keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Reissataan: Muumimaailma

Muumimaailman reissu heitetty, mehän lähdettiin aika pian häiden jälkeen reissuun, ei millekkään häämatkalle, vaan ihan perhelomalle. Tiedossa kun ei ole milloin T saisi taas pitempiä vapaita, niin ajateltiin hoitaa kesäreissu alta pois heti.

Herättyämme Turun Caribiassa, mussutettuamme aamupalan ja pakattuamme laukut, kipitettiin autoon. Iskin navigaattoriin muumiparkin osoitteen.


Ajeltiin sitten kohti Naanatalia ja muumiparkkia, mata meni nopeasti ja koko sen ajan kuului takapenkiltä kato...kato...kato! Välillä se oli : kato rekka! Välillä :kato bussi! Välillä jotain muuta. Paljon oli pienellä poitsulla ihmeteltävää.


Muumiparkki maksoi 8€ ja siellä auto sai lepäillä päivän, muumiparkin vierestä lähti bussi muumimaailman lähistölle, bussista ei tarvinnut erikseen maksaakkaan mitään, sillä se kuului parkin hintaan.

Meille sattui vielä niin kivasti, että kuski oli tosi ystävällinen. Ihan tosissaan sellainen asiakaspalvelu tyyppi, joka heitti (hyvää) läppää ja jaksoi kuunnella jatkuvia muumi- juttuja lasten suusta. Sellaisia bussikuskejen pitäisikin olla.Käpsyteltiin kohti muumimaailmaa ja katseltiin samalla veneitä. Me tosiaan oltiin jo ostettu liput, niin ei tarvinnut niitä lähteä erikseen ostamaan, vaan päästiin suoraan sisälle ihmettelemään. Jo  portilla oli myös ystävällistä porukkaa. Mä olin ehkä joten hämmästynytkin näiden ihmisten ystävällisyydestä, täytyy sanoa että heillä kaikilla on varmasti pitkät hermot, eikä kukaan vaikuttanut että työnteko ei kiinnosta, ylipäätään missään välissä kun pyörittiin muumimaailmassa.


Tomas hihkui ja huuteli muumia heti kun tajusi, että täällähän niitä on. Poikaa hieman ujostutti nuo hahmot, eikä esimerkiksi uskaltanut halailemaan, mutta kovasti seurasi ja kävi silittämässä muumeja, vilkutti niille ja höpöttikin kovasti.Tomasta hirvitti kun muumipeikko ja pikkumyy olivat hippaa ja peukkusotaa. Välillä poitsu katsoi tuimasti, kun pikkumyy lällätteli muumipeikolle.Pojan lempparit muumeista ovat, mamma, pappa ja peikko. Kotoa meiltä löytyy mm. muumipeikko ja muumipappa lelut.Käytiin katsomassa myös näytelmää ja kierrettiin satupolku, pötköteltiin myös riippumatossa mikä oli myös ehdoton hitti tällä reissulla Tomaksen kanssa!


Minkä ikäisen lapsen kanssa kannattaa mennä muumimaailmaan?

Sanoisin että Tomaksen ikäinen menee hyvin siellä, varmasti hieman nuorempikin, yläikärajan nostaisin ehkä jonnekkin 8v pintaan. Tokihan sinne voi mennä minkä ikäisenä vain ja muumeista tykkäävät vaikka ilman lapsiakin! Meidän ollessa muumimaailmassa lapset olivat n. 1v-6v ikähaarukalla. Tai näin ainakin arvioin.

Mihin kannattaa varautua? 

Kylmään tuuleen ja sateeseen. Joissain kohdissa tuuli oli kovin kylmä, mutta oltiin siihen varustuneita, niin eipä tarvinnut palella. Lisäksi meillä oli myös sateenvarjot mukana ihan varulta.
Vaippoja muumimaailmaan et tarvitse mukaan, mikäli muumivaipat lapsellesi sopivat. Muumivaippoja löytyy joka lastenhoitohuoneesta itse muumimaailmassa, mutta myös muumiparkista.
Voit ottaaa matkaan myös omia eväitä, mutta kyllä sitä evästä saa ostettua muumimaailmastakin.
Rattaat suosittelen myös ottamaan, jos mukana on a) vilkas lapsi tai b) lapsi joka väsähtää oletettavasti reissussa.

Meidän Tomas on kovin vilkas tapaus ja juoksee jokapaikkaan pää kolmantena jalkana, joten rattaat oli meillä mukana, sinne sai pojan välillä rauhoittumaan ja näytelmää katsoessa ne oli kivat myös. 


Mä yllätyin miten hyvin nuin pitkä päivä meni Tomaksen kanssa reissussa, ehkä kaikki oli niin kivaa ja jännittävää ettei kiukkukaan ehtinyt tulla. Seuraavaa reissua meillä jo suunnitellaan, mutta määränpää on arvoitus.


6 kommenttia:

 1. Tämä oli tosi hyödyllinen postaus, kun ollaan mietitty tosi paljon että jos ensi kesänä lähtisi käymään Marian kanssa muumimaailmassa. Piti jo tänä kesänä lähteä, mutta ajateltiin ettei tuo pimatsu viihtyisi ja sitten saatiinkin tungettua kesä täyteen muita reissuja. :D

  VastaaPoista
 2. Voi ei kun kuulostaa kivalta ! Mäkin haluun tonne pojan kanssa, mutta ehkä sitten ensi kesänä kun vähän paremmin ymmärtää :)

  VastaaPoista
 3. Mä oisin halunnu mennä tänä kesänä muumimaailmaan, mutta masuvauva on toista mieltä :( Meillä peruuntu siis kaikki kesäreissut ja ollaan vaan kotona. Onneks reissuille kerkii myöhemminkin! :) Ja tosta muumimaailmasta ni me oltiin siellä mun perheen kanssa sillon ku me oltiin lapsia, meitä on siis viisi ja ikähaarukka oli sillon 2-15v ja meillä kaikilla oli hirmu kivaa siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kerkeää :) Me oltiin kans lapsena perheen kanssa siellä mutta meillä vanhemmilla oli auttamattoman tylsää :D

   Poista

Haleja <3