lauantai 22. helmikuuta 2014

Kerhoilua

Tänne en olekaan kirjoitellut sen kummemmin meidän touhuista.
Mä olen ihan tosissaan huono lähtemään kahdestaan Tomaksen kanssa minnekkään kerhoihin tai muualle sellaisiin paikkoihin, joissa ihmiset pääsevät "arvostelemaan".
Mä tiedän, että meillä on joidenkin silmiin erilainen kasvatutapa ja siksi aina jännitänkin näitä yleisiä tapaamisia kovasti.

Sosiaalisten tilanteiden pienoinen kammo on kulkenut mukana varmaan aina. Mä olen kyllä sosiaalinen tutussa porukassa mutta vieraassa en. Mielummin olen hiljaa ja seuraan tilannetta kauempaa.


Kuitenkin pari viikkoa takaperin otin itseäni niskasta kiinni ja lähdettiin seurakuntatalolle kerhoon. Se olikin oikein hyvä juttu, ompahan jotain erilaista sisältöä viikkoihin. Kerhotädeistä toinen, on pitänyt kerhoa jo silloin kun itse olen ollut kerhossa. Hauskaa sinänsä.


Tuo kerho on kerran viikossa ja Tomas edelleen leikkii siellä mielummin yksin, kuten tälläkin viikolla. Äidin kädestä kiinni ja leikkimään muualle. Toisin, ihan selvästi Tomas on kiinnostunut myös muista lapsista, mutta jos hän saisi valita leikkiikö radiolla ja tuulettimella vaiko muiden lasten kanssa, vesi ehdottomasti radio ja tuuletin voiton.

Olen huomannut myös sen, että Tomas on kovin ujo, aika samalla tavalla kuin minäkin. En minä tänäänkään montaa sanaa kerhossa sanonut, mutta uskalsimpas avata suuni!

Tällä viikolla kerhossa Tomas kuitenkin käyttäytyi loppuvaiheessa huonosti, veti sellaiset väsykiukkuilut vähän ennen kun meidän oli tarkoitus lähteä.
Väsyneenä Tomas alkaa tekemään tuhmuuksia, joten  lähdimme kaupan kautta kotiin jo hieman ennen kerhon loppumista. Unohdettiin vielä meidän tekemä korttikin kerholle. Höh!


Kaupassa itse maksaessani, Tomas juoksikin sitten jo jäätelöhyllyllä, sen jälkeen poika istui visusti vaunuissa koko kotimatkan. Tilanne oli huvittava, niin minusta kuin kaikista muistakin samaan aikaan kassalla olevista ihmisistä.

Pitää vaan uskaltaa uskaltaa. Hiihtoloman jälkeen yritän lähteä myös perhekahvilaan.

14 kommenttia:

 1. Mahtavaa että jotkut ihmiset pystyy tämmösiin asioihin

  VastaaPoista
 2. Millälailla teidän kasvatustapa on erilainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kirjoittaa jossain vaiheessa meidän kasvatustavasta postauksen. Jonkun mielestä se voi olla erilainen, jonkun mielestä ihan tavallinen. :)

   Poista
 3. Jokaisen meidän kasvatustapahan on nimenomaan erilainen, mikä ei missään nimessä ole sama kuin väärä. Minun mielestäni vain tekemällä oman sydämensä mukaan voi kasvatustyötä tehdä oikein, niin töissä kuin kotona. Minkäänlaista kiukuttelua en muuten edes huomannut, kuuluu asiaan varmaan kaikilla kerhoilijoilla tasapuolisesti. Todistettavasti kuitenkin ainakin minun laukkuni oli paikalla. Kiva kun olitte mukana, toivottavasti innostutte jatkossakin joukkoon! Hiljaisempia seurailijoitakin mahtuu joukkoon aina varsin mainiosti. Jääpähän enemmän suunvuoroa meille suupalteille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D No tämä on juuri se, kaikkien mielestä kiukkua ei edes huomaa, mutta tämä on sellainen missä itse olen hyvin tiukkana pojan kanssa. Toki saa kiukuta, mutta huomaan nopeasti milloin kiukku on muuttumassa sellaiseksi jota en hyväksy ja yritän nopeasti tilanteen purkaa.

   Mutta nimenomaan, kuten kirjoitit, jokaisella on omanlainen kasvatustapa. :) Mä voin kuunnella teitä muita sitten tarkasti ;)
   Mukaan aiotaan tulla jatkossakin. :)

   Poista
 4. Voi toi haalari on niin ihana. Minä tyhmänä oatin jotain aika pientä kokoa niin meni kauan sitten pieneksi meijän jättiläiselle :( tervetuloa seurailemaan. Http://perheojr.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Meillä toi taitaa olla koossa 86cm, mutta taitaa olla viimesiä kertoja pian päällä, kun hihat nousee. Toi on ollut kyllä yks mun lemppareista, joten täytyy saada se ehkä myös isompana kokona. :)
   Kiitos, käyn tutustumassa blogiisi. :)

   Poista
 5. Olisitko halukas lisäämään blogisi blogloviniin, että pääsisi sitäkin kautta seuraamaan teitä? Pidän nimittäin blogistasi todella paljon, kirjoitat kivasti ja vaikutat mukavalta ihmiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.bloglovin.com/blog/4078236/live-enjoy-and-love-pieni-perhe

   Tuosta linkistä pitäisi päästä seurailemaan meitä bloglovinin kautta. Samainen linkki löytyy tuolta oikeasta reunasta mustasta pallosta jossa on plus-merkki :) Kiitos kauniista sanoistasi. :)

   Poista
  2. Hups niinpä olikin, puhelimella kun näitä yleensä lukee niin jää puolet huomaamatta ;D

   Poista
  3. Perus :D Samalla tavalla käy mullekkin aina ku puhelimella käyn lukemassa blogeja. :)

   Poista
 6. Tee ihmeessä postaus teidän "erilaisesta" kasvatuksesta, koska se alkoi muakin kiinnostaa. :) Mutta hienoa, että oot viimein saanut itsesi lähtemään kerhoon. Sitä samaa minäkin yritän, mutta en vaan saa koskaan keskiviikkona itteeni lähtemään tohon perhekahvilaan. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen! :)
   Koita vaan lähteä, mukavaa vaihtelua! :)

   Poista

Haleja <3