torstai 27. maaliskuuta 2014

Miten Tomas reagoi vauvaan?

Heti alkuun, poikahan on ihan selvää isoveli-ainesta.

Synnytyksestä seuraavana päivänä menimme Tomaksen ja T:n kanssa viemään osastolle K:n ja vauvan tavaroita. Tomakselle isoin järkytys taisi olla K:n kadonnut masu. Aina kysyessämme "Missä on vauva?" Tomas näytti K:n masua, nyt poika itse tajusi, että jestas, missä se masu on. Ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. Siitä järkytyksestä kun päästiin, mentiinkin katsomaan itse vauvaa.


Tomas kävi välillä kurkkaamassa vauvaa ja ihmetteli kun pidin vauvaa sylissä. Tässä vaiheessa pojalle iski myös pienoinen mustis. Mä en osaa sanoa, oliko Tomas enemmän mustasukkainen siitä kun minä pidin vauvaa vai siitä että hän ei saanut pitää vielä vauvaa sylissä vaikka kovasti sitä pyyteli. Tomas kuitenkin tyytyi kohtuu hyvin osaansa olla katsojan ja silittäjän roolissa. Kunnes iski uteliaisuus kaikkea kohtaan ja päätimme lähteä kohti kotia.


Seuraavan kerran Tomas näki vauvan noin viikon ikäisenä. Enää ei ollut mustasukkaisuudesta tietoakaan ja poika oli oikein ylpeä, kun sai auttaa vauvan riisumisessa, antaa vauvalle tuttia, joka taisi käydä myös Tomaksen suussa. Ylepein Tomas taisi kuitenkin olla siitä, kun sai pidellä vauvaa hyvän tovin sylissään. Myöhemmin pojat myös pötköttivät yhdessä sohvalla ja välillä Tomas silitti vauvan poskea ja koski nenään.

Yllättävän hyvin siis meni Tomaksen ja vauvan ensimmäiset tapaamiset. Olin ajatellut, että poika olisi enemmän mustasukkainen, eikä välttämättä osasi olla niin kovin varovainen vauvan kanssa, mutta toisin kävi ja hyvä niin.

6 kommenttia:

 1. Huikea, että olet saanut olla mukana ystäväsi synnytyksessä. Itse en kyllä varmaan pystyisi, koska pyörryn niin helposti. :) Ihana blogi sulla! Saa nähdä miten meidän esikoinen ottaa tulevan vauvelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti ottaa hyvin vastaan :)

   Poista
 2. Kun Valtteri vuosi sitten näki kummipoikani Jimin, tykkäsi silitellä ja sylissä ei tainnut olla, mutta myöhemmin kun Jimi kasvoi, niin tottakai oli mustis ;) Myös Leo (nyt 9kk) on ihmetellyt, silittänyt ja "hoitanut" mustis se silti on on ollut kaikista vauvoista ja jos joku ollut mun sylissä, joko änkee ittensä syliin tai menee sen toisen äitin syliin vuorostaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomas taas haluaa nykyään aina pitää itsekkin vauvaa sylissä. :D

   Poista

Haleja <3