sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tomas 1v kuukausikatsaus

Äidin kulta on tänään jo 13kk ikäinen, 1v ja 1kk, se meni nopeasti.
Tämä postaus on ollut luonnoksissa ja odotellut julkaisuaan, yritin tiivistää asiani, sillä tästä meinasi tulla jäätävän pitkä postaus ja kuitenkin on myös mukava pitää vain omassa tiedossa osa asioista. 


Vika kuukausi postaus menneeltä ekalta vuodelta.

Viimeisen kuukauden kuluessa meillä opittiin näyttämään kovasti omaa tahtoa.
Tempperamenttia tältä jätkältä löytyy ja jos jokin ei mene hänen mielensä mukaan on kiukuttelu taattua. Tomas myös oppi pomppimaan kunnolla ilmaan. Uusi takiaiskausi on alkanut, toisin se on hyvin vaihteleva. Välillä pitää saada kokoajan huomiota ja välillä ei äitiä huolita ollenkaan mukaan leikkeihin.
Välilä sisällä ollessa pitää olla sylissä tai pitää vähintään kädestä kiinni jatkuvasti, mutta ulos mentäessä unohdettiin äiti kokonaan ja touhutaan omiaan.

Kaikki sanoivat että " Nauti vauvavuodesta, se menee nopeasti", en uskonut että näin nopeasti, mutta yritin kyllä nauttia.


Rytmi(Tälläinen se siis oli kuukausi sitten, tänään Tomas on jo 1v 1kk)
07.30/8.00 Herätys, Aamutoimet
08.30 Aamupala, touhuamista sisällä
10.00 Lenkille ja ulkoleikkejä
12.00 Kotiin, lounas
12.30 Päiväunet
14.00 Herätys, välipala, ulkoleikkejä
17.00 Päivällinen, ulos/sisäleikit
19.00 Iltatoimia/kylpy
19.30 Iltapala
20.00 Hampaiden pesu, iltasatu/musiikki/laulut
20.30 Nukkumaan

Meillä hieman rytmi vaihtelee edelleen, mutta ei meillä jokainen päivä samanlainen olekkaan.


Nukkuminen

Tomas nukkuu omassa huoneessaan( TARKENNUS: Nukkuu omassa huoneessa, kun ollaan kotona). Illalla Tomas nukahtaa viimeistään klo 21.15 ja aamulla herätys on klo 7-8. Tomas sitten herättää mut (TARKENNUS: Kun ei olla kotona/ tai herää isimiehen kanssa ennen mua) joko vetämällä hiuksista, kiipeilemällä päälle, paukuttamalla ikkunaa, vetämällä verhoja tai antamalla kuolaisia pusuja, välillä poika ei herätä mua lainkaan vaan lähtee touhuamaan omiaan ja itse havahdun kun poika yrittää saada makkarin ovea auki. 
TARKENNUS: Kotona Tomas herättää siis mut joko huutelemalla omasta sängystä, kiipeilemällä sängystä tai esimerkiksi kun on herännyt isimiehen kanssa niin tulee em. tavoilla herättelemään. Välillä myös otamme Tomaksen viereen yöksi, koska se on parasta<3

Välissä olleen flunssan aikana Tomas heräsi joka yö klo 3, mutta jatkoi siitä unia tuonne 6-7 välille. Nyt kun flussa on ohi, poika nukkuu taas paremmin.

Syöminen
Lähes kaikki ruokainen taapero. Kukkakaali ei edelleenkään kelpaa. Kaikki muu taitaakin sitten maistua. Tomas syö päivän aikaan aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan.

Allergisoivia ovat banaani, herne, tuoretomaatti.


Leikit

Lemppari leikkeihin kuuluu:
- pallon potkiminen/heittäminen/vieritys,
- tavaroiden laittaminen reikien läpi yhä uudelleen ja uudelleen, 
- piiloleikit
- hippa
- autoleikit
- vesileikit
- kivien/käpyjen/keppejen kerääminen sankoon ja niiden sekoittelu lapiolla

Tomas myös tykkää hirveästi katsella/kuunnella/"lukea" kirjoja/lehtiä.


Hampaat

Hampaita on poitsulla yhteensä kuusi, alas näytää olevan tulossa ainakin toinen alakakkonen.
Alaetuhampaat (puhjenneet noin 9kk iässä)
Yläetuhampaat puhkesivat( noin 11½kk iässä)
Yläkakkoset (puhkesivat 12kk 5pvä iässä)

Meillä asuu ihana pikkumies. Parasta on nähdä lapsen kehittyvän ja olen kyllä sitä mieltä, että ne takiaispäivät ovat ihania, välillä kun tuntuu, että äiti ei kelpaa ollenkaan kun poika haluaa touhuta itse. Mä voisin temmeltää Tomaksen kanssa jatkuvasti.

Ensimmäinen vuosi Tomaksen kanssa oli yllätyksellinen, erilainen, tapahtumarikas, mahtava, yksinkertaisesti täydellinen.

9 kommenttia:

 1. On ollut ihanaa seurata teitä yli vuoden ajalta ♥ Seuraavalla kerralla vähän kauemmin ja poikien kanssa tietysti ;) sitä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että oot pysynyt matkassa niin pitkään. :) Tähän tietoon voisi olla mahdollista nähdä marraskuussa, jolloin ollaan taas menossa Helsinkiin ja silloin otetaan poikakin mukaan. :)

   Poista
  2. Hei, jes! :) Pistän siis silloin kämpän siistiksi, niin tuutte kahville ja leivon jtn :P

   Poista
 2. Ihana pieni mies <3 paljon samoja juttuja kun meillä ja rytmikin suht sama, paitsi että aamulla herää milloin herää. :D vaihtelee tosi paljon. Ja illalla Nella menee nukkumaan vähän myöhemmin.

  Meillä on myös kova hitti tuo esineiden/palikoiden laittaminen reikiin ja esineiden laitto kippoihin/ämpäriin ja pois ja uudelleen taas ja eri kippoon. :D Hauskaa miten jaksaa keskittyä siihen vaikka kuinka kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :) Meillä tuo rytmi tosiaan vaihtelee hieman, etenkin kotona ja landella ollessa rytmi on hieman eri. Täällä landella Tomas nukkuu yleensä hieman pidempään ja menee nukkumaan noin klo 21. :)

   Se on kyllä hauska katsoa, kun tuota käpyjen/kivien tmv. keräily on niin kiinnostavaa puuhaa. :)

   Poista
 3. Kerroit, että Tomas nukkuu omassa huoneessaan. Miten hän aamulla voi sitten herättää sinut? Nukutko samassa huoneessa vai miten hän pääsee omasta sängystä pois ja teidän makuuhuoneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennetaas: Eli Tomas nukkuu omassa huoneessa kotona. Nyt ollaan oltu täällä maalla öööö 3 viikkoa ? Ja täällä poika nukkuu samassa huoneessa meidän kanssa. Ja muksu osaa kiipeillä aikas hyvin myös sieltä omasta sängystä, jossa täälläkin ollessa nukkuu.
   Kotona poika herättää mut huutelemalla, jolloin haen vielä viereen tai sitten jos on isimiehen kanssa herännyt ennen mua, niin tulee herättämään mut aamusta em. tavoilla. :D

   Poista
  2. Korjasin vielä tuonne tekstiin. :)

   Poista

Haleja <3