sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tutti pois


Meillä on tutin pois jääminen ollut mielessä jo pitemmän aikaa. Olen siitä täälläkin varmaan ohimennen joskus kirjoitellut.
Tomas kun käyttää tuttia lähinnä huvituttina, välillä tutteja saattoi olla kaksi suussa vierekkäin. Tutti on ollut meillä rauhoittajana, kiukun purkajana, ulkoillessa esteenä, ettei mikään ylimääräinen mene suuhun. Tosi vähän kuitenkin tuttia on viimeisen kuukauden aikana käytetty, mutta on kuitenkin.
Nyt me päätettiin sitten viimein, että tutit lähtee huspoisveks. 

Tänään onkin ollut virallisesti ensimmäinen tutiton päivä, jolloin ollaan kiinnitetty huomiota siihen, ettei niitä tutteja löydy mistään pojan piiloista.On näitä päiviä ollut muulloinkin, mutta tämän nyt lasken virallisesti ensimmäiseksi, sillä pyrimme siihen, ettei tuttia tämän jälkeen enää anneta.
Saa nähdä miten pää pitää ja löytyykö niitä tutteja vielä jostain jemmoista, vaikka ollaankin yritetty kaikki etsiä.

Koko päivä menikin siis hyvin ja unillekkin poika nukahti pienen kiukuttelun jälkeen loistavasti ilman tuota vekotinta. Automatkallakaan ei tuttia tarvittu, mutta poitsu viihtyykin autossa hyvin muutenkin.

Tutti on loistava keksintö, mutta siinä vaiheessa, kun se on enemmän lelu on mielestäni oikea aika sen käyttö pikkuhiljaa unohtaa. Takapakkeihin on kyllä meilläkin varauduttu.

Miten teillä on tutista vieroitettu? Onko sujunut helposti?

6 kommenttia:

 1. Meillä Poju vieroitettiin tutista pois aika lailla tasan yksi vuotiaana ja se meni aika helposti. Hän ei ole koskaan oikein ollut mikään huvitutteilija, vaan se oli vaan nukahtamisen apuväline. Muutama ilta meni vähän kitisten, mutta sitten tutti jäi pois. :)

  Tämä tyttö meillä on oikein tutin mussuttaja ja tutti on lähes koko ajan suussa. Neiti on pienestä asti ollut tosi kituinen ja tutti suussa on tyytyväinen, joten en oo sitten vielä vähentänyt. Nyt tosin olen päättänyt, että pikku hiljaa alan ottamaan tuttia pois suusta, jos on ihan tyytyväinen ja kokonaan haluaisin sen tutin pois yksi vuotiaana niin kuin isoveljeltäkin lähti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olis kans tavotteena, että nyt kun poistu kuitenkin täyttää jo vuoden, niin tutti saisi kyllä jäädä.:) Kuulostaapa helpolle teidän tapaus! Toivotaan meille yhtä helppoa tutin jättämistä! :)

   Jänskään vaan sitä, että kun hampaita tulee niin on aina silloin kovin itkuinen ja tutti on siinä ollut hyvä apu.

   Poista
 2. Me jätettiin tutti pois viime torstaina. Ennen melkein aina tutti suussa! Poika on nyt 1v8kk. Eka päivä meni hyvin, mutta viikonloppuna oli aikamoista kiukuttelua. Tosin saattaa johtua hampaistakin, kun näyttäisi eteen tulevan kerralla neljä lisää :) Hyvin on ainakin yöunille käynyt nukkumaan. Viime yönäkin nukkui 11 tuntia putkeen ilman tuttia :) Ja nyt viime päivinä tullut tosi paljon uusia sanoja, kun ei ole tutti tiellä :) Tsemppiä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun enesimmäinen tutiton yö on jo takana, huomasin kyllä eron yöunissa. Unille kävi hyvin, mutta heräsikin sitten pariin kertaan yöllä etsimään tuttia. Toivotaan että kuitenkin jatko menee samalla tavalla. :)
   Meille on just tullut kaksi ylähammasta lähes samaan aikaan ja nyt näyttäisi vähän sille, että saadaan odottaa hampaita lisää lähi viikkojen sisällä.

   Hienoa, että sanoja on lähtenyt tulemaan! :)

   Poista
 3. Mää en vielä aatellu vierottaa tutista pois. Se on unille mentäessä niin ihanuus! Mutta autoillessa sen vois jo jättää kokonaan pois. Monesti se ei enää ees ole suussa vaan sillä joku leikitään taikka sitten vaan roikkuu tuttinauhassa. :) Toivotaan ettei teille tule takapakkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan, nyt näyttää ainakin lupaavalta. Saa nähdä miten sitten kun tulee ne yks vee rokotteet.. :D

   Poista

Haleja <3