maanantai 16. joulukuuta 2013

Mitä isovanhemmille lahjaksi?

Isovanhemmille on kaikista vaikein keksiä lahjoja, kun kaikilla tuntuu olevan jo kaikkea. Mä painiskelen aina näiden joululahjojen kanssa, mutta sain idean isovanhempien joululahjoihin eilen kun oltiin shoppailemassa, vaivuin jo melkein epätoivoisuuteen, sillä tänä vuonna on ollut kaikkille joululahjojen keksiminen vaikeampaa kuin tavallisesti.

Viime jouluna Tomaksen isovanhemmat saivat meiltä yhtenä lahjana kehykset, joissa oli painettuna askartelumassaan Tomaksen jalanjäki ja toisella puolella valokuva ja se oli kuulemma oikein mieluinen lahja. Kaivelin tuolta arkistojen kätköistä tämän vanhan kuvan kyseisestä lahjasta.
Meillä on itsellämme myös samanlaiset.
Tällaisen setin muuten saa ostettua Tuurista, hintaa taisi viime vuonna olla jotain 10€ ja 15€ välillä.

kehys photo kehys.jpg

Tänään onkin tarkoitus lähteä sitten ostamaan tarvikkeita tämän vuoden yhden joululahjan tekkoon, päätin siis että tänä vuonna teemme itse Tomaksen kaikille isovanhemmille tyynyliinat.

Käyn ostamassa kangasta ja kangastussit, joilla sitten Tomas saa piirtää ompelemaani tyynyliinaan. Ajattelin myös että tyynyliinaan tehdään Tomaksen kädenjälki ja kirjoitetaan "Nuku hyvin mummi/mummu/pappa/isomummu/isomumpsi" tyylillä teksti.

Helppo ja nopea toteuttaa taaperon kanssa ja varmasti tulee myös olemaan mieluiset lahjat heille. Tätähän voisi sitten laajentaa tekemällä pussilakanaan tai pyyhkeeseenkin kuvat tai muuta vastaavaa.

Annatteko te jotain itse tehtyä lahjojen mukana? 

16 kommenttia:

 1. Mä löysin prismasta sellasen ihanan jättitaulun jossa luki MUMMOLAN SÄÄNNÖT ja alla litanja herkkujen syönneistä ja muista :D Hintaa oli kyllä mukavat 50e joten jäi tälläkertaa kauppaan vaikka ihana kyllä oisi :) Jotain itsetehtyä suosin silti eniten tai sitten jotain astiaa/kippoa/kulhoa jos sattuu keräämään tiettyä sarjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hauskalle nuo kehykset!:)

   Poista
  2. Kuulostaa hauskalle nuo kehykset!:)

   Poista
  3. Kuulostaa hauskalle nuo kehykset!:)

   Poista
  4. Heiii Sonja, mä näin sen saman taulun ja se oli niin ihana! Ja ihan hinnalla pilattu, siis mitä ihmettä?! Jostain sellasesta isosta taulusta tekstillä viis kymppiä!! Joten päätin tehdä sellaisen itse. ;) Otin kuvan siitä, kirjotin sitten koneelle sen ja tulostin julisteeksi, ostin 15€ kehykset Prismasta, joten hinnaksi samanlaiselle taululle tuli 15€! ;) Plus että sain valita itse fontin ja koon yms.. :P

   Poista
 2. Taian jäähä seurailee, ku on nii samanikäset pojat! :)

  VastaaPoista
 3. Me annettiin nyt isänpäivälahjaksi molemmille ukeille tollaset kehykset missä oli neitokaisen kuva ja jalanjälki. Kovasti oli mieluisat lahjat! Nyt joululahjaksi molemmille isovanhemmille lähtee neitokaisen kuvista tehdyt kuvakalenterit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä myös lähtee ifolorilta tilatut kuvakalenterit mukaan sekä muuta pientä. Nuo kalenterit ei vaan vielä ole tulleet postissa :-)

   Poista
 4. On se jännä miten ihmiset aina odottaa joulua, sitten tuskailevat lahjahankintojen kanssa ja häärääväät keittiössä pikkutunneille... :) Itse en joulua viettänyt sitten pikkulapsiajan, joten eipä ole tarvinnut joulua panikoida ja osallistua kaupalliseen jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en henk.koht oikeastaan koskaan odota joulua, ennemminkin kauhistelen kun se tulee ja toivon sen menevän nopeasti ohi. :D (Voi ei, näyttääpä kamalalta kirjoitettuna..)
   Lahjoja on ihana antaa :)

   Poista
 5. Ihania ideoita, kiitos! Meillä on jo lahjat kasassa, mutta tulevaisuutta varten voisin tehdäkin tuollaisen tyynyliinan vaikka! :) Mistä kaikkialta saa ostettua noita tarvikkeita ja minkä hintaisia on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin vastata tähän kun kävin ostamassa tarvikkeet. Eli tarvitset
   -tyynyliinoja tai lakanakangasta,
   -kangastussit/kangasväriä,
   -ompelukoneen ja langat (jos teet tyynyliinat itse),
   -silitysraudan.
   Silittämisen jälkeen värin pitäisi pysyä parempana pidempään.

   Eli kangastussit 12kpl/9€ (Tuurista) ja lakanakangas 7-9€/metri, tai sitten valmistyynyliina 2,90€-9€/kpl.

   Mä tein lopulta niin, että ostinkin valmiit tyynyliinat kun olisi mennyt niin tiukille ajan kanssa, tänään nimittäin saatiin viimeiset tyynyliinat valmiiksi paketteihin.

   Poista
 6. Mää oon nyt tehny joka vuotisen perinteen siitä, että annan aina seinäkalenterin tulevalle vuodelle missä on sitten neitin edellisen vuoden kuvat eli tässä minkä nyt tein niin on 2013 vuoden kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans menossa seinäkalenteri anoppilaan ja omille vanhemmilleni perhekalenteri jotka oon tilannut ifolorilta. :)

   Poista

Haleja <3