tiistai 25. helmikuuta 2014

Uusi äitiyspakkaus


http://www.kela.fi/aitiyspakkaus

Kävin katsastamassa uuden äitiyspakkauksen kuvat juuri, joko joku muu on ennättänyt tehdä saman?
Mun mielestä pakkaus on taas hieman "poikamainen" ja mitään sanomaton. Samaa perus kaavaahan näissä joka vuosi on, mutta nyt ainut sellainen vaate, jota voisin lapselllani käyttää oli tuo kevyt toppapuku.

Jos nyt itse olisin raskaana (- jota en siis ole)  ja pitäisi päättää pakkauksen ja rahan väliltä, voisi olla, että ottaisin rahana. Ensinnäkin pakkaus ei niinkään iske ja meillä on vielä osa Tomaksen odotusaikana saadun pakkauksen vaatteista tallessa. Lisäksi aina saisi ostettua uusia puuttuvia vaatteita.

Meillä ei myöskään edes käytetty läheskään kaikkia vaatteita Tomaksen pakkauksesta kertaakaan. Muistaakseni sellaisia ehdottomasti käyttämättä jääneitä olivat muunmuassa puolipotkarit ja haalarit. Eniten käytössä taisi olla tumput, sukat, kynsisakset ja lämpömittari. Ne kun olisi kyllä saanut ostettua itsekkin.


Miten te toimisitte, jos olet/olisit raskaana ottaisitko pakkauksen vai rahan?
Mikä on mieluisin vaate pakkauksessa, entä epämieluisin? 
Te joilla lapsia jo on, tuliko kaikkia vaatteita käytettyä?


Kuva lainattu osoitteesta : http://www.kela.fi/aitiyspakkaus

40 kommenttia:

 1. Olinpas mä nopea, mutta joo. Musta tää uusi pakkaus viime vuotiseen verrattuna on parempi! Enemmän unisex, kun taas viime vuotinen oli todella poikamainen! Kivoja retrokuvioita löytyy ja tuo turkoosi väri jotenkin houkuttaa. :)
  Mä olisin vähän kahden vaiheilla, kun se raha mitä saa vaihtoehtona on suhteessa tosi pieni siihen, paljon tuo pakkaus maksaisi, mutta kun meilläkin on Marian jäljiltä vaatteita paljon + 2 muuta äippälaatikkoa täynnä, niin en välttämättä pakkauksena ottaisi. Vähän kaksipiippunen, toisaalta ottaisin ja toisaalta taas en :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit! :D
   Viime vuonna oli kyllä vielä enemmän poikamainen kuin nyt. Se on totta että raha on suhteessa pieni, mutta tosiaan meilläkin on nuita edellisiä säästössä, joten ei olisi kannattavaa ottaa enää tuota pakkausta, kun "puuttuvat" osat saisi ostettua mieleisenä kaupasta. :)

   Poista
 2. Mä taas ku näin ton pakkauksen ni meni ajatukset uusiks :) olin siis päättäny etten ota, koska se pakkaus on täys vaan poikien vaatteita, noh nyt jos meille tulee tyttö ni otan ton! Mun mielestä tossa olevat vaatteet sopii paremmin tytölle ku pojalle :D toki noi turkoosit ei oo se tyttömäisin väri, mut voi sitäkin hyvin käyttää :) mut mun mielestä ihana pakkaus! :) ja otettiin myös sillon 2012 ku toi esikko synty ja ei todella käytetty lähellekkää kaikkia vaatteita, esim haalarit jäi lähes käyttämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan makuasia :D Tomaksellakin on vaaleanpunaisia t-paitoja ja kauluspaitoja, joten miksei tytöllekkin voisi pukea sinisen sävyjä. Itselläni on ollut penskana kaiken värisiä vaatteita ja mun lempparit oli joko vaaleanpunaisia tai turkooseja. :D

   Poista
  2. Joo on meilläki tolla pojalla värejä laidasta laitaan enkä pelkää käyttää tolla "tyttövärejä". Ja jos tyttö tulee ni ei tuu olemaan pelkkää vaaleenpunasta :) Mut musta kerranki oli sellanen pakkaus missä vaatteet ei näytä vaan poikien vaatteilta! :)

   Poista
 3. En ottas pakkausta kun edellisenki vaatteet jäi melkein kaikki käyttämättä. Haalarit jotka tuli on kivoi, mut liian isoja vielä meijjän minille. Retro ei oikein iske :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi haalarit kans kokonaan käyttämättä, villahaalarissa on varmaan vielä laputkin paikallaan. :)

