sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Mitä lapselle mukaan kylpylään?

Otsikon kysymykseen törmäsin itse, kun meille tosiaan tuli vähän extempore reissu kylpylä-muumimaailma-kylpylä. Me ei montaa päivää ehditty suunnitella reissua. Häiden jälkeen huvikseen heitin, että lähdetäänkö muumimaailmaan ja kylpylöimään, samana iltana oli jo reissu varattu.

Olen  saanut runsaasti viestejä siitä, mitä kannattaa ottaa mukaan, mitä tarvitsee, mitä ei tarvitse ja mikä on ihan välttämätöntä. Lupasin aiheesta tehdä oman postauksensa, vaikka jokaisen lapsen tarpeet ovat erilaiset, niin tämä ehkä avaa vähän sitä mitä voisi tarvita.
Lisäksi tämä on hyvä lista myös itselle, jotta seuraavalla kerralla on helpompi lähteä matkaan!

Kylpylähotelleissa lapsi yöpyy kätevästi vanhempien vieressä sängyssä, mutta myös pinnasänky ja junnupatja ovat oivia vaihtoehtoja jos siltä tuntuu.

Meidän valintamme oli se, että lapsi yöpyy vanhempien vieressä. Tomas ei ole nukkunut pinnasängyssä aikoihin ja vieraassa paikassa junnupatja-ajatuskaan ei houkutellut. Meidän kylpylöissämme lapsi yöpyi vanhempien kanssa veloituksetta samassa huoneessa.

Huomautan, edelleen, jokainen lapsi on erilainen, nämä oli meille sellaiset hyvät jutut joita tarvitsi kaikkia! ;) 

Muutama juttu on kylpylälomalle lähtiessä hyvä huomioida:

1. Muistakaa pakata mukaan omat uikkarit, pyyhe ja kylpytakki lapselle, jos kotoa löytyy aamutossut tai croksit kannattaa ne myös varata.

Hotellista kyllä saa ostettua kylpytakkeja ja töppösiä (isompia kokoja), mutta itse koin järkevämmäksi tuon kotoa mukaan ottamisen. Itseasiassa kylpytakkeja ei edes Tomaksen kokoisille saanut, isommille kylläkin.

Me siis pakattiin mukaan SkipHopin pöllö huppupyyhe ja sininen nallepuh kylpytakki, sekä sandaalit pojalle.

2. Suosittelen myös varaamaan vaippaikäisille mukaan uimavaippoja, vaikka pottailu olisikin hyvällä mallilla. Ei se varautuminen pahaa tehnyt meillekkään.
Tomas ei nimittäin kertaakaan tehnyt tarpeitaan uimavaippaan.

3.Pottaa huoneissa ei ole valmiina, joten se kannattaa myös huomioida, asiasta voi tiedustella jo hotellia varatessa, että onko pottaa mahdollista saada hotellin puolesta huoneeseen.

4. Kellukkeet! Meillä oli sellaiset käsivarsiin tulevat (joita itse inhosin lapsena), mutta näin eräällä pienellä, Edenissä pelastusliivin mallisen kellukkeen ja se näytti tosi kätevältä, vaikka olikin puhallettava versio.


Muutama tuttu lelu ja kirja voi olla myös mukavaa viihdykettä illaksi, Toisin hotelleissa oli myös kirjakärryt ala-aulassa josta olisi saanut lainattua kirjoja.
Mä taas koin sen hyvänä asiana, mutta kirjat olisi joka tapauksessa tullut mukaan automatkoille viihdykkeiksi.

Kirjoittelen vielä myöhemmin postauksen pitkiin automatkoihin varautumisesta, sillä uskon, että meidän poika ei ole ainoa lapsi, joka ei malttaisi istua autossa.

5 kommenttia:

  1. Jään odottelemaan pitkän matkan autossa jaksamisen vinkkejä! Heinä-elokuun välissä Ouluun ja hirvittää jo valmiiksi miten Maria viihtyy, vaikka ollaan varauduttu pysähtelemään pitemmän aikaa pari kolme kertaa per suunta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää saada mahd. Pian postaus valmiiksi :-)

      Poista

Haleja <3