keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Aatto

Miten teidän jouluaatto meni? 

Meillä se meni näin:
Oli menoa ja meininkiä. Aamusta koristeltiin perinteisesti kuusi, Tomas sai avata ekan lahjansa ja napostella piparia. Katseltiin lastenohjelmia ja kuvattiin jatkuvasti videoita.

Kun aamun hommat saatiin hoidettua, hypättiin autoon, käytiin kukkakaupalla ja mentiin viemään lahjat Tomaksen isomumpsille ja isopapalle. Sieltä suunnattiin samoilla vauhdeilla viemään lahjoja mummolle, papalle ja sedälle. Viihdyytiin siellä hetki ja sitten suunnattiin kotiin. Me käytiin myös ilostuttamassa alakerrassa asuvaa vanhaa rouvaa ja vietiin hänelle kukka. Koskaan aiemmin emme häneen olleet törmänneet, mutta ajattelimme, että ehkä kukka piristää yksin asuvan ihmisen mieltä. Käpsyteltiin sitten portaat ylös ja kotona Tomas meni päikkäreille.

Kun poika oli päikkäreillä, otettiin me T:n kanssa vähän varaslähtöä lahjojen avaamisen suhteen. Tomas oli jo aiemmin avannut yhden lahjani, kun laitoin ruokaa ja piilotti myös lahjan sisällä olleen uuden lisäsalaman, joten päätettiin, että ehkä me parit omat lahjat voidaan jo avata. Malttamattomiako? Kyllä!

Poitsu pitikin sitten herättäälopulta kesken päikkäreiden, jotta ehditään lähteä joulusaunaan mummin ja papan luokse. Päästiinkin suoraan saunomaan perille päästyämme ja saunottuamme syötiin. Ei ollut jouluruoat Tomaksen lemppareita, mutta ei sen väliä, kun poika oli jo päivällä syönyt muutakin.

Vähän ajan hengailun jälkeen tulikin sitten itse joulupukki ja tonttutyttö. Tomas oli ihmeissään, ujosteli ja lopuksi kuitenkin uskalti hakea omia pakettejaan hymyillen pukilta. Kauniisti poika vilkuttikin pukin ja tontun lähtiessä ja siitä se kaaos sitten lähtikin liikkeelle. Iso määrä lahjoja ja niiden avaamista, se lahjapapereiden määrä oli hurja, vaikka lahjottavia samassa osoitteessa olikin samaan aikaan 11 henkeä.

Lahjojen avaamisen jälkeen niitä ihmeteltiin, juotiin kahvit ja kellon lähennellessä puoli kahdeksaa illalla aloimme pakkaamaan tavarat autoon ja lähdimme viimeinkin kotiin. Onneksi kotimatka on lyhyt ja autolla se kestää noin kolme minuuttia.

Kotona odottikin sitten taas hirmuinen kasa avaamattomia lahjoja, jotka availtiin ja Tomaskin väsähti. Vein pojan nukkumaan, laitoin uuden pehmoisen kylpytakkini päälle ja istadin sohvalle kirjoittamaan ja myöhemmin painelin väsyneenä sänkyyn. Tänään on taas ollut hulinaa ja vieraita on tulossa piakkoin, joten lähden laittamaan kahvia, teetä ja kahviherkkuja tarjolle.


6 kommenttia:

Haleja <3