keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tomas 1v5kk

Ompa mukava päästä taas kirjoittamaan ihan normaalisti. Ollaan taas touhuttu paljon kaikkea ja käyty vähän joka suunnalla, mutta nyt (ehkä) loppuviikko saadaan olla ihan rauhassa.
Nyt illasta olen taas jo ihan valmis vain kaatumaan sänkyyn, kiitos aikaisen herätyksen.

Tomaksella oli tänään neuvola+lääkäri ja tänään Tomas myös täytti 1v5kk. Onnea äidin kulta!


Meillä tosiaan oli nyt kokonaan uusi neuvola taas ja eihän siellä ollut mitään Tomaksen papereita.
Lisäksi, me ollaan totuttu tähän saakka hieman erilaisiin käytäntöihin, tiloihin ja välineisiin niin oli ainakin, erilainen kokemus. En osaa sitä nyt sen enempää kommentoida.

Tomas kasvaa edelleen tasaisesti omilla käyrillään, ainakin kun itse tarkistin.
Kehitys on normaalia ja Tomaksella on nyt tulossa alaskin kulmahampaat. Hampaita siis vaan tulee ja tulee. Olenkin ihmetellyt, että vaikka kulmahampaat tekevät tuloaan, poika kuitenkin syö ja nukkuu normaalisti. Normaalisti kun meillä kiukutellaan hampaiden tulon aikaan erityisen paljon.

Sanoja myös tulee jatkuvasti lisää, tänäänkin niitä tuli ainakin kolme uuttaa (vielä, lamppu ja täällä). Tomas myös sanoo satunnaisesti kahden sanan "lauseita", välillä kolmenkin, mutta niitä on tullut tässä lähi päivinä ehkä kaksi, joten nuo kahden sanan "lauseet" ovatkin tutumpia.

Saatiin nyt myös viimein lääkäriltä resepti nuihin Tomaksen voiteisiin, atopia kun on taas pakkasten tullen mennyt vain huonompaan suuntaan, vaikka kuinka ollaan ihoa hoidettu. Samaiselta lääkäriltä saatiin myös huomautus siitä, että saamme olla itsellemme kiitollisia myöhemmin, kun olemme asettaneet pojalle jo pienenä selkeät rajat. Tuli kyllä vähän hölmistynyt olo alkuun, mutta mitenkäs muuten lasta kasvattaa kun sopivalla suhteella rajoja ja rakkautta.

Lempi puuhia ovat ulkoilu, autoleikit, kirjojen lukeminen, vesileikit ja arkipäivän askareissa auttaminen. Tomas meillä tyhjentää astianpesukonetta ja pyykinpesukonetta, pyyhkii pöytiä ja saa olla apuna ruoanlaitossa.

Nyt onkin pakko lopettaa kirjoittaminen, sillä silmät ei tosiaan enää meinaa pysyä auki, joten mä suuntaan nukkumaan ja kirjoitan toivottavasti seuraavan kerran hieman virkeämpänä!

5 kommenttia:

 1. mitkäs ne söpöliinin mitat oli?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen päättänyt, etten enää nyt vuoden iän jälkeen tänne blogiin kirjoittele niin paljon Tomaksen henk.koht. jutuista, joihin kuuluu myös mitat. :) Joten, kuten tekstissä sanoin, kasvaa poika edelleen tasaisesti omilla käyrillään. Terkkarin mukaan "Hyvin pitkä poika ikäisekseen ja paino on hyvässä suhteessa". :)
   Jos sinä, anonyymi, satut olemaan joku meidän läheinen ihminen, niin kysy mittoja vaikka facebookissa/soitamalla/tekstarilla, niin voin laittaa tulemaan ne sinulle :)

   Poista
 2. Minäki ootin Tomaksen mittoja mielenkiinnolla.. Kun 1-vuotiaana oli saman kokone kuin meiän poju. Että vieläkö kasvavat samaa vauhtia.. :) Pojan pituutta monet päivittelee... Ymmärrän kyllä ettet kerro täällä enää tarkemmin Tomaksen juttuja..

  VastaaPoista

Haleja <3