maanantai 30. joulukuuta 2013

Lelupussi

Mä pohdin tässä jo muutamia päiviä, että miten ihmeessä saadaan kaikki Tomaksen lelut järkevästi pysymään siististi. Tomaksella kun on tapana levittää lelut latialle useammasta, kuin kolmesta korista kerrallaan. Yksi esimerkki löytyy instagramista, jossa kuitenkin on hyvin vähän leluja levällään, siihen nähden kuinka paljon niitä välillä on. Kuvan pääset katsomaan tästä.

Mä oon pyrkinyt opettamaan pojan siihen, että lelut kerätään kun leikit lopetetaan. Kuitenkin silloin kun sinne lattialle on päätynyt kolmen korin lelut, ei paljon kerääminen innosta ilmeisesti, toisaalta kyllä poika ne kerää, jos menee keräämään hänen kanssaan. Ovelaa.


Löysin meiltä muuttokamojen seasta yllä näkyvän pussukan, en keksinyt sille ensin mitään käyttöä, kunne siivotessani aloin siivoamaan sinne Tomaksen leluja meidän olkkarista. Siitä sitten sain idean.

Nyt me ollaankin otettu tylsien päivien ja lelujen levityksen pelastajaksi käyttöön lelupussi.
Muistan, kun päiväkodissa ja kerhossa on ollut käytössä lorupussi, niin meillä on sitten käytössä lelupussi.

Laitan illalla erilaisia juttuja pussiin, josta Tomas saa sitten nostaa yhden ja sitä leikkiä sitten leikitään. On tuolla pussissa myös kynä ja pensseli, joten myös piirtämistä ja maalaamista on mahdollista tehdä.


Ylemmässä kuvassa huomiseen pussiin sujahtaneet tavarat.
Leikkiruokia = kauppa ja kokkaus leikkeihin, 
kirja = lukemiseen majassa,  
kahdenlaisia legoja(ukkeli ja isotlegot) = rakenteluun, 
palikoita = rakenteluun ja oikeista koloista pudotteluun,
huuliharppu = musiikkileikit (löytyy useampia soittimia),  
vesilelu ankka = vesileikkeihin, 
vasara = korjailu leikkeihin, 
värikynä ja pensseli= piirtämiseen ja maalaamiseen, 
eläinlelu = harjoitellaan eläinten ääniä ja leikitään eläin leluilla
lusikka = leipominen
auto = autoleikkeihin

Lelupussi on ollut meillä käytössä nyt muutamina päivinä ja poika on tykännyt hurjasti, eikä muuten ole ollut niin paljon siivottavaakaan. Me ollaan leikitty legoilla, palikoilla, autoilla, nalleilla, luettu kirjoja, rakennettu majaa, leivottu ja piirretty. Monia juttuja siis on ehditty jo. Kivoin homma Tomaksen mielestä on varmaan se, että hän ei saa katsoa pussiin, kun laittaa käden sinne. On varmasti jännä katsoa sitten mikä sieltä pussista tuleekaan käteen.

Tokihan Tomas saa leikkiä myös muuten vain miten haluaa, mutta tää on kiva lisä ja helpottaa kun itse mietin "Mitä ihmettä mä keksisin, ettei tule tylsää".

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea!! Kiitos vinkistä ;)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea =))) Mä olen miettiny vastaavia mut "tylsyys purkkina" =) sieltä pikkumies sais ottaa pienen kortin, jossa olis kuva siitä mitä seuraavaks tehtäis =) Täytyy viel pikkusen oottaa että aaron kasvaa ja alkaa ymmärtämään sen päälle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vois olla kyllä kans hyvä idea! :)

   Poista
 3. Siis ihan mahtava idea!! Tuo toimisi päiväkodissakin tosi hyvin eikä tarviis laittaa niitä ikuisia leikki-kortteja oveen ja siihen lapsia ryhmään. Täytyypä itekkin testata tuota ideaa joku kerta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii ainakin meillä, joskus jos työskentelen päiväkodissa niin voisi sielläkin ehdottaa tällaista. :)

   Poista

Haleja <3