perjantai 20. kesäkuuta 2014

Valokuvaaja vinkkiä ja rantsupäivän kuvia!

Kirjoittelin aiemmin facebookkiin rantapäivästämme, jota viettelimme meidän perus kokoonpanolla. Mukana oltiin menossa, minä, T, Tomas, kaaso K, kummipoikamme ja kaikkien koirat. 


Siskoni laittoi minulle tekstaria, kun oli huomannut Studio taikalaatikon facebook- sivuilla, että Jyväskylästä on tulossa  ammattikuvaaja kuvaamaan Karstulaan. Minäpä sitten otin puhelimen käteen ja soittelin kaaso K:lle, että kiinnostaisiko häntä lähteä, koirien, poitsun ja  meidän kanssa kuvattavaksi, mikäli Vesalla vaan on aikaa ja olihan hänellä!

Saatiin järkättyä aikataulut sopiviksi ja seuraavana päivänä päästiinkin jo rantsulle kuvattavaksi. Saatiin itse valita paikka ja valittiin sitten ranta, jossa ei tiettävästi arkena aamupäivästä ollut porukkaa. Rannalla kuitenkin oli lämmin ja Tomas ihmetteli tasaisin väliajoin muurahaisia.
Me taas kerran vähän jänskättiin, että millainen kuvaaja mahtaa tulla. Iloinen yllätys oli, kun meno oli rentoa ja Tomas sai touhuta mitä tahtoi. Kuvaajan kanssa tultiin hyvin toimeen, joka taas on kuvien kannalta tärkeä asia. Tomas alkuun ujosteli, mutta alkoi pikkuhiljaa touhuamaan rennosti.


Meitä kävi siis kuvaamassa Studio taikalaatikon Vesa Muhonen, joka on Jyväskyläläinen ammattikuvaaja. Vesalla on oma studio Jyväskylässä ja Karstulastakin tilat löytyvät. Lisäksi hän järjestää myös vastaavia kuvauspäiviä muualla vapaasti ehdotettavissa paikoissa, joten ei muuta kuin viestiä laittamaan, jospa omallekkin paikkakunnalle tälläinen järjestyisi! 
Näistä samantyyppisistä kuvauspäivistä tulee aina infoa facebookin puolelle, josta itseasiassa bongasin myös sen, että Karstulassa seuraavat kuvaukset järkätään jo heinäkuussa 15.-17.7. 


Kuvausten jälkeen puhuttiin T:n ja kaaso K:n kanssa, että oli älyttämän viihtyisää ja rentoa. Jälleen kerran, jännitettiin turhaan. Päästiin myös jo rannalla näkemään joitakin otoksia, jotka olivat jo silloin upeita. Aika meni nopeasti ja jäätiin odottelemaan kuvia. 

Viime viikolla sain tunnukset ja pääsimme ihastelemaan kuviamme, joita näettekin tuossa ylhäällä. Taulunkin olen ajatellut tilaavani mahdollisesti jommasta kummasta näistä postauksessa olevista Tomaksen kuvista, perhepotretista tai yhteiskuvasta, jossa kaikki olemme. En osaa vaan päättää! 

Vinkkinä vielä, että Studio Taikalaatikon facebook-sivuilla on menossa nyt arvonta, jossa arvotaan tunnin ilmainen kuvaus heinäkuun kuvauspäivien yhteydessä, tuohon kilpailuun pääse mukaan jakamalla Taikalaatikon fb-päivityksen ja tykkäämällä siitä. 2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Oppispa itekki ottamaan tollasia kuvia! No, harjoitus se kai tekee mestarin, ehkä vielä joskus. Mutta tosiaan ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Mun täytyis itse hankkia parempi kalusto, että yltäis edes sen puolesta lähellekkään. Kuvaustaitojahan ei opi kuin harjoittelemalla ja itsellä kuvaus on jäänyt vähälle uuden puhelimen myötä. :D

      Poista

Haleja <3