maanantai 6. tammikuuta 2014

Nuku lapsi, nuku

Meillä on ollut "pienoisia" vaikeuksia Tomaksen nukkumisen kanssa, jonka vuoksi postaaminenkin on jäänyt. Olen kyllä kirjoittanut tätä kyseistä postausta jo neljä päivää, mutten koskaan saanut tätä valmiiksi.

Poika kyllä nukahtaa hyvin, mutta koko alku vuoden meitä on kiusannut jatkuva heräily. Tomas saattaa tulla yön aikana huoneestaan pois kitinän saattelemana, useammin kuin kahden käden sormilla voi laskea.

Tilanne on mennyt siihen, että yöllä meillä nukkutaan 2-4 tuntia. Poika nukkuu päivällä 30min-90min pituiset päikkärit. Yleensä juurikin nuo 30min pituiset. Tomaksenkin yöunien kesto jää lyhyeksi ikäänsä nähden, sillä poika saattaa herättyään valvoa kaksikin tuntia sängyssä. Järkikinhän sen jo sanoo, ettei tuollaiset unet riitä mitenkää lapselle taikka vanhemmille.

Mä yhtenä yönä luovutin, vein Tomaksen T:n viereen nukkumaan ja välttääkseni kasvojen mustelmia, suuntasin itse Tomaksen sänkyyn. Tomaksella, kun on tapana nukkua meidän sängyssä pää T:n tyynyllä ja jalat mun kasvoja kohti.

Kokeiltiin jo päikkärittömyyttä, myöhemmin ja aiemmin nukkumaan menoa, pitkää rauhoittumista ennen sänkyyn menoa ja vaikka mitä muuta.Epäilin jo hampaita, mutta en ole lainkaan varma, vaivaavatko ne, pojalla ei ole kuumetta, masu toimii, ruoka maistuu ja on normaali muutenkin.

Aina sama juttu, poika nukahtaa, nukkuu pari tuntia ja herää, jonka jälkeen huutoa, kiukkua, huoneesta pois tuloa, oven pakutusta. (Kuulostaa jo ihan mulle teininä :D)

Seuraavaksi ollaan suunniteltu, että aletaan heräämään aiemmin, nykyään herätään aamuisin kahdeksan ja yhdeksän välillä. Pakkohan aikaisempien herätysten on jossain vaiheessa on näkyä yöunissa. Ehkä? 


Tänään olin itse jo kovin väsynyt. Laitoin Tomaksen nukkumaan 20.30 ja T tuli herättämään minut pojan huoneen lattialta klo 22 jälkeen. Siinä se ilta sitten meni. Eipä haittaa, on nyt nukuttu vähän "säästöön".  Nyt Tomaskin nukkuu ja toivon todella, että saa nyt hänkin nukuttua paremmin.

Vaikka blogin fb-sivuilla kirjoitinkin, etten tänäänkään vielä ehdi postata, ehdin kuitenkin. Kummasti sai uutta virtaa kun nukkui lattialla.

Otan ehdottomasti vastaan ideoita ja vinkkejä siitä, miten poitsun saa nukkumaan taas rauhassa omassa huoneessaan.

11 kommenttia:

 1. Päikkäreitä ei ehkä ainakaan kannata jättää pois, vanhat ja viisaat sanovat, että lapsen on nukuttava päiväunet, että jaksaa nukkua yöllä...4 lapsen kokemuksella tämä on kyllä pitänyt aika hyvin paikkansa..eli vähillä päikkäreillä on myös yö ollut huonompi/levottomampi. Näin korvalapsen äitinä tulisi mieleen, että josko poitsulla olisi korvat kipeänä ja se herättäisi? Aina korvatauti ei vaadi kuumetta, eikä kunnon flunssaakaan.. Myös tietty voi olla, että T on alkanut näkemään unia, päivän puuhat tulevat uniin ja se herättää ja tekee olon levottomaksi..ne on vähän henkimaailman juttuja nämä lasten nukkumiset ja yöelämät..Voimia ja tsemppiä "yökerhoon" !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En päikkäreitä haluakkaan pois jättää, kokeiltiin vain, että olisiko sillä ollut vaikutusta, mutta ei ollut. :) Korvat eivät arista, tms, mutta voisinhan ne käydä kuitenkin tarkistuttamassa. :) Ja nuo unetkin kyllä voivat olla syynä, en ajatellutkaan sitä itse.
   Kiitos! :)

