeesti :/

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi... meidän poika täyttää 2v syyskuussa ja en tosiaan ymmärrä miten se aika rientää.. Meilläkin tulee kokoajan uusia sanoja ja nyt jo ihan lauseitakin :D Ei noin hyvin kuin Tomaksella kuitenkaan. Meillä nukkuminen on ollut ongelma alusta asti... Synnyttyään ei ollut mitään rytmiä, saattoi yhtenä iltana nukahtaa 01 yöllä ja seuraavana iltana herätä siihen aikaan. Sitten valvoin väsyneenä sinne aamu 06. Heräili myös n. 10 kertaa yössä 1,5- vuotiaaksi. Kun loppui tissin syönti niin alkoi unikin maistua :D Edelleen on iltakukkuja ja ei auta vaikka herättäisiin 07 aamulla, silti kukkuu 22-23 iltaan... B( Raskasta vanhemmille kun omaa aikaa ei oikein jää kun käydään molemmat jo töissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmsti on raskasta! Meillä on vaan mies töissä, joten hieman jopa kauhulla odotan aikaa jolloin itsekkim palaan töihin.
   Toivottavasti teillä helpottaa pian :-)

   Poista
 6. Iso ja pieni poika yhtäaikaa. Meilläkin kasvaa hui!

  VastaaPoista

Haleja <3