maanantai 22. heinäkuuta 2013

Tomas 11kk

Tomas 11kk on jo taitava poika. Kävely sujuu, taputtaminen on mukavaa, tanssiminen parasta. Astianpesukone ja wc-pönttö ovat kiellettyjä, mutta silti niin kovin kiinnostavia. Kukkia on ihana katsella ja kerätä, sekä hiuksia ja hampaita harjata. Koiraa on ihana hoitaa, halia ja välillä vähän repiäkkin. Suikussa, kylvyssä ja uimassa on parasta.

Uni:
Aamulla Tomas herää pääsääntöisesti klo 8-9. Tomas nukkuu päivällä yhdet, satunnaisesti kahdet päikkärit ihan oman jaksamisensa mukaan, klo 12-14 ja mahdollisesti klo 17.30-18. Pääsääntöisesti ollaan kuitenkin menty nyt yksillä päikkäreillä. Tomas nukahtaa välillä meidän sänkyyn, josta kannetaan sitten omaan sänkyynsä.


Lempipuuhat: Näitä Tomaksella on useita niihin kuuluu mm. kylpeminen, hampaidenpesu, musiikkimatto leikit, pallon perässä juokseminen, autoleikit, soittaminen, taputtaminen, tanssiminen, äidin legorakennusten rikkominen, lukeminen ja kirjojen katselu, liukumäestä laskeminen jnejne.
Tomas tykkää nykyään olla myös paljon sylissä.Oikea sylivauva on pojasta taas tulossa, parasta taitaa olla kun lukee kirjaa ja poika on sylissä.

Hampaat: Tomaksella on 2 hammasta molemmat alhaalla edessä.

Tomaksen herkkuruokia: Kasvis ja kanaruoat. Mitä isompana palana ruoka on sen parempi.  

Allergisoivat: Herneet ja banaani

Rytmi: 
8.00 Herätys ja aamutoimet
8.30 Aamupala
9.00 Touhuamista
9.30 Lenkille ja puistoon
11.30 Kotiin, lounas
12.00 Päiväunet
14.00 Herätys, välipala, leikkiä sisällä/ulkona
17.30 Päivällinen, ulos
19.00 Iltatoimia/kylpy
20.00 Iltapala
20.30 Hampaiden pesu, iltasatu
21.00 Nukkumaan

Kaikista kivoimpia juttuja olisivat kännykät, tietokoneet, kaukosäädin, korut ja kengät, limpparitölkit, vichypullot ja avaimet. Poika osaa kiipeillä niin, että saa mitä haluaa esimerkiksi pöydältä. Siksi olenkin miettinyt avaimille avainkaappia seinään, sillä laatikoissa ne eivät pysy tallessa.


Tomaksen 11kk päivää me vietettiin kaupungilla, käytiin Sonjan ja Tomaksen kanssa ostoksilla. Tomakselle yritin etsiä pukua (housut, kauluspaita ja pikkutakki), mutten sellaista löytänyt harmikseni, itselleni ostin uudet farkut ja Tomakselle maatilakirjan, joka onkin ollut koko ajan mukana nyt. Sänkyynkin se piti ottaa mukaan kun poika meni päikkäreille.
Illalla käydään vielä hakemassa parit vaatteet Tomakselle ja sitten olisikin päivä pulkassa. 

Myönnän, meikäläinen vollotti viimeyönä yhden pintaan, kun tajusin että Tomas täyttää 11kk ja viimeinen kuukausi vauvana oikeasti lähti käyntiin. Kohta mun eka oma pieni vauva on jo taapero. :')

3 kommenttia:

  1. Hei mun pikku vauvani täytti tänään 3 vuotta ! :D Nyyh<3 aika menee liian nopeasti....

    VastaaPoista
  2. Onnea sinne! Aika tosiaan menee liian nopeasti!

    VastaaPoista

Haleja <3