maanantai 30. syyskuuta 2013

Tomaksen juttuja

Välillä voisin kirjoitella kuulumisiammekin, jottei jutut jää aivan unholaan itseltäni.

Meillä on viikko hujahtanut taas nopeasti ja päivät sujuneet kivasti. Tomaksella oli rokotteiden jälkeen yhtenä päivänä vähän lämpöä ja kiukkuilua, mutta seuraavana päivänä molemmat olivat tiessään.

Täällä kuten varmaan muuallakin, on ulkona ollut jo kylmä. On saanut kaivaa esiin fleecet, villasukat ja villakangastakin. Yhtenä päivänä ulkona satoi lunta, räntää ja rakeita, mutta sekään ei estänyt meidän ulkoiluja. Lähdettiin silläkin uhalla ulos, että kaikki vaatteet ovat märkiä ja niinhän ne lopulta parin tunnin ulkoilun jälkeen olivatkin.Onneksi vaatteet kuivuvat nopeasti.

Tomas on edelleen kova auttamaan kotihommissa ja imurikaan ei enää pelota. Astianpesukoneen Tomas saa painaa itse päälle ja kun pottaan hoidetaan hommat saa Tomas myös vetää vessan.

Viimeisimpiä Tomaksen uusia taitoja on mm. pomppiminen ilmaan, hyppiminen eteenpäin, ympäri pyöriminen jne. Sanavarastoon on tullut uusia sanoja kuten:

Kiitot/Tiitot(Kiitos)
Nalle (Nalle)
Laaaala(Laila-koira)
Ota (Ota)
Tuu (Tule)
Ölli (Pörri-kissa)

Myös eläinten äänteitä on harjoiteltu ja Tomas osaa sanoa kuvaa näyttäessä mitä eläin sanoo, mm. nämä seuraavat ovat käytössä paljon:

Lammas-Baa,
Lehmä-muu,
Koira- hau/ummm(murinaa)/hähähähä(läähätys),
Kissa- maaau/määäy,
Ankka- kvak kvak kvak

Meillä Tomaksella oli taas vaihe jolloi äiti on ikävä ja isi vaan kiva. Tämä onneksi on nyt mennyt ohi ja ollaan molemmat niitä kivoja, jotka asettaa rajat. On maailman suloisinta kun Tomas nykyään tulee halaamaan ja suukottamaan monta kertaa päivässä ja pureminenkin on loppunut. Mä kun olin jo välillä neulatyynynä.

Nyt rauhoitutaan iltahommiin ja mä laitan taas koneen jäähylle.
Sillä aikaa, kertokaan te olisiko teillä jotain postaustoiveita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3