keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tomas 1v 9kk

Meidän murusemme on ottanut jonkin kunnon kehitysharppauksen. Ikää pärähti pojalle torstaina 1v 9kk kuten otsikkokin kertoo. Kaks vee synttärit alkaa lähestymään, suunnitelmat on suht selvillä, vaikkakin hankinnat ovat vielä toistaiseksi tekemättä.


Tomas osaa niin paljon juttuja, ettei niissä pysy mukana. Välillä kyselen pojalta osaako sanoa sen ja sen sanan, sitten heitän väliin jonkun sanan, jota en ole kuullut pojan koskaan sanovan ja sieltähän sekin yleensä tulee. Jään aina vähän monttu auki siinä vaiheessa.
S- kirjain sanoissa tulee hyvin, R-kirjaimen kanssa on ollut vähän "ongelmia", mutta eilen kaikki oli hurrrrjaa, joten sieltä se R tuli sitten kun vähän malttoi odotella.


Mä olen ollut aika tarkkana seuraamassa Tomaksen puheen kehitystä, sillä haluan olla selvillä missä mennään ja tiedostan sitten mahdollisesti paremmin ongelmat. Ilmeisesti poika on kuitenkin tullut äitiinsä, sillä hetkeäkään ei malttaisi olla hiljaa. Jos ei ole sanottavaa, niin sitten aletaan leikkimään "vauvaa" ja puhumaan "vauvaa".

Tomas tykkää edelleen musiikista, pallot ja pikkuautot ovat kovat jutut.
Nyt viimeisen kuluneen kuukauden aikana, Tomas on alkanut keskittymään myös katsomaan (satunnaisesti ) lastenohjelmia. Titi-nalle, Puuha pete ja  Muumit ovat sellaisia joita poika jaskaa katsoa. Onneksi nuissa on kaikissa jaksoja, niin saa hieman säännösteltyä katselua. 1 tai 2 jaksoa päivässä on ihan jees.


Tomas tykkää ulkoilla myös kovasti. Nyt kun nuo kunnon kesäkelit kävi pyörähtämässä, uskallan väittää, että ollaan ulkoiltu noin hmmm..varmasti vaihdellen 6-9(?) tuntia päivässä. Käytännössä siis tuo muu aika on kulunut päikkäreihin ja ruokailuihin. Muuten ollaankin sitten oltu vain ulkona ja itseasiassa ei me välillä edes mennä sisälle syömään, vaan tuodaan safkatkin ulos tai partsille ja syödään siellä. Välillä lähdetään ulos jo puoli kahdeksalta aamulla välillä puoli kymmeneltä, liukuva aikataulu on helteillä ihan jees. Nyt taas kylmemmillä ilmoilla, ulkona ollaan oltu noin 4-5 tuntia päivässä, syystä vesisade, ukkonen ja kova tuuli.

Lemppari eläimeksi koiran rinnalle on ehdottomasti noussut kissa. Kissat pitää ottaa viereen aina yöksi, kissoja pitää päästä hoitamaan ja kissa sitä kissa tätä. Yrittipä poika antaa kissalle nokkiksesta maitoakin..Ei ottanut ei.

Sellainen pikkumuru meillä on.

Postauksen kuvat on otettu meidän kuvaus reissulta, kun olimme ammattivalokuvaajan kuvattavina rantsulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3