   Poista
 4. Jäisi ottamatta. En ottanut ensimmäiselläkään, kun saatiin niin paljon lahjoituksena sellaista kerran päällä ollutta perusvaatetta, etten kokenut järkeväksi. Tuosta käyttäisin ehkä kylpypyyhettä + siinä samassa kuvassa olevia hoitotuotteita, kietasubodya, sukkahousuja ja sukkia. + tietty lelu menis käyttöön. Mutta vaatteet menis siis pääasiassa suoraan eteenpäin, eli en koe tarpeelliseks tätä pikkukakkosellekaan. Meillä nyt kuitenkin pojan vaatetta on jo vaikka millä mitalla ja jos tyttö tulee, niin sit mennään kaupan kautta ja haetaan jotain mieluisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Sulla on selkeästi samat mietteet kuin itselläni.
   Ja omalle kohdalle, minusta olisi hölmöä ottaa lisää "samoja" vaatteita, joita jo on tai joita ei käytetty aiemminkaan. :)

   Poista
  2. Niinpä. Ihan turhaan täyttää kaappeja sellaisella vaatteella, mitä ei käytä. Tuolla 140 eurolla kuitenkin saa jo kaupastakin yllättävän monta vaatekappaletta vauvalle.

   Poista
 5. Mä päätin jo aikaa sitten etten ota tästä toisesta pakkausta, sillä Matildan pakkaus jäi oikeastaan täysin käyttämättä aikoinaan. En tykännyt niistä mistään vaatteista ja vähän sama homma nyt. :( Mun mielestä nää pakkaukset on ollu viimeaikoina tosi poikamaisia ja samoin nyt. Tuo makuupussi on kyllä tosi ihana!! :) Tosin yhden makuupussin takia ei pakkausta kannata ottaa, varsinkaan kun niitä pusseja on jo ennestään muutama :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tuntuu tykkäävän tuosta makuupussista! :)
   Meilläkin on äp:n eri vuosien makupusseja ainakin 4kpl.. Hups. :D

   Poista
 6. kivempia kuosia ehkäpä kuin viime vuonna, mutta niin pieni ikäero lapsillla että nää tulis ihan turhaan meille kun on edellisetkin tallella!

  VastaaPoista
 7. Kävin aamulla heti herättyä kurkkimassa uutta pakkausta ja pakkaus kiinnosti kyllä, kun elokuun lopussa uusi tulokas pullahtaa :) Miehen kanssa mietittiin eilen, että jos sieltä tulee jotain retroa kelta-oranssi-ruskea juttua niin ei kiitos, mutta nyt kun yhessä katteltiin ja mietittiin ni tultiin siihen tulokseen että kyllä me tuo nyt otetaan. Sieltä nyt jää nuo retrot käyttämättä eli ainaki 2 bodya ja 4 potkarit, mutta päädyttiin tähän ratkasuun kun mietittiin sitä että kuitenkin tulee ostettua tässä kuukausien aikana vaatteita kun tulee kivoja vastaan ja eipä tarvii noihin perus juttuihin keskittyä :) Onpahan noi meijän mielestä kauheet vaatteet sitte hätävarana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea odotukseen sinne! :)
   Hyvä on olla hätävarojakin, mutta sitten taas jos jäävät kuitenkin käyttämättä, niin voihan ne myös lahjoittaa tai myydä eteenpäin. :)

   Poista
 8. Kyllä mää ehkä ton ottaisin. Toi Aappa-makuupussi on ihanuus! <3 Ja muutenkin kivoja vaattteita aika paljon. Mun mielestä tossa on kyllä tytöllekkin ihan hyvin vaatetta. Tuo pallokuosinen esim. on ihan tyttömäminen ainakin näin katsottuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi makuja on monia! :) Mä oon henk.koht. sellainen mutsi-ihminen, että jos saisin tytön olis sillä vaan pinkkiä röyhelöä... :D

   Poista
 9. Meille tää pakkaus oli ajankohtainen, vaikkakin oltaisiin varmaan saatu se edellisen vuoden pakkaus nyt, kun eilen laitoin äitiysavustushakemuksen Kelaan.
  Meillä on viime vuonna huhtikuussa syntynyt tyttö, jolle otin pakkauksen ja nyt odotellaan nro. nelosta, joka syntyy kesällä. Viime vuoden pakkauksesta en käyttänyt kuin ehkä 1-2 kahta bodya ja sukkiksia. Sitten on ollut tietty haalarit ja villahaalari käytössä, mutta muut vaatteet oli niin poikamaisia, että ne jäi käyttämättä.
  Nyt valittiin avustus rahana ja kun näkee tuon uuden pakkauksen, ei harmita pätkääkään. On _hieman_ liian retro mun makuuni. Mielummin käyn rahan kanssa ostelemassa puuttuvia kaupoilta. Varsinkin, kun kaikki käyttötavara meillä jo on ja uusikin tulokas on tyttö, joten vaatteita on säilössäkin..

  Eli en oikein tykännyt tästä uudesta pakkauksesta. Tulee mieleen ihan 60-70 -luku ja mä en valitettavasti oo retrokuosifani. En näe tossa pakkauksesta mitään, mikä tulis meille käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tämä mahdollisuus, että saa valita joko rahan tai pakkauksen. Ja sillä rahalla tosiaan saa hyvin vaatetta kun ostaa harkiten :)

   Poista
  2. Niinpä :)

   Jokaisella odottavalla on se onni, että saa valita!

