perjantai 4. heinäkuuta 2014

Epätäydellinen ihminen

Omatunto kolkuttaa ja päätin tehdä asialle jotain. Juttelin ensin ystäväni kanssa tunnin puhelimessa, jonka jälkeen juttelin T:n kanssa samasta asiasta. Toki tuohon tunnin puheluun sisältyi ystäväisen kanssa paljon muutakin, mutta kuitenkin...


Taannoin - Ennen häitä, meillä vähän jäätyi välit erään minun ja T:n ystävän kanssa. Suoraansanottuna omaa tyhmyyttäni, sen myönnän. Nielin lähes kaikki kolmannen osapuolen kertomat asiat, välillä niitä hieman maistellen, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin uskoin sokeasti tätä, kuulematta tietekään toista osapuolta. Olin tyhmä.

Vieläkään en tiedä miten asiat ovat oikeasti menneet, mutta jos totta puhutaan, niin en haluakkaan tietää. Halusin pyytää anteeksi tyhmyyttäni, epäilyjäni, sitä etten koskaan saannut kuulla toista versiota asioista.


Olin pohtinut asiaa jo useamman päivän, purrut hammasta ja pyöritellyt mielessäni asiaa, mitä jos olenkin ollut väärässä. Ihminenhän on erehtyväinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Viimein tänään aukaisin suuni, T oli pohtinut samoja asioita jo aiemmin.

Ja T:n sanoja lainatakseni :
"Ei ole tyhmää myöntää virheensä, tyhmää on jos väittää olevansa oikeassa, vaikka tietää tehneensä virheen."

Kello oli jo yli kaksitoista yöllä, joten otin puhelimen käteen ja naputin tekstiviestin. Asumme niin kaukana toisistamme, että tapaaminen ei hetkessä luonnistu. Niin, no tähän oli myös syynä se, että olen niin nössö, etten uskalla lähteä toiselle paikkakunnalle ihan ilman varoitusta keneltäkään pyytämään anteeksi, ehkä pelkään, etten saakkaan anteeksi? Ehkä omatuntoni vaan painoi niin paljon, että tämä oli helpoin tapa? Tiesin loukanneeni, joten.. Parempi se on jostain aloittaa.

Nyt olen pyytänyt anteeksi. Toivon, että välit korjaantuvat ajallaan ja ehkä joskus voin saada anteeksi suppeakatseisuuteni.

Nyt ymmärrän taas paremmin.

1 kommentti:

  1. Saitko kaiken sovittua tämän kyseisen henkilön kanssa? Kuulostaa todella tutulta jutulta tuollainen että uskookin typeränä kolmannen osapuolen valheet:/ Mutta hyvät kesän jatkot koko perheelle!

    VastaaPoista

Haleja <3