torstai 20. helmikuuta 2014

Hääjuttuja: Hääpukujen sovittamista

Vähän vaihteeksi hääjuttuja taas. Nyt kun häät alkaa lähenemään, niin blogin puolellakin niistä tulen kirjoittamaan enemmän.. Ainakin niin luulen.

Kerrotaampas vähän taustaa tälle aiheelle. Eli sovitin ensimmäistä hääpukua täällä kotona ja tiesin heti, että vaikka puku oli kaunis, se ei tulisi olemaan se puku jonka haluan. Se ei ollut lainkaan sellainen jonka olisin halunnut.

Menin sitten myöhemmin Jyväskylän juhla asuun kokeilemaan pukuja. Kerroin Jonnalle millaisesta puvusta olen haaveillut ja millaisia pukuja haluaisin koittaa. Jonna haki toinen toistaan kauniimpia pukuja sovitettavaksi. 

Kaksi pukua oli ylitse muiden, toinen oli kauan haaveiltu puku ja toinen juuri täysin erilainen kuin koskaan olin kuvitellut. Upeita molemmat, mutta loppujen lopuksi kumpikaan niistä ei ole SE puku, joten uskallan tänne laittaa näistä kahdesta kuvat.

Kaksi täysin erilaista pukua. Kuvat on valitettavasti otettu kännykän kameralla, sillä ehdin jo siirtää muut kuvat toisaalle. Näistä kuitenkin huomaa mallin.Tässä ensimmäisessä puvussa oli pitkä laahus, myös kauniit pitsikoristeet iskivät minuun. Puku oli top 3:ssa.
Tämä oli sellainen, jonka meinasin ihan tosissani jo tilata ja yksinkertaisesti siksi, että mielestäni näytin hyvälle tuossa. Oli kuitenkin yksi puku, jota en saanut mielestäni ja siksi päätin tilata juurikin sen toisen puvun. 
Olkaimet eivät kuulu mekkoon.


Tämä toinen puku taas oli ihana koristeluidensa puolesta, tykkäsin myös enemmän tämän yläosan mallista. Tämän puvun yläosa oli liian matala minulle, meinaa rintavarustus olisi tuolta valahtanut esiin ilman isompia muutoksia. Ja muutosten mahdollisuudesta ei ollut varmuutta. Tämäkin puku pääsi top 3:n joukkoon.
Olkaimet eivät kuulu mekkoon. 


Kuten kuvista huomaa, kummankaan mekon kanssa näitä kuvia ottaessa minulla ei ollut alushametta! Kuvista huomaa myös sen, ettei lyhyellä ole aina helppoa. Kaikki puvut joita sovitin, olisivat tarvinneet lyhennyksen. Jos pituutta löytyy 156cm, saa varautua lyhentämään hääpukunsa tai teettämään sen omilla mitoillaan. 

26 kommenttia:

 1. Tuo eka puku sopii siulle paremmin :). Tuo toinen näyttää jotenki "halvalta", eka on tollane simppelin elegantti :).
  Mie tilasin oman puvun viime kuussa ja kesäkuuhun asti pitää odottaa, että saan sen. Odottavan aika on piiiitkä :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siinä näytän miljoona kertaa kapeammalta kuin normaalisti! :D Se olikin yksi iso syy miksi sitä ajattelin. :D
   Ooo, kyllä pitää kauan odottaa :/

   Poista
 2. Ihan nätit puvut tosin kumpikaan ei olisi sellainen, joita itse edes harkitsisin, mutta makuja on monenlaisia :) Mulla ei oo mahdollisista omista häistä tietoakaan kun ei tällä hetkellä ole edes ketään, jonka kanssa mennä naimisiin, mutta olen jo muutama vuosi sitten päättänyt, että haluan tietynlaisen puvun ja se on aika varmasti pakko käydä teetättämässä. Onnea hurjasti heinoon päivään jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, makuja on monia ja onneksi mallejakin on monia! :) Kiitos! :)

   Poista
 3. Tiedän itsekin todella hyvin, mitä on olla lyhyt.. Etsin vanhojentanssimekkoa ja se ei ole helppoa kun pituutta on vajaat 161cm.. Kaikki mekot ovat mitoitettu noin 170cm pitkille naisille, välillä mekon etsiminen tuntuu jopa turhauttavalta kun helmat eivät asetu kauniisti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Etenkin tässä mun tapauksessa nuo toisen kuvan helmat olisivat huomattavasti kauniimmat jos olisi pituutta enemmän. :D

   Poista
 4. Mä lyhennytin mun hääpukuni, joka on muuten samantyylinen ku tuo sun alempi kirjailujen suhteen. Liekkö saman valmistajan, mulla se vaan on merenneitomallinen. Makso se lyhennyttäminen vaan 70euroa, joten ei paha! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yllättävän edullista. :) Ja jos en ihan väärin muista, niin joissain paikoissa korjausket tai/ja lyhennys tulee kaupanpäälle yli 500€ ostoksiin. :)

   Poista
 5. Tää alempi on ihana! tykästyin siihen jo häämessuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä joku tommonen, ainakin oli hyvin paljon saman näkönen jossei ollu sama puku :)

   Poista
 6. Toi numero 2 on aivan ihana <3 Innolla ootan millasen puvun oot valinnut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :) Se paljastunee myöhemmin. :)

   Poista
 7. Laita 15cm korkkarit niin ei tarvitse lyhentää :p Tuon alimmaisen puvun yläosa on todella ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO :D Niillä pitäs vielä oppia sit kävelee, plus ostin jo unelmien kengät aiemmin :)

   Poista
 8. Ootko miettiny laitatko hiukset kiinni vai auki? :)

  VastaaPoista
 9. Ihan nättejä, mutta ei munkaan mielestä kumpikaan oo sulle SE puku. Loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä on kuitenkin se että sä ite tykkäät puvusta ja tunnet olos prinsessaksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näistä kumpikaan olekkaan SE puku. :) Mutta ihania nämäkin olivat. :)

   Poista
 10. Nättejä pukuja :). Miten musta tuntuu et olisit joskus ollu mun kaa samassa koulussa tai olisin joskus nähnyt sut jossain ? Itse oon Jyväskylästä kotosin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Hmm. Hyvin mahdollista ? Ootko sä käynyt missä ja milloin koulua? :)

   Poista
 11. Laita sinusta ja kaasoista yhteiskuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ehkä pitäisikin olla jossain postauksessa täällä yhteiskuvaa kaasoista ja minusta, mutta kuva saattaa löytyä myös hääblogin puolelta. :)

   Poista

Haleja <3