   Poista
 2. Ei ole vinkkejä antaa, mutta tsemppiä! Meillä tuo ihan pieni valvottaa, joten tiedän tunteen! Toivotaan, että helpottaa pian ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tsemppiä ja jaksuja sinnekkin valvomiseen! <3
   Tässä bloggaamisessa taitaa olla jotain taikaa, poika ei ole herännyt vielä kertaakaan! :)

   Poista
 3. Mäkään en keksi mitään neuvoja, kun kyseessä ei ole se ettei nukahtaisi kunnolla. Mieleeni kuitenkin tuli sellanen, että mitä teette, kun Tomas tulee pois huoneesta yöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomashan nukkui siis alkuun täälläkin omassa huoneessaan rauhassa ja helposti koko yön, mutta nyt oli jokin tämmöinen väli että heräsi yöllä. (Ajattelin tähän vielä avata tätä hieman. :D)

   Me ei muutettu tapojamme lainkaan sen suhteen kun Tomas heräsi. Eli vietiin poika takaisin sänkyyn, peiteltiin ja toivotettiin hyvää yötä. Jos tuli useasti sängystä niin vain käytiin peittelemässä. Jos itki kovasti, niin rauhoiteltiin, siliteltiin ja jäätiin hetkeksi sängyn viereen istumaan. Nämä olivat myös sellaisia, että ovat aiemmin toimineet meillä. :)

   Viime yön poika nukkui niin, että heräsi vasta 5:40 ja tuli meidän keskelle nukkumaan. :D

   Poista
 4. Facebookiin jo kertoilinkin meidän eroahdistusmeiningistä. On vaan tullut nyt tutkittua aihetta, niin voisikohan teillä olla myös jotain vastaavaa? Eli ikävöi ja vaatii huomiota myös yöllä. Mutta niin kuin jo ylempänä mainittiin, tiedä noista lasten mielen liikkeistä... :) Ihan hyvin ne unet/painajaisetkin saattavat Tomasta herätellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oletan, että meillä oli jo eroahdistusta tuossa yhdessä vaiheessa ja tää ei oo semmosta samanlaista, mutta miksei tää vois myösolla sitäkin. :)
   Nyt tosiaan viimeyönä saatiin me vanhemmatkin jo hieman nukuttua. :)

   Poista
 5. Kuulostaa niin tutulta! "onneksi" Maria ei osaa vielä kävellä, saatika pääse sängystä pois (luojan kiitos matkasängylle), mutta muuten samanlaista yöllä heräilemistä ja itkeskelyä.. Huoh! Päikkärit meilläkin on ihan onnettomat, hyvä jos edes tuntia nukkuu ja sitten kummiskin yöllä valvotaan. Välillä on hyviä päiviä ja öitä, mutta sitten niitä hyviä seuraa huonot. Tsempit sinne, jospa se alkaisi nyt rullaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt on taas virkeämpi olo jo itsellä ja pojalla kun nukuttiin paremmin jo viime yö.:)

   Poista
 6. Paljon tsemppiä! <3 Meillä ei ihan samoja ongelmia ole, mutta Niilo herää aamulla 5-7 välissä itkemään, saattaa itkeä puolikin tuntia ja valvoa vielä ainakin tunnin ennen kun nukahtaa uudelleen hetkeksi... raskasta on kyllä :(

  VastaaPoista

Haleja <3