lauantai 16. marraskuuta 2013

herkku sämpylät


http://live-enjoy-and-love2.blogspot.fi/2013/11/herkku-sampylat.html

http://live-enjoy-and-love2.blogspot.fi/2013/11/herkku-sampylat.html

Leivottiin Tomaksen kanssa kahdestaan eräällä viikolla herkkusäpylöitä! Kuten aiemmin olen kertonut, haluaa Tomas kovasti myös kokata ja sämpylöiden leipominen on sellaista, jossa Tomaskin voi olla helposti mukana! Kuulostaa ehkä oudolle, että reilu vuoden ikäinen on kokkaamassa, mutta hyvin tuo sujui, takinakin pysyi kulhossa niin kauan kun kuului pysyä ja Tomas sai itsekkin sitä sekoitella.

Käytin ekaa kertaa leipoessa monivilja jauhoja ja porkkanaa, ainakin oman muistin mukaan. Hyviähän nuista tuli!
Leipä on ylipäätään sellainen, mitä ei tule usein leivottua, ei edes sämpylän muodossa. Johtunee varmasti siitä, etten itse ole leivän ylin ystävä.

Sämpylän kuoren pehmeyteen voi vaikuttaa seuraavilla jutuilla
rapea kuori tulee kun ruiskuttaa vettä sämpylöiden päälle hieman ennen kuin ne ottaa uunista pois. Pehmeämmän kuoren saa, kun sämpylät peittää liinalla heti paistamisen jälkeen.

Tässä ohjetta näihin hyviin sämpylöihin, joita varmasti teen uudelleen. Ohjeella tulee 25 sämpylää, riippuen koosta. Omista sämpylöistämme tuli pehmeitä.

Ohje:
5dl (laktoositonta)maitoa
4dl porkkanaraastetta
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
12dl (monivilja)jauhoja
100g margariinia TAI 1dl öljyä

Porkkanaraaste sekoitetaan ensin veteen, johon liotetaan hiiva. Seuraavaksi lisätään muut aineet ja annetaan taikinan kohota kaksinkeraiseksi. Sämpylät paistetaan 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10min ajan.


2 kommenttia:

  1. Upean näköisiä sämpylöitä, pitääkin ottaa resepti talteen!

    VastaaPoista

Haleja <3