tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi 2013

Mitä tapahtuikaan kuluneena vuonna meille? Tässä pientä koontia.

Tammikuu:
Tomas pääsi pulkkailemaan ekaa kertaa, kun vuosi oli vaihtumaisillaan. Pohdin myös täällä blogissa, onko tuo Tomas- nimi niin kovin vaikea lausua. Täältä pääset katsomaan eri versiot nimestä.
Ostettiin auto, pohdittiin turvaistuin vaihtoehtoja, mietittiin mistä unettomat yöt johtuivat ja kerroin mikä tekee minut onnelliseksi. Tomas täytti myös kuun lopussa 5kk.


Helmikuu:

Reissattiin paljon kuten tavallista, oltiin runsaasti landella. Vietin pikkusiskoni kanssa leffaillan kaksin. Pohdittiin hieman Tomaksen tulevia 6kk kekkereitä ja vietettiin niitä. Juhlittiin kevyesti mun ja T:n vuosipäivää keilaten ja syöden ravintolassa. Blogini valittiin mukaan blogirinkiin. Käytiin ekaa kertaa HopLopissa, Tomas sairasti ekan korvatulehduksensa ja aloitettiin unikoulu. Unikoulusta voit lukea täältä, täältä ja täältä


Maaliskuu:

Esittelin pikku-Tomaksen lemppari lelut. Tein päätöksen, että jään hoitamaan Tomasta kotiin.
Kirjoittelin hieman Tomaksen päivärytmistä, joka on muuten muuttunut kummasti (yllättäen kun ikää on tullut)  Vietin myös ihanan ystäväni kanssa leffailtaa, Tomas oppi ryömimään kunnolla ja otettiin uusi asunto vastaan. Tomas täytti 7kk.

Huhtikuu:
Pohdittiin milloin Tomaksen olisi hyvä jättää tutti pois. Ihmeteltiin kun Tomas alkoi kokeilemaan rajojaan, koiran kipot ja kupit oli mukava tyhjentää. Tän kuun mieleenpainuvimmista asioista, yksi oli se, kun Tomas jäi jumiin Laylan nylonhäkkiin. Eroahdistusta myös tuntui olevan, mutta Tomaksella, elelin edelleen pilvilinnoissa lähes kaikki oli ihanaa, mutta kyllä me kiukuteltiinkin. Tomas 8kk.

Toukokuu:

Vietettiin äitienpäivää, tehtiin muuttoa, ulkoiltiin paljon. Tomas oppi konttaamaan ja yksi uusista lempi puuhista oli Laylan kanssa pöydällä istuminen ja ulos katselu. Tomas alkoi myös toistelemaan usein sanaa "äiti". Löysin blogini linkitettynä vauva.fi:hin syynä, lihapyörykät ja pottailu. Podin vauva-, raskaus- ja synytyskuumetta. Tomas täytti 9kk.

Kesäkuu:

Tomas kävi uimassa rantsulla, jossa viihdyttiin muutenkin jatkuvasti. Pohdin olinko liikaa kiinni Tomaksessa.Tomas ottaa pikkuhiljaa askeleita ilman tukea ja ensimmäinen hammaskin oli tulossa. Vietettiin mun synttäreitä. Käytiin T:n kanssa "treffeillä".Ostettiin uusi turvaistuin. Samana päivänä kun Tomas täytti 10kk laitoin videon Tomaksen kävelystä blogiin.


Heinäkuu:

Käytiin minilomalla landella, sekä serkkuni rippijuhlissa. Tomakselle tuli toinen hammas. Käytiin äiti-lapsi tapaamisissa, Tomaksen kävely kehittyi jo niin hyväksi, että ei otettu aina vaunuja mukaan lähtiessä kävelylle tai puistoilemaan. Tomas täytti 11kk. Pojan suosiossa olivat hippaleikit.
Paljastin ekaa kertaa blogissa, että olemme menossa naimisiin seuraavana kesänä.


Elokuu:

Alkukuusta juhlittiin serkkuni häitä, Tomas luopui tutista 5 päivää ennen synttäreitään, niin T:n, kuin Tomaksenkin synttäreitä ja järjestettiin ekat 1v synttärit. Otin Tomaksesta 1v kuvat itse. Reissattiin ja tehtiin päätös, että ei ole järkeä asua kaukana työpaikasta. Siitä lähti taas uuden asunnon etsiminen.

Syyskuu:

Reissattiin, reissattiin ja reissattiin. Oltiin maalla, käytiin Ähtärissä eläinpuistossa, pyörähdettiin Tuurissa ostoksilla, käytiin Virossa ( jossa käveltiin harhaan)..Ihailin kaikkien vauvamasuja. Tomaksella oli 1v neuvola ja hammastarkastus. Tomas täytti 1v1kk.


Lokakuu:

Käytiin taaaas Tuurissa, huomasin vasta nyt tätä postausta tehdessäni, että on käyty siellä lähes joka kuukausi ja joinain kuukausina useammin kuin kahdesti. Asuttiin tässä vaiheessa jo epäivirallisesti landella, mutta siitä ei puhuttu virallisesti kellekkään. Oltiin HopLopissa ja Tomas tuli kipeäksi sen reissun jälkeen. Käytiin landella vähän retkeilemässä. Tehtiin "hyppy tyhjyyteen" ja irtisanottiin Jyväskylän asunto tietämättä saadaanko landelta asuntoa. Tomas kävi ekaa kertaa parturissa! Blogiani oli ehdotettu mukaan Inspiration Blog Awardseihin. Tomas täytti 1v2kk.


Marraskuu:

Stressasin joululahjoista ja sain tutustua ostohyvitys-palveluun. Siitä muuten pitäisikin kirjoittaa postaus! Oon meinaa tyytyväinen! Kirjoittelin ylös Tomaksen rytmiä. Saatiin asunto landelta ja pakattiin elämä taas pahvilaatikkoihin ja kirjoittelin hieman fiiliksiä muutosta. 
Tomas täytti 1v3kk.

Joulukuu:

 Reissattiin, shoppailtiin ja saatiin kotia laitettua kuntoon. Käytiin ekaa kertaa kirjastossa ja pohdin isovanhempien joululahjoja. Leivottiin Tomaksen kanssa yhdessä ja piparitaikinaa poika olisi halunnut syödä kokoajan. Kannettiin pinnasänky varastoon ja Tomas siirtyi nukkumaan lastensänkyyn. Tomakselle on tullut niin paljon hampaita etten ole enää perässä pysynyt. Joulua vietettiin mummuloissa ja kotosalla. Tomas 1v4kk.

6 kommenttia:

 1. Tapahtuma rikas vuosi ollut teillä. Kaksi muuttoakin mahtunut samaan vuoteen ja tietysti paljon paljon Tomaksen kasvua ja kehitystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Nuo kaksi muuttoa vähän hirvittää, mutta jospa nyt ei hetkeen muutettaisi. :)

   Poista
 2. Kivan oloinen vuosi ollut! :)

  Näitä on kiva lukea!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Yleensähhän lapsista otetut kuvat ovat aina ihania. :) <3

   Poista

Haleja <3