   Ja nää äitiyspakkaukset on niitä ikuisia makuasioita, joista ei voi koskaan päästä yhteisymmärrykseen ;)

   Poista
 10. mun mielestä tämä pakkau on aivan iiiihana! :) viime vuoden pakkaus oli aika pettymys, en tykännyt niistä vaatteista oikein mutta tässä pakkauksessa olevat vaatteet on kaikki mun makuun! Tarvii varmaan nopeasti laittaa pikkukakkonen alulle että saadaan tää pakkaus ;) :DDD

  VastaaPoista
 11. No jopas täällä on vaativaista porukkaa, kun mikään ei tunnu kelpaavan. Näin hienoa äitiyspakkausta suitsutetaan ulkomaita myöten, mutta nykyajan suomalaisille äideille ei kelpaa. Ymmärrän kyllä jos ei ota sen vuoksi että on jo niin paljon ennestään vaatteita, mutta että vaatteet pakkauksessa olisivat niin rumia ettei sitä sen vuoksi viitsitä ottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteitä on monia näissä asioissa. Mutta kyllä, on upeaa että suomessa on mahdollisuus äitiyspakkaukseen. Ja jos on vara valita, niin annetaan ihmisten silloin valita ihan miten itse haluavat. Makuja ja mielipiteitä on monia näissä asioissa. :)

   Poista
 12. Eka kerta, kun mä tykkäisin pakkauksesta! Pakko saada vauva :D Ei ku hei meillähä on jo... mutta tää pakkaus, miksei voinu tulla aiemmin :(

  VastaaPoista
 13. Aika moni tuntuu tykkäävän tästä '14 vuodeb pakkauksesta. Odotan esikoistani, la huhtikuussa. Me saatiin 2013 vuoden pakkaus vielä ja oon siihen tyytyväinen. Esim toppahaalari oli tosi nätti kuosiltaan ja tulee ekalle talvelle ehdottomasti käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu. :)
   Meille haalari oli väärän kokoinen silloin kun sitä oltaisiin tarvittu, joten se jäi meillä käyttämättä. :)

   Poista
 14. Me otettiin vuonna 2012 äippäpakkaus ja oon käyttäny varmaan kaikkea mitä siellä oli. tyttö meille silloin tuli. nyt ois poika tulossa kesäkuussa ja valitsin rahana ja pieniä vaatteita tytöltä paljon jääny...siis valkoista jne..unisex väriä. käytin vauva-aikana neidille paljon valkoista ja nytkin mitä uutena pojalle ostanu niin valkoista pääosin. näkkyy kivasti kaikki puklut ja paskat sitten :D on se tosiaan mahtava asia kuitenki että meillä se mahollisuus on saada äippäpakkaus tai rahana. kyllä se on jollekkin todella iso apu tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että on ollut käytössä! :)
   Vaaleissa kyllä näkyy kaikki, se on tullut huomattua :D Just heitin 3 t-paitaa Tomakselta roskiin, kun oli kellastunut. Meillä kun ei ole käytetty ruokalappua enää aikoihin ja se sitten näkyy välillä vaatteilla. :D

   Tämä on kyllä hyvä mahdollisuus, kun saa sitten tämän äitiyspakkauksen tai rahan. Siitä saa suomessa olla ylpeä. :)

   Poista
 15. Mulla la heinäkuussa ja ei tulisi mieleenkään ottaa tota pakkausta. Edellistäkään (lapsi 9/12) ei juurikaan tullut käytettyä. Minusta se on jotenkin naurettavaa, että useammalla kuin joka toisella vauvalla on sama haalari, sama body ja sama potkari päällä. Tähän vielä äidin vihreä Pampersin hoitolaukku.... Juu, ei, pitäkää tusinavaattenne ja tarpeettomat kestovaippanne!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voihan sen ajatella noinkin. :D
   Toisaalta mä tykkäsin siitä hoitolaukusta, itse laukkua meillä ei koskaan käytetty eikä mulla oo mitään tietoa edes missä se on, mutta ne tuotteet kyllä tuli käyttöön. :)

   Poista
 16. Kyl mä ottasin paketin!! Mä otan kaikki mitkä ilmaseks saan =DDDD ja toivoisin tietty poikaa, koska toi on poikamainen paketti!!

  VastaaPoista
 17. Mut jos rahasta on vähänkin tiukkaa, kannattanee ehkä miettiä, tarviikos sitä pakettia ja käyttääkö ennenkaikkea niitä tarvikkeita vai ottaako 140 euroa rahana. Sillä rahalla saa aika paljon mieleisiä tarvikkeita.

  VastaaPoista
 18. Kivannäköinen paketti, mutta tuskin seuraavalle otettais. On ne tärkeimmät jäljellä vuoden 2012 pakkauksesta niin ei tarvita. 140€:lla saisi tosiaan ne puuttuvat osat! Tuo vanuhaalari on mun mieleen + tuo ötökkäpussilakana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans tuosta vanuhaalarista ! :)

   Poista

Haleja <3