lauantai 19. lokakuuta 2013

Mummilaan

Postaus sisältää liibalaaba pohdintaa.

Meillä on nyt niin paljon tehtävää ja hommia maalla, että lande on kutsunut jälleen. Melkein voisi sanoa jo, että asumme täällä. Käymme kotona hengailemassa viikon ja taas palaamme maalle.

Nyt istuskelen Tomaksen mummilassa, vierashuoneessa sängyllä. Palailtiin tänne taas tänään. Eilen lähdettiin kotiin ja Tomas jäi yökylään tänne, me vanhemmat haettiin autolastillinen rompetta lähinnä vaatetta mukaan, sillä on tiedossa, että majailemme maalla ainakin kolme kokonaista viikkoa putkeen. Sisaruksieni sosta makkarista on tulossa meidän perheen oma huone näiden viikkojen ajaksi.

Nyt on kuitenkin tultu siihen pisteeseen, että itseä jo hirvittää tämä jatkuva "toisten nurkissa loisiminen", ollaan siis etsitty asuntoa täältä. Yhtä meille onkin jo tarjottu, mutta emme ole päättäneet vielä mitään. Jyväskylässä kuitenkin on vuokra-asuntomme, emmekä siitä toistaiseksi ole luopuneet.

Toisaalta, miksi pitää asuntoa siellä, kun kuitenkin vietämme suurimman osan kuukaudesta maalla, jossa Tomaskin viihtyy huomattavasti paremmin kuin kaupungissa ja tukiverkostotkin ovat lähellä. Ajattelin itse alkaa etsiskelemään töitä täältä, ainakin jossain vaiheessa. Viimeistään silloin, kun päätämme mitä aiomme.Tuon päätöksen tekoon ei vaan ole kauaa aikaa.

Nämä on vaikeita päätöksiä. Vaikka nyt kirjoittaessa ymmärrän, että eihän tässä ole mitään järkeä maksaa vuokraa ja muita kuluja asunnosta, jossa emme ole. Ehkä päätös onkin helppo, mutta siitä tekee itse vaikean.

Ainoa asia mikä hirvittää, on tämä itse pikkukylä. Täällä on yksi ihminen, joka on pyrkinyt sotkemaan alusta saakka asioitamme. Jo sieltä yläkoulusta saakka. Miksi? En tiedä, mutta olen oppinut elämään asian kanssa näinä vuosina ja jos totta puhutaan, niin minua ei edes kiinnosta. Huonoina päivinä se kaivelee mieltä, mutta onneksi niitä päiviä on toistaiseksi ollut vähän.

Nyt taidan itse painaa pään tyynyyn ja alkaa sulattelemaan asioita unissani.
Ehkä ne tästä selkenevät paremmin hyvin nukutun yön jälkeen.
Luulen, että olemme päätöksemme jo tehneet, mutta kumpikaan meistä ei sitä ääneen sano.

10 kommenttia:

 1. Missä tämä "maa" on? Jos en paikkaa halua tarkalleen sanoa, onko pitkän matkan päässä kotoanne Jyväskylästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin kahden tunnin ajomatkan päässä.

   Poista
 2. Mihin kaupunkiin aiotte muuttaa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaupunkiin, vaan maalle, pikkukylään. Mutta sitäkään ei ole vielä päätetty.

   Poista
 3. Saako udella mihin suuntaan JKL? Meille ajaa pari tuntii sieltä :D No tuskin te täällä päin liikutte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta siis tarkistin google mapsin kautta tuon ajan, eli siis tänne landella ajaa meiltä jkl:stä 1½h, riippuen tietysti ajotyylistä. :)

   Poista
  2. No eikä :D Te liikutte jossai täällä päin :D!

   Poista
 4. Rohkeasti vaan ja älkää antako jonkun tyhmän ihmisen olla esteenä! :)

  VastaaPoista

Haleja <3